Márton Gábor a PMFC edzője lesz

2,5 év után távozik a kozármislenyi sikeredző Márton Gábor, aki a PMFC NB I-es csapatánál vállal szerepet.

Márton Gábor irányításával együttesünk szinte valamennyi korábbi rekordját megdöntötte.

A tavalyi év végén a gárda soha nem látott magasságokban, a bajnoki táblázat 2. helyén végzett 55 pontos pontrekorddal.

Amikor azt hittük már, hogy megdönthetetlennek hitt rekordok születtek, újfent rácáfolt a csapat és az őt irányító szakmai stáb, hiszen idén ősszel 32 pontos féléves pontrekordot sikerült elérni, 10 győzelemmel 2 döntetlennel és 3 vereséggel 31-15-ös gólaránnyal.

Márton Gábor irányításával szépen fejlődött együttesünk, a 2010/2011-es évben 8. helyen zártunk, mindezt úgy, hogy ősszel a bajnoki nyitány előtt Bene Ferenctől megörökölt játékosállománnyal megszerzett 17 ponttal csak a 12. helyen teleltünk, de tavaszra már az ő elképzelései szerint alakult ki a keret és a tavaszi fordulók során 28 pontot gyűjtve már 3.-ak voltunk a fél szezon eredményei alapján.

Nagyjából azóta tekinthető dobogó esélyesnek a Kozármisleny, tavaly ősszel ismét 28 pont és 3. hely, majd tavasszal 27 pont, ami a bajnokság végén ezüstérmet eredményezett.

Idén ősszel ismét 3. helyen zártunk, de a pontok számát tekintve sikerült előrelépni, hiszen 32 pontot gyűjtöttünk.

Márton Gábor 2007/2008-as idényben „beugróként” tevékenykedett Kozármislenyben, akkor 3 győzelem és 3 döntetlen állt az általa irányított csapat neve mellett.

Az elmúlt 2,5 évben 40 győzelem, 12 döntetlen és 23 vereség és 122-82-es gólarány fűződik az ő irányításához.

Márton Gáborral kapcsolatban már nagyon sokszor elhangzott, hogy kvalitásai alapján az NB I-ben a helye edzőként is.

Kijelenthető, hogy teljesen megérdemelten kap lehetőséget a szívéhez oly közel álló PMFC együttesénél!

Nagyon büszkék vagyunk Marcira és örülünk, hogy újabb edzőt adhatunk az élvonalnak!

Márton Gáborral együtt a PMFC-hez távozik a másodedző Takács Lajos is, aki ugyancsak fontos láncszeme volt az eddigi sikereinknek.

A segítőkről mindig kevesebb szó esik, pedig Taki rengeteget tevékenykedett a háttérben és elévülhetetlen érdemei vannak a nagyszerű közösségi szellem a jó CSAPAT kialakításában, ebből adódóan az eredményekben, helyezésekben egyaránt.

Nagyon sokat köszönhetünk neki is, amiért nagyon hálásak vagyunk!

Takács Lajos ugyancsak 2,5 évet dolgozott NB II-es felnőtt csapatunk mellett, de megelőzően hosszú évekig eredményesen munkálkodott a kozármislenyi utánpótlásban.

Köszönjük Marcinak és Takinak is az itt töltött eredményekben és élményekben gazdag éveket!

Kívánjuk mindkettejüknek, hogy a PMFC-nél hasonló sikerekben legyen részük!

Feleki Attila a Kozármisleny FC tulajdonosa és a PMFC-MATIAS ügyvezetője a következőképp konstatálta Márton Gábor PMFC-nél történő szerepvállalását.

Nyilván a Misleny szurkolók felteszik a kérdést, miért engedjük el sikeres edzőnket a bajnokság közben?

Ez egy nagyon fontos év számunkra, hiszen az első hatba maradás a tét, ez pedig mint tudjuk, még akkor sem lesz könnyű, ha ilyen előkelő helyen állunk. Ugyanakkor Gábor is – mint minden céltudatos ember – azért dolgozik, hogy előre lépjen, hogy magasabb szintre jusson.

Azok után, hogy az előző év rengeteg gondja mellett is hatalmas sikert értünk el, majd egy teljesen új és fiatal csapattal ez fél év alatt újra megtörtént jól jelzi, az edző személye milyen fontos tényező. Ezért a munkáért Gábor megérdemli, hogy előre tudjon lépni. Sajnos az életben ritkán vannak optimális esetek, így ez sem volt az, azonnali és jó döntést kellett hoznunk, valamint tudjuk, akkor kell élni a lehetőséggel ha adódik.

Ezért úgy döntöttem, Gábort kérem fel a feladatra amivel a PMFC-MATIAS tulajdonosa is maximálisan egyetértett és mint tudjuk, ahogy korábban is többször, mi lehetővé tesszük az előre lépést.

Nyilván nehéz örökség egy jól szereplő csapatot, ami talán csúcsra is van járatva átvenni, de remélem nagyon gyorsan megtaláljuk az utódot, aki továbbviszi a megkezdett munkát.

Természetesen nem szakadunk el egymástól, hiszen a két klub együttműködése így további személyes kapcsolattal erősödik, valamint továbbra is számítunk Kárpáti Péter munkájára az erőnléti területen.

