LétesítményekVáltás nagy méretű térkép nézetre

Vonzó sportlétesítmények, egy kicsiny körön belül

Szerencsére jó alapokon nyugvó létesítményeket a legritkább esetben szoktak kerekekre tenni. Pedig, ha a dolog technikailag könnyebb lenne, akkor sokan szívesen gurítanák el Kozármisleny sportlétesítményeinek jelentős részét. Mert azzal bizony sehol sem kellene a kertek alatt kullogni.

A víztorony melletti régi pálya, meg a kultúrház mögötti salakos kézilabdapálya már csak emlék. Helyette valami más épült meg, az ezredforduló tájékán. Ami egyrészt az összefogás fontosságát is mutatja, meg azt, milyen egy település, ahol kiemelt helyet kap a sport, de nem csak a szavak virágaiban.

A kozármislenyi sportcsarnok olyan épület, amire talán még Svájcban is csettintenének az ottani polgárok. Pedig azon a környéken, a hegyek között azért nem szoktak minden kulipintyó, meg közösségi ház láttán hanyatt esni a helyi iparosok, meg gazdálkodók.

Szóval, a 2006-ban elkészült beruházás során olyan falak épültek, amikben aztán minden, illetve mindenki otthonra találhatott. Hiszen az iskolai testnevelés mellett a versenysport szintén beköltözhetett a tető alá. De koncertnek is adtak már helyszínt az üzemeltetők. Miközben a táncház, de a városi ünnepségek sem idegenek a hatalmas épületben.

Ha hozzátesszük, hogy az iskolások, óvodások úgy mehetnek át a létesítménybe, hogy közben nem kell kilépniük az utcára, akkor azért már sokat elárultunk a tervezés ésszerűségeiből is. Egy cél, közös komplexum, minden majdnem egy helyen.

A nyitott térrel sem kell röstelkedniük a kozármislenyieknek. A klubház nyugatias benyomást kelt, ami már-már luxuskörülményeket biztosít a futballistáknak, szimpatizánsoknak. De még panaszkodó ellenfél sem nagyon akadt a környéken. Kivéve persze azokat, akik nagyon kikaptak, bár ők sem a zuhanyzó miatt mérgelődtek.

A fedett műfüves aréna sok-sok nagy helyi csatának adott otthont az évek során. Mert ott szinte minden évszakban nagyüzem van. Délelőtt az állami oktatás keretei között, utána a szabadidősport állandó tereként pattog ott a labda, szinte meg sem állva.

Ha ehhez még hozzávesszük a nyitott égbolt alatt elterülő rendes méretű műfüves nagypályát is, akkor aztán tényleg elmondhatjuk: csak az nem lehet focista Kozármislenyben, aki azért mindent igyekszik is elkövetni.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!