Már biztos a dobogó – magabiztosan győztük le az Ajkát

Kozármisleny – Ajka 2-0 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Berger J. (Farkas B., Huszár B.)

Kozármisleny: Sólyom – Erőss, Fellai, Romic, Kiss M. (Fenyvesi 63.) – Nagy J., Kovács T. – Városi, Nagy D., Zsdrál (Boda 66.) – Frőhlich (Schmidt 82.)

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Ajka: Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai, Gunther – Horváth A., Sipos N. (Pavlitzky 89.) – Nagy B., Czanik, Kanta Sz. (Michalecz 75.) – Szabó P. (Szabó L. 57.)

Vezetőedző: Vass László

Gólszerzők: Nagy J. 52., Frőhlich (11-esből) 75. percben.

Sárga lap: Sipos N. 48., Horváth A. 71., Subicz 83. percben.

A teljes keretnek köszönhetően ezúttal sem tudott leülni minden egészséges labdarúgó a kispadra, de Szabó Zsolt vezetőedző remekül cserélgeti a játékosokat, mindenki lehetőséget kap, hol kezdőként, hol csereként.

A csapat NAGY EREJÉT mutatja az is, hogy a játékosok partnerek ebben és a sikereknek ugyanúgy örülnek azok is, akik éppen cserék, kispadon ülnek.

A 3. percben Erőss Csabát ütötte meg az egyik ajkai játékos, de Berger játékvezető mégsem állította ki a vendégek játékosát.

A 8. percben Frőhlich lőtt mellé távolról.

A 19. percben Zsdrál lőtt kapu fölé.

A 22. percben Frőhlich szabadrúgása halt el a sorfalban.

A 23. percben előre merészkedett az Ajka is, egy középre adott beadás veszélyesen hagyta el a játékteret.

A 28. percben szép hazai támadás után Városit csak szabálytalanul tudták megállítani. A pontrúgást a sértett próbálta kapura rúgni, de a labda a sorfalról szögletre vágódott.

A 29. percben elvégzett sarokrúgás után Frőhlich lőtt kapu fölé.

A 34. percben Gunther szabadrúgása veszélyesen pattant meg a kapu előtt, de szerencsére komolyabb baj nem lett belőle.

A 39. percben Subicz távolról lőtt kapu mellé.

A 41. percben Sipos N. beívelését Kiss M. fejelte ki az érkező ajkai csatár elől.

A 43. percben Zsdrál szabadrúgásába Kovács T. tette bele a lábát, de irányítani nem tudta a labdát, amely a kapu mellett hagyta el a játékteret.

Az első félidő elején az Ajka védekezésre rendezkedett be, nem nagyon hagyták el a védekező zónát. Csapatunk eközben próbált kezdeményezni, dominálni, de különösen nagy helyzetig nem jutottunk. Végig ott voltunk Jánosa kapuja előtt, de az utolsó, utolsó előtti passzok pontatlanok voltak, így nem alakult ki igazán nagy gólhelyzet.

A játékrész végére kicsit felbátorodott a vendég csapat, de leginkább csak pontrúgásból, szögletekből próbáltak veszélyes helyzeteket kialakítani.

A második félidőben sebességi fokozatot váltott a Kozármisleny és még nagyobb lendülettel vetette magát a küzdelembe.

A 46. percben Erőss középre lőtt labdáját Jánosa csak másodszorra tudta megkaparintani.

A 48. percben Zsdrál szögletét Jánosa röviden ütötte ki, Fellai közelről lőhetett, de a gólvonalon álló Gunther felszabadított.

Az 52. percben góllá érett a hazai fölény, Városi cselezgetett a jobb szélen, majd a szép megmozdulásokat egy remek beadás követte, középen érkezett Nagy J. aki közelről a hálóba fejelt. 1-0.

Az 59. percben Városi visszafejelt labdáját Frőhlich védőjétől szorongatva estében lőtte kapu mellé.

A 61. percben a hosszú oldalon érkező Subicz elől mentett Erőss Csaba.

A 69. percben Gunther elcsúszott, így Erőss futhatott el a jobb szélen, erősen lőtt középre az érkező, frissen beállt Boda elé, aki a kapujából érkező Jánosába lőtt.

A 73. percben Városi ugratta volna ki nagyszerűen Frőhlichet, de az asszisztens lest jelzett, így a játékvezető érvénytelenítette Frőhlich találatát.

A 74. percben Városit buktatta Sipos N. a 16-on belül, Berger játékvezető jogosan büntetőt ítélt.

A 75. percben elvégzett 11-est Frőhlich a jobb alsó sarokba lőtte. 2-0.

A 0-2 után nem volt más lehetősége, meg kellett próbálnia futballozni az Ajkának is, amit korábban nem nagyon tettek.

A 79. percben a második félidő talán első vendég lehetősége adódott Horváth A. előtt, egy felívelt labdát levett, majd éles szögből lőtt, de Sólyom hárított.

A 80. percben ajkai szöglet után fejelt Pákai a kapu fölé.

A 81. percben ígéretesnek tűnő labdát vett fel a kapujából kiérkező Jánosa, a hazai Nagy D. elől.

A mérkőzés utolsó perceiben macska-egér párharc folyt a pályán, csapatunk birtokolta a labdát, helyenként szép megmozdulásokkal fűszerezve. Az Ajka egyszer-kétszer előre jött, de továbbra is csak szögleteikben és pontrúgásaikban bíztak, amelyek ezúttal nem hoztak sikert számukra.

Szenzációs második félidei játékot mutatott be együttesünk, szinte felbillent a pálya, csapatunk lefocizta az Ajkát!