Mint tudjuk, néhány játékos a Pécsnél kezdi a felkészülést, ami további motivációt adhat fiataljainknak, hogy Mislenyben most szem előtt vannak, és megfelelő teljesítménnyel feljebb tudnak lépni, ugyanakkor az nehézség, hogy nem tudjuk előre, kikre számíthatunk majd.

A január 10-én kezdődő felkészülésig megtaláljuk a megfelelő edzőt, most gőzerővel ezen dolgozunk.

Gábornak nagyon sok sikert kívánunk, tudjuk, sok szépre fog emlékezni az itt töltött időszakból, és reméljük, ennél is több sikerben lesz része a jövőben.

 


11 hozzászólás

 1. Imre szerint:

  Sok sikert kívánunk Gábornak és Lalinak, remélem ott is meglesz a dobogó!!! Köszönjük az elmúlt szép éveket!
  A PMFC honlapján nem említik Lalit, mi lesz az ő szerepe?

 2. Mnéni szerint:

  Sajnálom, hogy Gábor elmegy, de egyben sok sikert kívánok neki.
  Csak azt nem értem, hogy Lőrincz Emilnek mi a szerepe? Ha a liszence kell, ahhoz Mink Olivéré is elég lett volna.
  Remélem Supkával együtt azokat az alibi játékosokat is lapátra teszik, akik ezt a helyezést “elérték”, mert anélkül nem lesz előre lépés. Kívánom, hogy Gábor ott is megtalálja a “csúszó-mászó” játékosokat, akiknek még a gyengébb napot is meg lehet bocsájtani.

 3. Scuderia szerint:

  Tököm kivan a jó edzők mindig elmennek hol Pápa hol Pécs.Másrészt azért sok sikert a szakiknak.Hasonló remek eredmény mint nálunk.Lesz meló a sok világsztárral.De gondolom ahogy ismerem megoldja meg a Matyit is.Nem lesz gondolom egyszerű de ügyes megoldja.

 4. Scuderia szerint:

  Van szabad edző Kis Laci. Matyi illetve Bércy barát nagy kedvence.Most szabad,volt a Digin.Nehéz ember de nem banketre kell hívni hanem edzőnek:)Hisz jó illetve eredményes edző tudjuk a Pécsnél is illetve ahol eddig volt

 5. Zoli szerint:

  Köszönjük az eddigi munkád Gábor.
  De miért a szezon felénél?
  Sokkal tisztább lett volna a következő szezon elejétől és itt befejezni amit elkezdtél…
  Március 9-én itt már csúcsformában kell lenni.
  De ki és kik hoznak minket abba?
  Remélem most már csak jobb hírek jönnek csak…
  Takács Lajos teszi majd le a bójákat a pályán és állítja meg a stoppert mikor célba érnek… Mást nem tudok elképzelni…

 6. Javier szerint:

  Márton Gabinak nagyon örülünk itt Pécsen,kemény eddző,és ez kell most.Vannak olyan játékosaink akik mindent megtesznek/tennének,ha játszanának,mert majdnem egy kezdőnyi pécsi születésű/kötődésű illetve magyar játékos van,és a külföldiek közül is zömmel az értelmesebbje lett idehozva,egyszerűen Supka tud egy fajta játékot játszatni,és ennyi,hát arra nem ilyen jó képességű támadó játékosok kellenek,meg nem is ilyen teknikás,de lassabbak,hanem kontra játékra alkalmas sprinter állatok.

 7. MISLENY FAN szerint:

  Elöször is gratulálok Gábornak és hasonló sikereket kivánok neki, mint itt Kozármislenyben!       Remélem ugyanúgy megbecsülik, mint mi.                                                                                               Most már csak az a kérdés, hogy mi lesz a csapatunkkal?!                                                                    Amikor még elöször felröppentek a hirek Gábor távozásával kapcsolatban akkor azt irtam, hogy  ha ő elmegy akkor én se fogok többet meccsre járni. De most már úgy gondolom, hogy ezek a srácok továbbra is megérdemlik a biztatást, úgyhogy a Puskás ellen újra ott leszünk és folytatjuk á Gábor által elkezdett diadalmenetet!                                                                                                                                        HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

 8. MISLENY FAN szerint:

  KÖSZÖNÜNK MINDENT MÁRTON GÁBORNAK!!!

 9. apranax szerint:

  Sok sikert Márton Gábornak!! Találja meg a számítását a PMFC-nél!
  Miért pont a szezon közepén??? Feltettük már a kérdést egypárszor, de sosem kaptunk rá választ. Sajnos így működik ez  mostanában! Biztosan ezt takarja a szoros együttműködés!

  Kozármisleny csapatának pedig kívánunk sok-sok kitartást, és ugyanilyen szép teljesítményt, mint amit eddig nyújtottak! Mi Veletek tartunk!!!!
  Hajrá Misleny!!!

 10. öreg mislenyi szerint:

  Gábor!
  Köszönet Neked a mislenyi munkádért! Nagyon sok örömöt okoztál nekünk.
  A további edzői munkádhoz sok sikert, szép eredményeket és kitartást kívánok!
  De azért Mislenyt se feledd!

 11. oregrocker szerint:

  Már van új vezető edző Kozármislenyben. Meg fogtok lepődni, nem is gondoltátok volna. Hajrá Misleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!