Magabiztos győzelem a listavezető ellen

Kozármisleny – ESMTK 3-0 (3-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 200 néző

Vezette: Kovács G. (Fehér M., Zorinácz Á.)

Kozármisleny: Sólyom – Erdős, Fellai, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Szabó B. – Cziráki, Lauer (Puskás 76.), Nagy K. (Várda 67.) – Tóth A. (Reitz 85.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

ESMTK: Bonica – Lázár (Böröczky 46.), Túri, Nemes, Müllerlei – Farkas A., Soós – Kiss, Bányai (Pintér 46.), Murinai (Áder 69.) – Fekete

Vezetőedző: Turi Zoltán

Gólszerzők: Tóth A. 3., 17., Lázár (öngól) a 45. percben.

Kiállítva: Túri a 81. percben.

Sárga lap: Nagy E. 41., Fellai 65., Reitz 87. illetve Soós a 90. percben.

A rengeteg csapadék következtében egy mély, de a körülményekhez képest jól előkészített pálya fogadta a mérkőző feleket az NB III 5. fordulójában.

Ezúttal a listavezető ESMTK érkezett Kozármislenybe, akik 100%-os teljesítményt nyújtottak eddig.

Örömteli hír volt, hogy a sérültek közül sokan hadra foghatóak voltak, sőt 2 hónapos kihagyás után Puskás Zoltán is le tudott ülni a kispadra (később játéklehetőséget is kapott).

Remekül kezdődött a mérkőzés a Kozármisleny szempontjából, hiszen a 3. percben Nagy Krisztián kapott egy átadást a jobb oldalon, majd remekül adott középre ahol érkezett Tóth A. és közelről fejelt a vendég kapuba. 1-0.

A 9. percben ESMTK szöglet után indult a hazai kontra, Nagy K. elől Bonica fejjel mentett, majd röviddel ezután Cziráki lövését öklözte a mezőnybe a vendég hálóőr.

A 17. percben Szabó B. indította a jobb szélen Nagy Krisztiánt, aki levette a labdát, majd éles szögből lőtt. Bonica elsőre ugyan védeni tudott, de csak úgy, hogy a hosszú oldalon érkező Tóth A. befejelte saját maga és csapata 2. gólját. 2-0.

27. percben egy rosszul elvégzett kirúgás után indult el az ESMTK támadása, melynek végén Sólyom Csabának kellett védeni.

A 38. percben Lauer kapott egy átadást, majd a 16-oson belülről védője szorongatásában az oldalhálóba lőtt.

A 40. percben Cziráki kapott “forintos” labdát, de sajnos kimaradt a gólszerzési lehetőség.

A 45. percben egy letámadás után szerzett labdát Tóth A. és Nagy E. közös erővel, majd Nagy E. indította Lauert aki cselezgetett, majd passzolni készült, amikor menteni igyekvő Lázár szerencsétlenül ért a labdához amely a saját kapujában kötött ki. 3-0.

Megnyugtató előnnyel vonult pihenőre csapatunk. Érezhető volt, hogy a mai napon már nem érheti nagy baj csapatunkat a 2. félidőben sem, hiszen az akarásnak, a szervezettségnek az volt az eredménye, hogy a vendégek igazából komoly helyzetet nem is tudtak kialakítani.

Az 50. percben szép támadás végén kapott Erdős egy jó labdát, aki befele cselezett majd bal lábas lövését Bonica hárította.

Az 56. percben Lauer oldalszabadrúgását Tóth A. fejelte kapura, Bonica szép vetődéssel hárított.

Az 57. percben Lauer távoli lövése szállt kapu fölé.

A 64. percben Cziráki jött hátra és szerelt, a labdával megindult majd Tóth A. elé passzolt , aki kicselezte a vendég kapust, de pontatlanul az üres kapu fölé tekert.

A 74. percben Erdős indította Tóth Adriánt, ő pedig egy csel után lőtt, de Nemes odaért és becsúszva blokkolt.

A 78. percben Cziráki a saját 16-osának vonalában szerzett labdát, majd szép cselekkel megindult, Puskással kényszerítőzött, majd beadása tisztán találta Várdát akinek lövése sajnos szögletre mentették. Gyönyörű akció volt!

A 81. percben Túri ha nem is szándékoson, de csúnya szabálytalanságot követett el, amiért a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel neki.

A 89. percben Fekete a 16-os vonaláról jobb lábbal lőtt a hosszú sarok felé, de Sólyomnak nem kellett közbeavatkoznia, mert a labda elkerülte a kaput.

Biztos vezetése tudatában együttesünk szervezetten játszott, a vendégek pedig nem nagyon jutottak el a Kozármisleny kapujáig, erre csapatunk nem nagyon adott nekik lehetőséget. Ezzel szemben Lauerék a megszerzett labdákból remek támadásokat vezettek és a 2. félidőben további gólokat szerezhettek volna, de elmaradtak az újabb gólok és megúszta az ESMTK egy kiadós vereség nélkül.

A két mérkőzés a héten bebizonyította, hogy ha játékosaink ilyen mentalitással ilyen akarással lépnek pályára, akkor senkitől sem kell tartaniuk!

Nagyon fontos, hogy ez a tűz a következő hetekre is megmaradjon, hiszen nagyon fontos találkozók következnek.

Gratulálunk a CSAPATNAK a győzelemhez!

Németh Zsolt: Nagyon jó hetet zártunk. A szerdai kupamérkőzésen és a mai bajnokin is ugyanolyan jó volt a hozzáállása a csapatnak. A mai nap teljesen megérdemelten győztük le az ESMTK-t, sokkal többet tettünk a győzelemért és magabiztosan múltuk őket felül. Ezt az utat szeretnénk folytatni és készülünk a jövő heti újabb rangadóra, amikor Vácon lépünk pályára.

Turi Zoltán: Egy futballra alkalmatlan pályán saját magunkat vertük meg, de gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

 1. öreg mislenyi szerint:

  Tisztelt Turi úr!

  A pályára fogni csapata értékelhetetlen teljesítményét?!
  Nyilván ön ezzel hárit és nem vállalja a felelősséget.
  Vajon mi volt a taktika, mit akartak játszani, milyen feladatokkal bízta meg játékosait? Nos ez nem derült ki, de ön biztosan tudja rá a választ: “játékra alkalmatlan pálya” !
  Akkor a Misleny miért tudott játszani és némi szerencse kellett ahhoz, hogy ne kapjon az ESMTK még hármat, négyet.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!