Győzelmünkkel újabb rekordokat döntöttünk meg, hiszen jelenlegi megszerzett 57 pontunkkal túlszárnyaltuk a tavalyi megdönthetetlennek hitt 55 pontos csúcsot, további 18. győzelmünk is újabb klubrekord a Kozármisleny NB II-es történelmében.

A 3 pont magabiztos begyűjtésével pedig az is biztossá vált, hogy idén is érmet szerzünk, melynek színe nagy valószínűséggel a tavaly évhez hasonlóan ismét ezüst lesz!

Szabó Zsolt: A Gyirmóton aratott győzelmünk nagyon nagy eredménynek számít, hiszen rangadót tudtunk 3 pontot szerezni, amellyel bebiztosítottuk NB II-es tagságunkat. Talán sokan azt hitték, hogy ez elkényelmesít bennünket, de erre rácáfoltunk. Nagyon készültünk az Ajkára és szerettünk volna “teher” nélkül játszani és folytatni jó szereplésünket. Arra készítettük fel a csapatot, hogy felállt fal ellen fogunk futballozni. A mérkőzést jól kezdtük, de 2 nagy gólszerzési lehetőség is kimaradt. Az 1. félidő második felében nem voltunk annyira hatékonyak, nem tudtunk akkora nyomást gyakorolni az ellenfelünkre ahogy szerettem volna. A szünetben azt beszéltük meg, hogy szélső védőinknek sokkal többet kell belépni a játékba, meg kell bontani az Ajka védelmét. Városi Viktor ezúttal szélsőt játszott, tudtuk hogy az Ajka védői statikusak, itt próbáltunk föléjük kerekedni. A 2. félidőben Zsdrál is és Városi is sokat hozzátett, beléptek a védők is, jöttek a helyzetek, lehetőségek és a gólok is. A labdabirtoklási arány 70-30% volt a javunkra, felbillent a pálya, nagyon jól futballoztunk, teljesen megérdemelten nyertünk, az Ajkának sansza nem volt a pontszerzésre.

Vass László: Egyenlő erők küzdelmét láttam a mérkőzésen, különösebben nem nőttek fölénk a hazaiak. Két- három hibánkból viszont villantak és gólokat szereztek, de összességében a játék képe alapján nem volt benne a vereség és az elmúlt hetekhez hasonlóan mégis kikapunk. Figyelmetlenségek okozták a vesztünket. Ezeket a hátul elkövetett hibákat kell kijavítani, elől pedig hatékonyabbnak lenni. Összességében gratulálok a Mislenynek, mert megnyerték a találkozót, de úgy érzem egálban voltunk.

Vass László korábbi munkássága előtt tisztelettel vagyunk, azonban nyilatkozata mellett nem mehetünk el szó nélkül. Aki csak olvassa az összefoglalót honlapunkon, vagy aki ott volt a találkozón az testközelből érzékelhette, hogy óriási különbség mutatkozott a két csapat között a pályán (a Kozármisleny javára). Ezzel szemben a vendégek trénere egyenlő erők küzdelmét látta ami több mint furcsa. Elfogultság nélkül bátran ki merjük jelenteni, ahogy azt Szabó Zsolt vezetőedző is elmondta sansza nem volt az Ajkának, óriási labdabirtoklási fölényben voltunk, felbillent a pálya. Nem jó dolog az, ha egy edző a médián keresztül próbálja a hiányosságokat palástolni, a vereséget magyarázni, hiszen Ajkáról csak kevesen látták ezt a találkozót, nyilván előttük próbálta szépíteni a nem túl fényes bizonyítványt. Ehhez persze szíve joga, de úgy érezzük, hogy a látottak alapján az egyenlő erők küzdelme kijelentés, sértő együttesünkre nézve, mi pedig CSAPATUNKÉRT kiállunk!

Hajrá Kozármisleny!

4 hozzászólás

 1. gattuso4 szerint:

   

    Bevallom őszintén,szkeptikus voltam Márton Gábor távozása után. Döcögősen indult a tavaszi 

    szezon,kétségbe ejtett a két méretes zakó(Sopron,Tatabánya) valamint a csákvári  0:1,de a 

     “CSAPAT”kijött a gödörből.A TV-s mérkőzésen a győri első csapatból megerősített (ahol a 

     visszajátszók éves fizetése meghaladja a Misleny költségvetését) gárda elleni győzelem 

     megmutatta a csapat erejét,megalkuvás nélküli küzdenitudását,a gyirmóti győzelemről 

     már nem is beszélve !

     Meghajlok a csapat nagysága előtt ! ! !

     HAJRÁ  KOZÁRMISLENY !

     

 2. Mészáros Béla szerint:

  Szombathelyről gratulálok a CSAPATOTOK teljesítményéhez! Nagy rokonszenvvel figyelem ezt a nagyszerű menetelést!

 3. kiss m szerint:

  Az Ajkai edzö nem tudom mit nézett ? Szerintem mindenben felülmúltuk az elenfelet gyorsaságban ,küzdeni akarásban , játékban ,és játékban a második félidőben olyan elemeket tudtunk amit a modern fotballhoz tartozik . Városi és még páran Nb1 -es szinten játszottak . Gratula a csapatnak és az edzőknek

 4. Ajkai szerint:

  Szégyeld magad Vass Laci! Osztalykulonbseg volt a hazaiak javara, es ilyen marhasagot nyilatkozol. Ki lehet kapni, nincs azzal problema, de ivelgetesen kivul semmit sem csinalt a csapatunk.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!