Magabiztosan hoztuk el a három pontot Bajáról

Baja – Kozármisleny 1-4 (0-2)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Baja, 100 néző

Vezette: Jakab Á. (Illés T., Horváth E.)

Baja: Orbán – Orsós (Pintér 66.), Knap, Princz, István – Szabó Sz., Illés – Harnos, Turi (Pump 46.), Sibinger – Tóth M. (Faller 46.)

Vezetőedző: Evanics Zoltán

Kozármisleny: Sólyom (Molnár P. 64.) – Erdős, Fellai, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Fenyvesi (Szabó P. 90.) – Nagy K., Lauer, Cziráki – Puskás (Imrő 68.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Sibinger 68. illetve Fenyvesi 17., Lauer (11-esből) 38., Szabó M. 48., Cziráki 91. percben.

Sárga lap: Princz 37., Orsós 47., Illés 75. illetve Nagy E. 54., Szabó M. 82. percben.

Nem éppen ideális talajú pálya fogadta a csapatokat, az oldalvonal mellett nagy foltokban egybefüggő tócsák álltak a pályán, ami azon túl hogy nehezítette a játékot, de elég balesetveszélyes is volt.

Jól kezdte csapatunk a találkozót, hiszen már a mérkőzés elején megvoltak a helyzetek.

Az 5. percben Nagy K. fejjel készített le középen, de közben szabálytalankodtak is vele, a középre fejelt labdát Puskás elől kivágták, 11-est pedig nem ítélt a játékvezető.

A 8. percben Cziráki csúsztatott, de Orbán nagy bravúrral védett, a kipattanóból Puskás vette célba a bajai kaput, a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

A 10. percben Nagy K. lépett ki középen erőszakosan, vezette a kapusra a labdát, de Orbán nagy bravúrral hárította a ziccert.

A 17. percben mintaszerű kozármislenyi akciót láthattunk. Puskás – Cziráki – Lauer volt a labda útja, majd Lauertől Fenyvesi kapta a játékszert, aki 18 méterről nagy erővel a bal felső sarokba bombázott. 0-1.

A 22. percben Gajág ívelése találta tisztán Czirákit, középpályásunk a 16-oson belül lövésre vállalkozott, de Orbán könnyedén hárított.

A 24. percben Lauer 22 méteres lövése szállt kapu mellé.

A 30. percben 16 méterről leadott megpattanó bajai lövést könnyedén hárított Sólyom.

A 35. percben oldalról középre lőtt bajai labdát követően Sólyomnak kellett közbeavatkoznia.

A 38. percben Puskás ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Lauer végezte el és határozottan a kapuba bombázta a labdát. 0-2.

A 44. percben Szabó Sz. beadását Tóth M. fejelte fölé.

Az első félidőben látottakkal elégedettek lehettek a kozármislenyi szurkolók, hiszen fölényben játszott együttesünk, helyzeteket dolgoztunk ki és 2-0-ra vezettünk. A játékosok akartak, odatették magukat így a mély talajú pályához képest sem lehettünk elégedetlenek a látottakkal.

A második félidő kiválóan kezdődött. A 48. percben Cziráki nagyszerűen lőtte középre a labdát egy oldalszabadrúgás után, ami átszállt ugyan a középen érkező mislenyiek felett, de a hosszú oldalon Szabó Milán közelről pofozta a kapuba a labdát. 0-3.

Az 57. percben Nagy K. a 16-oson belül Puskás irányába passzolt, de Orbán kapujából kilépve lehúzta a labdát.

A 65. percben 3 mislenyi támadó vezette a labdát 3 bajai védőre, majd Lauer lövésre szánta el magát, a labda az egyik védőről lepattant, majd Puskás elől vágták ki a labdát a hazaiak.

A 66. percben ritkán látható jelenet részesei lehettünk, a játékosok és a szurkolók körében is derültséget váltott ki, hogy játék közben kilyukadt a labda.

A 67. percben a bajaiak egy felívelt labdát lekészítettek a mislenyi 16-oson belül, majd Sibinger 12 méterről kilőtte a Sólyom Csabát váltó Molnár Péter kapujának jobb alsó sarkát. 1-3.

A 71. percben Molnár P. tolt ki egy lövést szögletre.

A 91. percben Cziráki újabb oldal szabadrúgása érkezett középre nagyon veszélyesen, amely végül a hálóban kötött ki. 1-4.

A második félidőben szerzett 3. kozármislenyi gól úgy tűnt eldöntötte a találkozó 3 pontjának sorsát, amely után játékosaink nem mindenáron törekedtek újabb gólok szerzésére.

A félidő közepe tájékán egyre feljebb jött a Baja, igyekeztek mindent megtenni a szépítésért, melynek a 67. percben lett meg az eredménye.

A második 45 percben mutatott játékunk elmaradt az első félidőben látottól, igaz ekkor már 3-0-ra vezettünk.

A hajrában szerzett góllal tettük magabiztossá a sikert, így végül amiért a csapat érkezett, azt magabiztosan teljesítette, hiszen mindhárom bajnoki pontot elhozta Bajáról.

Labdarúgóink győzelemmel köszöntették a születésnapját ünneplő Kovács Zoltán másodedzőt!

Evanics Zoltán: Sajnos hétről hétre ilyen rosszul kezdjük a találkozóinkat, az is igaz hogy ellenfeleink is ritkán látható nagy bombagólokat lőnek ellenünk. Az ellenfél mai gólját is biztos, hogy hetekig mutogatnák a Eurosporton, mert nagyon szép találat volt. Persze az ellenfelek góljaihoz kellenek a mi hibáink, figyelmetlenségeink is. A második félidőben talán a két cserének is köszönhetően de valamelyest jobbak voltunk, sajnálom, hogy a szépítés után nem tudtunk újabb gólt szerezni. Tudtuk, hogy egy erősebb, rutinosabb, jobb lehetőségekkel bíró ellenfél ellen játszunk az ilyen meccseken pedig nem férnek bele az elkövetett hibák, mert ezeket az ellenfelek gólokkal büntetik. Fiatal csapatom hétről hétre fejlődik, de még sok munka vár ránk.

Németh Zsolt: Az első félidőben éretten, jól játszottunk 2 gólos előnyre tettünk szert. A szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy úgy folytassák a játékot, mintha 0-0 lenne az eredmény. A szünet után azonnal betaláltunk és ez túlságosan is megnyugtatta a csapatot. A 3-0-ás vezetés után már nem olyan elánnal mentek labdarúgóink, mint az egész első félidőben és így kicsit leültünk. Azt hittük, hogy megtörtük az ellenfelet, de a Baja talált egy gólt, így nehezebb lett a találkozó. Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban a Kozármisleny jobb csapat, mint a Baja és megérdemelten nyertünk.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

1 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  10. perc, Krisztián helyzete:

  https://www.youtube.com/watch?v=biM-YxqFkMk&feature=youtu.be

  38. perc, Lauer Norbert gólja:

  https://www.youtube.com/watch?v=5iY8GrdtY-0

  48. Szabó Milán gólja:

  http://youtu.be/_-K0zrSVb98

  91. perc, Cziráki Attila gólja (vagy öngól?)

  http://youtu.be/RAGEgKGmDgE

Szólj hozzá a bejegyzéshez!