Legyőztük a Veszprémet – újabb csúcsot döntöttünk

Kozármisleny – Veszprém 2-1 (1-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Berger J. (ifj. Kormányos II. G., Szvetnyik B.)

Kozármisleny: Helesfay D. – Nagy J., Balaskó, Romic, Vég – Szabó B., Koller – Bjelanovic, Boda (Karacs 74.), Zsdrál (Városi 54.)- Fröhlich (Kovács T. 68.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Veszprém: Tarczy – Nagy Á., Molnár Z., Császár (Leitold 60.), Bosnjak – Osváth (Molnár T. 75), Makrai, Vágó, Thiago – Homma (Nikolin 68.), Szabó Zs.

Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Romic 28., Zsdrál 48. illetve Szabó Zs. 70. percben.

Kiállítva: Vég 84. illetve Leitold 73. percben.

Sárga lap: Koller 52., Romic 55., Városi 92. illetve Bosnjak 24., Nagy Á. 26., Molnár Z. 54. percben.

Nagy reményekkel érkezett Kozármislenybe a Veszprém, a 2 zsinórban megnyert mérkőzésük és a pillanatnyi 6. helyezésük alapján talán kicsit túlzott volt az önbizalomuk, szinte már előre biztosnak vették mislenyi győzelmüket.

A találkozó előtt is furcsállottunk ezt-azt, hiszen annak a csapatnak az otthonába utaztak, amely együttes veretlen volt hazai pályán és az addigi 7 mérkőzésből 6-ot megnyert egyszer pedig döntetlenre végzett.
A mérkőzést követően már „nem csodálkozunk” semmin.

Van egy olyan mondás, hogy veszíteni tudni kell, azt gondoljuk, hogy ez most a vendégeknek nem igazán sikerült, főképp a vezetőedző Vágó Attila volt az, aki sportemberhez méltatlanul viselkedett. De a részletek kicsit később.

Rögtön a találkozó elején az 1. percben Fröhlichet gyanús körülmények között „tűntették el” a vendég 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

A 10. percben Nagy J. remekül ugratta ki Bodát, aki az alapvonal közeléből Tarczy mellett kapura lőtt, a labda veszélyesen ugyan, de elment keresztbe.

A 14. percben Bosnjak ívelt egy szabadrúgást középre, amit Homma a felső léc tetejére fejelt.

A 20. percben Zsdrál 18 méterről lövés helyett nagyszerűen hozta játékba Fröhlichet, aki Tarczy felett szép mozdulattal a kapuba emelt. Sajnos az asszisztens lest jelzett így elmaradt a vezetés.

A 23. percben rosszul elvégzett kirúgás után Fröhlich indult meg a kapu felé, majd Koller elé tálalt, akinek lövését Tarczy a bal alsó sarokból szedte ki.

A 24. percben Koller ugratta ki Fröhlichet, aki elpörgette a labdát a kiérkező vendég hálóőr mellett, de a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret.


Az akció közben Bosnjak kapott sárga lapot, mivel csúnyán szabálytalankodott Bjelanovic ellen.

Jegyezzük meg, hogy Bosnjak már a 4. sárga lapját kellett volna, hogy erre az időre megkapja, de a későbbiek során is több durva szabálytalanságot követett el, kisebb fajta csoda, hogy végig a pályán maradt…

A 27. percben Boda szabadrúgását Tarczy a levegőben úszva, nagy bravúrral ütötte szögletre.

A 28. percben Boda végezte el a szögletet, Romic érkezett középen és a hálóba fejelt. 1-0.


A 29. percben Osváth élesen középre lőtt labdáját Helesfay hárította.

A 38. percben Homma a kiérkező Helesfayt próbálta meg átemelni, de a labda a kapu fölé szállt.

A 42. percben Fröhlich visszafejelt labdáját Szabó B. lőtte kapu mellé.

A félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat győzelemre játszott. Sajnos a vendégek többször egészen durván állították meg a kozármislenyi akciókat, volt hogy egy támadáson belül többen is sárga lapot kaphattak volna. Érthetetlen volt, hogy a Veszprém így állt a mérkőzéshez, pedig amikor futballozni próbáltak helyenként szép dolgokat is csináltak.

Egy nagyszerű szöglet után Romic vezetést szerzett, ami akkor már nagyon érett, hiszen sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. A gól után itt is ott is volt gólszerzési lehetőség, de a szünetig az eredmény nem változott.

A második játékrész kiválóan kezdődött a Kozármisleny számára, hiszen korán vezetéshez jutottunk.
A 48. percben Bjelanovic a védőjétől szorongatva is középre lőtte a labdát ahol Zsdrál érkezett és megduplázta a hazai előnyt. 2-0.


Az 50. percben hibázott a fiatal hazai hálóőr, hátul eladta a labdát, Makrai elé gurították vissza a játékszert a vendégek, aki ajtó-ablak helyzetben felső lécre lőtt.

Az 53. percben Fröhlich szabadrúgását védte Tarczy.

