Magabiztos győzelem a Baja ellen

Kozármisleny – Baja 3-0 (1-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Farkas T. (Takács G., Lémon O.)

Kozármisleny:  Sólyom – Erős, Kovács T., Romic, Fenyvesi – Szabó B., Berdó (Nagy D. 63.) – Karacs, Birtalan (Boda 77.), Bjelanovic (Zsdrál 80.) – Városi

Vezetőedző: Szabó Zsolt

 

Baja: Tulipán – Hajnal G., Szabó Gy., Farkas A., Szénási – Turcsik, Turi (Despotovic 57.) (Szilasi 81.), Illés D. (Szabó Sz. 77., Cokic – Szentgyörgyi, Szöllősi T.

Vezetőedző: Goretich Gábor

Gólszerzők: Szabó B. 38., Bjelanovic 65., Városi 80. percben.

Sárga lap: Fenyvesi 55. illetve Szabó Gy. 38., Farkas A. 59., Turcsik 64., Szőllősi 84. percben.

A múlt héten elmaradt Sopron elleni mérkőzés kicsit felforgatta a csapat felkészülését és a csapat ritmusát, de a kötelező győzelem kategóriába tartozó Baja elleni mérkőzés nagyon fontosnak ígérkezett, hiszen a következő 3 mérkőzést idegenben vívja együttesünk.

Nem a legjobb előjelekkel vártuk az összecsapást, hiszen a régebb óta sérüléssel bajlódó Kiss Mártonhoz, több labdarúgó is csatlakozott.
Schmidt Zsolt a héten sikeres térd operáción esett át Székesfehérváron, szerencsére sérülése nem olyan komoly, mint előzetesen várható volt, de felépülése még heteket vesz igénybe.
Hiányzott a védelemből két alapember Fellai József és a belázasodó Nagy József, így szokatlan összetételben vettük fel a küzdelmet a hátsó alakzatban és el kell mondani, hogy a „beugró” emberek jól oldották meg feladatukat.
A támadó alakzatból is akadt hiányzó, mégpedig Fröhlich Roland személyében, aki így volt csapata ellen nem tudott pályára lépni.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, Feleki Józseftől búcsúzott a csapat és a szurkolók. Józsi bácsi a csapathoz ezer szállal kötődő sportbarát volt, aki nagyon fog hiányozni mindannyiunknak!

A 6. percben Bjelanovic beadását Birtalan szelídítette meg, majd kapura fordult és 11 méterről leadott lövését Tulipán védte.

A 13. percben Bjalenovic lőtt mellé távolról.

A 22. percben Szőllősi kiváló labdaátvétel után betört a 16-osunkon belülre, majd nagy helyzetben alig lőtt mellé.

A 26. percben Bjelanovic ugratta volna ki nagyszerűen Karacsot, de lefülelték a védők, a kipattanót Szabó B. lőtte kapu fölé.

A 28. percben Cokic lövését védte Sólyom.

A 31. percben Birtalan indította Karacsot, aki egy csel után Tulipánnal állt szemben, sajnos lövését hárította a kapus.

A 38. percben Birtalan ívelte a hosszúra a labdát, Városi középre fejelt, ahol két mislenyi összefutott, de a labda Szabó B. elé került, aki kilőtte a hosszú sarkot. 1-0.

A 42. percben Sólyom kirúgásával Városi indult meg, egy jó csel után visszagurított Szabó elé, akinek lövését Turi blokkolta.

A 43. percben Városi passzolt Birtalanhoz, aki kicsit kisodródva lőtt mellé.

Az első játékrész nem teljesen hozta azt amit várhattunk, hiszen játékunk hagyott kívánni valót maga után. Ennek ellenére voltak lehetőségeink is, sőt Szabó révén a vezetést is megszereztük.

Az 50. percben Szőllősi lövése egy védőn lelassult, így Sólyom fogta a próbálkozást.

Az 52. percben Városi szerzett labdát, jól ugratta ki Bjelanovicot akinek lövését a visszaérkező Szénási a gólvonalról vágta ki.

Az 54. percben Városit buktatták a 16-oson belül, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A labda mögé Birtalan állt, azonban a büntetőt Tulipán hárította.

Az 57. percben Birtalan kis híján javította hibáját, okosan a hosszú sarok fele tekerte a labdát, de a vendég kapus ujjheggyel kitornászta a léc alá tartó kísérletet.

