Magunknak tettük nehézzé, de megérdemelten nyertünk

Kozármisleny – SZTK-Erima 2-1 (1-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 300 néző

Vezette: Radványi Á. (Gyürüsi G., Aradi J.)

Kozármisleny: Sólyom – Vég, Balaskó, Romic, Kiss M. – Koller, Nagy J. – Bjelanovic, Fröhlich (Boda 71.), Zsdrál (Schmidt 52.) – Városi (Szabó 66.)

Vezetőedző: Márton Gábor

SZTK-Erima: Kozma – Bastovanov, Kornis, Szamosszegi, Puskás – Barna, Besztercei (Karion 65.), Lannert, Lucas (Zsivóczky 54.), Kiss K. (Márkus 76.) – Bali

Vezetőedző: Várhidi Péter

Gólszerzők: Koller 3. (11-esből) és 75. illetve Szamosszegi a 71. percben.

Kiállítva: Barna 82., Bastovanov 84., Kornis 90. percben.

Sárga lap: Koller 31., Bjelanovic 33., Schmidt 81. illetve Szamosszegi 2., Lannert 31. percben.

A 2. percben Koller gurított középre Bjelanovicnak, aki elvitte egy csellel a labdát Barna mellett és a vendég játékos szabálytalankodott. Mivel az eset a 16-oson belül történt, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Koller Krisztián értékesítette. 1-0.

A 19. percben Fröhlich szöglete élesen érkezett a kapu elé, Nagy J. átlépte, ami így veszélyes lett de az érkező Koller elől Kozma menteni tudott.


A 24. percben Balaskó szép cselekkel lépett be az akcióba, majd remek passzal játékba hozta Fröhlichet, aki kilépett majd lövésre vállalkozott, de a játékszer elkerülte a kaput.

A 31. percben Lannert kapott sárga lapot a Bjelanovic ellen elkövetett szabálytalanságért, amely után kisebb kakaskodás alakult ki, a vendég Barna mellett Koller is sárgát kapott, ez utóbbit azért is sajnáljuk, mert Koller ezzel begyűjtötte az 5. sárgáját, így Zalaegerszegen nem léphet pályára.

A 35. percben Kiss M. beadását Bjelanovic szelídítette meg, de lövésébe Szamosszegi belelépett.

A 36. percben Nagy J. bal lábas nagy erejű lövését védte Kozma.

44 percet kellett várni az első vendég akcióra, Kiss K. baloldali beadása után Bali lőtt kapásból, Sólyom magabiztosan ártalmatlanította a kísérletet.

Az első félidő hatalmas kozármislenyi fölényt hozott, szinte felbillent a pálya. A labda alig volt a vendégeknél, és akkor sem tudták túl sokáig megtartani.
Sajnos a felázott pálya talaja nehezítette a minőségi játék kialakulását, ennek ellenére a kozármislenyi játékosok többször veszélyes helyzeteket alakítottak ki.
Egy jogos 11-essel végül szűkösön, egy gólos előnnyel vonultunk a szünetre.

Az 53. percben Fröhlich hozta a labdát létszám előnyös szituációban,  majd Bjelanovicnak passzolt, aki egy szép visszacsel után előtte a labdát, Kozma már verve volt azonban Kornisban elakadt a labda.

Az 56. percben újabb szép mislenyi támadás végén Bjelanovic fejelte vissza a labdát középre, de sajnos a támadóink rossz irányba várták a labdát, így a vendégek felszabadítottak.

A 63. percben Barna lövése megpattant a védőkön, az erőtlen lövés után Sólyom könnyedén hárított.

A 64. percben a csereként beállt Schmidt bal szélről befele cselezett, majd lövésre vállalkozott, de Kozma a helyén volt.

A 71. percben a semmiből egyenlített az SZTK. Ahogy már oly sokszor megtanulhattuk a fociban az egyik csapat kihagyja a helyzeteit, a másik pedig helyzet nélkül gólt szerez. Oldalszabadrúgást végeztek el a vendégek, amely után Szamosszegi 5 méterről fejelt a kapuba. 1-1.

A 73. percben Koller lőtt fölé szabadrúgásból.

A 75. percben Bjelanovic mintaszerűen ment el a jobb szélen, majd remekül tálalt középre, ahol érkezett Koller és megszerezte a vezetést. 2-1.

A 78. percben Boda szerzett labdát, majd az akció végén közeli lövését Kozma hárította.

A 82. percben Barna szándékos utánrúgásért azonnal piros lapot kapott.

A 84. percben az emberhátrányban játszó SZTK-ból Karion távoli lövésre szánta el magát, amely után a labda a bal kapufát találta el.

Az eset után néhány másodperccel később Kiss M. fedezte a labdát az alapvonal fele, majd hátulról érkezett Bastovanov és durván belerúgott a mislenyi játékosba. Radványi játékvezető ezúttal is jó döntést hozott és kiállította a vendégek labdarúgóját.

A 90. percben Bjelanovic buktatásáért Kornis megkapta 2. sárga lapját, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni.