Az 59. percben Bjelanovic beadása után Fröhlich került ziccerbe, bal lábas lövése elakadt Tarczyban.

A 60. percben a csereként beállt Városi egy kényszerítőzés után nagyszerű labdát kapott, majd nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt.

Mindkét akció gólt érdemelt volna, ha támadóink higgadtabbak és a a két nagy helyzet egyikét kihasználják, eldőlhetett volna a 3 pont sorsa.

A 62. percben Osváth középre passzolt labdáját Homma sarokkal továbbította kapura, de a kapufa ismét velünk volt és kifelé pattant a labda.

A 70. percben Helesfay és Romic nem értette meg egymást, így Szabó Zs. került helyzetbe, lövésébe Helesfay még beleért, de a labda ezúttal a kapufáról befele pattant. 2-1.

A 73. percben a csereként beállt Leitold megkapta 2. jogos sárga lapját ezért a játékvezető kiállította.

A 79. percben Bosnjak kapott labdát a bal szélen, visszagurított Molnár Tibornak, aki 12 méterről a hosszú sarok fölé tekert.

A 84. percben Vég a kilépni igyekvő Thiagot a kaputól 20 méterre elkezdte visszahúzni, megakadályozni hogy kapura törjön, végül Thiago a 16-os környékén elesett. A játékvezető először nem fújt semmit, majd hosszas hezitálás (kommunikáció az asszisztenssel) után 17 méterre Helesfay kapujától szabadrúgást ítélt a Veszprémnek, ezek után mindenki meglepetésére Vég Bencének piros lapot mutatott fel.

Kétségtelen, hogy Vég szabálytalankodott, ahogy a szabadrúgás teljesen jogos ítélet volt, mert az eset egyértelműen a 16-oson kívül történt. Mivel Thiago nem volt gólhelyzetben így megítélésünk szerint túl szigorúan állította ki játékosunkat.
A szabadrúgást Szabó Zs. a sorfalba lőtte.

A találkozó utolsó perceiben Kovács T. kétszer is helyzetbe került, de egyszer rossz megoldást választott, egyszer pedig pontatlan volt.

Mindez belefért, hiszen csapatunk 2-1-re megnyerte az összecsapást!

A végjáték megint izgalmasra sikerült, pedig 2-0-nál nem gondoltuk, hogy izgulni kell, hiszen egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, ha bármelyik nagy helyzetünk egyikét értékesítjük akár nagyarányú győzelmet is arathattunk volna.

A mérkőzés után nem kis meglepetésben volt részünk, amikor Vágó Attila mintha egy másik mérkőzést nézett volna és roppant mód meglepő és talán mondhatni sportszerűtlen nyilatkozattal rukkolt elő.

Vágó Attila: Most már tudom, hogy a Kozármisleny miért áll a dobogón. Óriási szerencséjük volt a mai mérkőzésen, hiszen 4 kapufát rúgtunk, 10 emberrel is jobban fociztunk. Az első gólt jogtalan szabálytalanságból kaptuk. Valamint a végén, amit kaptunk szabadrúgást az 11-es volt, vonalban voltam és az a 16-oson belül volt. Én úgy gondolom ezt a mérkőzést a játékvezetők döntötték el. Parázs volt a hangulat, nagyon nehéz itt nyerni. Az is érdekes, hogy a Kozármisleny 8 hazai mérkőzésén 6-szor emberhátrányba került a vendég csapat. Jól fociznak, jól pörögnek de nem azért nyernek, mert lefutballozzák az ellenfelet.

Vágó Attila a Nemzeti Sportnak a következőt nyilatkozta:
„Tíz emberrel is lefutballoztuk ellenfelünket, négy kapufát rúgtunk, jogtalan volt Leitold Tamás kiállítása, kaptunk egy szabálytalan gólt, és nem adtak meg nekünk egy tizenegyest. Nagyon szerencsés csapat a Kozármisleny, most már tudom, miért áll a dobogón.”

A vendégek trénere nyilatkozatát az országos sport napilapnak rögtön a mérkőzés lefújása után adta,  azt gondolhatnánk, hogy a csalódottság beszélt belőle és hirtelen felindultságban nem tudta reálisan értékelni a látottakat. Ezzel szemben honlapunknak a mérkőzés lefújása után fél órával nyilatkozott, tehát ekkor már nem beszélhettünk hirtelen felindultságról.

Vágó Attila megfeledkezik arról, hogy hálával tartozik az általa bírált játékvezetőnek, hogy 10 emberrel fejezték be a találkozót, hiszen durva szabálytalanságaik következtében akár már az első félidőben kettővel kevesebben lehettek volna. Bosnjak ámokfutása mindenkinek szemet szúrt, ahogy több más játékos is indulatból játszott.

Merően felháborító, hogy azt mondja, jó szereplésünk oka a szerencse avagy a játékvezetők ténykedése!
Nem nekünk kellene magyarázkodni, de azért engedtessék meg, hogy mielőtt csak az edzői nyilatkozatokat bárki kiragadná és publikálná azért ne vegye készpénznek Vágó mester szavait.