A 65. percben Birtalan passzolt Bjelanovicnak, aki betört a 16-oson belülre és az érkező Tulipán mellett a kapuba lőtt. 2-0.

A 80. percben Városi indult meg a szélről, 3 védővel is találkozott, de a labda előtte maradt, amit közelről éles szögből is kapura lőtt, amely után a Tulipánon megpattanó labda a hálóban kötött ki. 3-0.

A 87. percben Városi lövését Tulipán hárította.

A második félidőre feljavult együttesünk és teljesen megérdemelten győzte le a Baja együttesét.

Goretich Gábor: Nem nőttünk fel a feladathoz, és amíg öncélúan és felelőtlenül játszunk, ez lesz az eredmény. Többet vártam csapatomtól.

Szabó Zsolt: Múlt héten elmaradt a soproni mérkőzésünk, ezáltal kicsit kiestünk a ritmusból. A heti edzésmunkánkat nagyobb terheléssel kezdtük a megszokottnál, mert kondicionálisan a következő hetek mérkőzéseire készültünk. Ezzel egyáltalán nem becsültük le a Baját, de kondicionálisan már a Csákvár elleni összecsapásra helyeztük a hangsúlyt. A nagyobb terhelés következtében benne volt a pakliban, hogy adott esetben a Baja ellen csak nehezebben nyerünk. Úgy gondolom, hogy alapképességek tekintetében mindenképpen jobbak vagyunk a Bajánál, még akkor is, ha több hiányzónk is akadt. Szerencsére sikerült itthon tartani a 3 pontot, annak ellenére,hogy a kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek.
Sok nehézségünk akadt a héten, nemcsak a hiányzókra gondolok, hanem arra is, hogy a mérkőzés lélektanát több tényező befolyásolta, gondolok főként arra hogy Feleki Attila édesapja, Józsi bácsi a héten elhunyt.
Ezen felül problémát jelentett számunkra, hogy egész héten műfüves pályán edzettünk ami után ismét nagyon nehezen alkalmazkodtunk a füves borításhoz, a mélyebb talajhoz.
A Baja az első félidőben meglepett bennünket, labdabiztosabbak voltak, mint mi. Amit elterveztünk abból a mérkőzésen nem minden valósult meg, sőt olyan helyezkedési hibákat is vétettünk, amiből az ellenfélnek adódott egy nagy helyzete is, ha azt berúgják nehezebb lett volna a találkozó.
A szünetben rendeztük a sorokat. Az első játékrészben hiányzott a játékunkból az agresszivitás, és az a küzdőszellem, amivel hazai környezetben pályára kell lépni a Kozármisleny színeiben. A második félidőben ez már működött. Nekem ez azért furcsa, hogy erről beszélni kell, mert én elmondtam a srácoknak, hogy ezzel nem szeretnék foglalkozni. Minden edzésen és mérkőzésen 100%-ot kell nyújtani. Aki erre nem képes, az sajnos alkalmatlan a profi sportra. Az első félidőben ebben volt hiányérzetem, a második félidőben ez változott, de akkor is akadt még néhány futballista, aki nem tudom, mennyire érzi át, hogy ő Kozármislenyben futballista és mekkora lehetőség, hogy itt futballozhat. Aki a Kozármisleny mezét felveszi, annak sokkal többet kell tennie, nemcsak akaratban, de játék minőségében, teljesítményben is.
Azért van 21-es keretünk is, hogy sérülések, betegségek esetén pótolni tudjuk a hiányzókat, minden egyes játékos megkapta a lehetőséget az eddigi 3 forduló során, akár kezdőként, akár kispadról beszállva. A mi céljaink változatlanok, szeretnénk a dobogón végezni!

Hajrá Kozármisleny!

3 hozzászólás

 1. szurkoló szerint:

  Üdv!
  Szeretnék kérni egy kis információt kérni Schmidt Zsoltról, hogy mikor játszhat újra és, hogy mikor műtötték meg!!
  Köszönöm! Hajrá Misleny!

 2. NagyG szerint:

  Zsoltot múlt hét közepén műtötték meg Székesfehérváron. Levált porcdarabot távolítottak el a térdéből.
  Pályára lépésének időpontja a későbbiek során derül csak ki, attól függően miképp alakul a rehabilitációja.

 3. szurkoló szerint:

  Köszönöm szépen az információt!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!