A 3 perces hosszabbítás első percében Várhidi Péter egy alkalommal az ő kezébe kerülő labdát sportszerűtlenül a tőle 10 méterre álló asszisztens irányába dobta, amiért más ítélet nem is születhetett, mint, hogy a játékvezető őt is kiállítsa. Várhidi tovább „fűszerezte” az eseményt, hogy nem a kispad mellett a legrövidebb úton hagyta el a pályát, hanem keresztbe sétált a gyepen.

Az összecsapás krónikájához tartozik, hogy a mérkőzés alatt, mindkét gárda kapusedzőjét elküldte a játékvezető a csapatok kispadjától. Borsos Vilmost a 36., Volcsányi Csabát pedig a 60. percben.

A találkozót végül a közjáték ellenére is teljesen megérdemelten nyerte meg a Kozármisleny, hiszen óriási különbség volt a két csapat között. Dicséret illeti a játékosokat, hogy 1-1 után újítani tudtak és végül újabb értékes sikert arattak.

A vendégek nehezen viselték a vereséget és az okokat Radványi játékvezetőben keresték. A játékvezető nem nagyon tehetett arról, hogy a labda alig volt a Szigetszentmiklósnál és arról sem, hogy 3 lövésük tartott csupán a Kozármisleny kapujára. A játékvezetőnek ugyan akadtak hibái, de valamennyi gól szabályos körülmények között esett (létszám egyenlőség mellett), illetve valamennyi piros lapja jogos volt, vitatkozni nem lehetett rajtuk.

Meg kell említenünk, hogy a Szigetszentmiklós kiállított játékosok közül sem tudták elviselni a tényt, hogy piros lapot kaptak, ugyanis az önmagáról megfeledkezett játékos mind a hazai, mind a vendég öltöző ajtaját éles stoplis cipővel összerugdosták.
A nagyobb baj, hogy a vendégek vezetői sem álltak a helyzet magaslatán és a bocsánatkérés is elmaradt.

Sokszor történnek igazságtalan dolgok a labdarúgó pályán, de ezen a mai mérkőzésen a jobb csapat győzött és hangsúlyosan emeljük ki, játékvezetői segítség nélkül. Túlzott volt a vendégek reakciója.

Bízunk benne, hogy az okozott kárt megtérítik, reméljük, hogy higgadt fejjel másképp látják és másképp értékelik az eseményeket.

Várhidi Péter: Az ügyvezető igazgató úrral történt megbeszélés alapján meg fogjuk vizsgálni, milyen jogi lépéseket tehetünk a játékvezető ellen polgári peres úton.

Márton Gábor: Magunknak tettük nehézzé a találkozót, de nagyon fontos volt, hogy nyerni tudtunk. Úgy érzem, hogy a játék összes elemében az ellenfelünk fölé nőttünk. Ha játékosaim higgadtabbak a helyzetek befejezésénél, illetve a létszámfölényes akcióknál, akkor már jóval korábban eldönthettük volna a 3 pont sorsát. Sajnos az ellenfél helyzet nélkül egyenlített, de ezt követően egy szép akcióból ismét megszereztük a vezetést és a győzelmet. Örülök az újabb sikernek!

A találkozóról készült fényképek a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldalán IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek.

Hajrá Kozármisleny!

5 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Van olyan vállalkozó kedvű szurkoló aki jövő héten szeretne Zalaegerszegre menni bármilyen úton múdon?

 2. MISLENY FAN szerint:

  Még szerencse, hogy megusztuk sérülések nélkül. Várhidi és a favágói jól leszerepeltek. Gratulálok Krisztiánnak az újabb csodálatos góljaihoz. Csak igy tovább srácok, de inkább elöre felé játszatok többet. HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

 3. Bauer szerint:

  Vannak ilyen meccsek, amikor egy csapat  komolyan sértve érzi magát a játékvezető ténykedése miatt. Akár jogos, akár nem ez nem magyarázza, hogy miért kell szándékos, ostoba vandalizmusba átcsapni Kornis úr!

  A dolgot tetézi  az esetről teljesen normális hangnemben tájékoztatott  vendég vezető reakciója, amely egy sértett kamaszgyerek szintjére sikeredett.  Érdemes volna a játékvezetővel szemben tervezett jogi lépések mellett időt szánni némi önvizsgálatra is, mert legkevésbé a hazai csapaton múlt a helyzet elfajulása! 

 4. apafej szerint:

  Gratulálok a csapatnak!
  …de véleményem van, persze nem vagyok senki, hogy belebeszéljek, de….
  Lehet, hogy meg kellene próbálni azt az összeállítást is ismét játszatni, amely az első 2-3 meccsen állt fel. Lehet, hogy nem lenne ennyire nyögvenyelős, illetve hátra passzolós a játék. 

 5. öreg mislenyi szerint:

  Várhiditől tapasztalt sportszerűtlen magatartást ritkán láthat az ember sportpályán. Főleg egy volt szövetségi kapitánytól, aki minden héten “szakértőként” ossza az észt.
  A vereséget el kell tudni viselni és az okozott kárt meg kell téríteni.
  Minősíthetetlen viselkedés, a pálya közelébe sem szabadna engedni, de az elnézés kérés a minimum lenne…..

Szólj hozzá a bejegyzéshez!