Nem hinnénk hogy a szerencse műve, hogy tavaly a bajnokság teljes időtartama alatt hazai pályán a Kozármisleny volt a legeredményesebb csapat, a bajnokság végén pedig a 2. helyen zárt. Az idei évben 8 hazai mérkőzéséből 7-et megnyert, 1-szer döntetlenre végzett. A forduló előtt 3. volt, jelenleg 2. pozícióban áll 29 megszerzett pontjával.
Ugye Vágó úr ezt nem gondolja komolyan, hogy ezt a szerencsének köszönhetjük?

Való igaz, hogy 4-szer eltalálták a kapufát, abból egy gól született. De azt miért nem említi, hogy az 1. percben 0-0-nál nem adott a játékvezető 11-est a Kozármislenynek? Arról miért nem beszél, hogy 3-4 játékosát is kiállíthatta volna Berger sporttárs? Nemcsak a Veszprém a Kozármisleny is nagy helyzeteket hagyott ki!

Tájékoztatjuk, hogy erősen túlozni tetszik a Kozármisleny korábbi hazai mérkőzéseit, illetve a kiállításokat illetően.
8 hazai mérkőzéséből 4-szer NEM volt kiállítás!!! Kettőször mindkét csapatból 1-1, 2-ször pedig csak a vendégekből került kiállításra játékos.

Hazai mérkőzéseinken jellemzően nagy fölényben játszottunk, kétszer 4-0-ra nyertünk – „bizonyára” akkor is szerencsével és játékvezetői segítséggel…

Ezen kívül csúsztatni tetszik amikor azt mondja, hogy vonalban volt Vég Bence kiállításánál! Vágó Úr, NEM volt vonalban, közel sem! Ön elég távol volt az esettől, de nyilván ez így hangzik jól, ezért kommunikálja ezt. Mi akik ott voltunk a mérkőzésen, tudjuk hogy hol állt. Sőt erről felvételünk is van!

A vereség néha fáj, de sportemberhez méltóan kell viselni és viselkedni.

A mérkőzéseket követően illik kezet fogni a szakvezetőknek és a vesztes trénernek illik gratulálni a győztes csapat edzőjének!

Márton Gábor: Úgy gondolom, hogy teljesen sima mérkőzés volt, nagyobb gólkülönbséggel is nyerhettünk volna és nagyobb létszámkülönbség is kialakulhatott volna javunkra. Próbáltunk futballozni, de én amióta NB II-ben edzősködöm ilyen brutális csapattal még nem találkoztam. Nagyon szívesen meghallgattam volna az ellenfél elképzelését a mérkőzésről, mert amit a pályán láttam tőlük az nem futballpályára való. Fél csapatom jegeli magát, könyöklések, fejelések, rúgások következtében. Hogy mi volt ezzel a céljuk, az számomra felfoghatatlan. A mérkőzés bizonyos szituációiban szerencsénk is volt, de ne feledkezzünk meg a kronológiáról, hogy addigra már jelentős létszámhátrányba kellett volna lenniük a vendégeknek. 0-0-nál rúgtunk egy teljesen szabályos gólt, amit érvénytelenítettek, és még sorolhatnám. Voltak érdekes történések az biztos. Én soha nem küldeném ki úgy a pályára a csapatomat, ahogy az ellenfél tette, akkor inkább kapjak ki. Úgy pályára küldeni a játékosokat, hogy az rúgják szét az ellenfelet, nem tenném soha. Sajnos ismét meg kell jegyeznem, hogy fiatalok vagyunk ami leginkább a helyzetkihasználásunkon érződik, ha belőjük a helyzeteket sima nagyarányú győzelmet aratunk. Azért azt is megemlítem, hogy a részemről nagyra becsült szurkolóinknak türelmesebbnek kell lenniük. Kicsit átestünk a ló túloldalára. A hiba benne van a játékunkban, nem hiszem, hogy bármelyik játékosunknak szégyellni valója lenne. Ha 23-24 éves játékosok lesznek, akkor kevesebb hibát követnek el. Óriási perspektíva van ebben a csapatban. Azt gondolom, hogy az eredmények azt igazolják, hogy jó úton járunk.

Az ellenfél edzője szerint a Kozármisleny azért van a dobogón, mert szerencsénk van, mi erről a véleményed?

Az, hogy az ellenfél edzője mit nyilatkozik, az az ő dolga. Mindenképpen saját magáról állít ki véleményt ezáltal. Én úgy gondolom, hogy mi azért állunk azon a helyen ahol állunk, mert én a játékosaimat futballozni tanítom és arra, hogy csak azzal foglalkozzanak a pályán. Ne az ellenfél játékosaival, és semmiképp sem az ellenfél „ledarálásával”, sérülések okozásával.
Ezen kívül úgy gondolom, hogy bármilyen vélt vagy valós sérelmem is volt egy mérkőzésen soha nem tettem meg, hogy ne fogjak kezet az ellenfél edzőjével és ne gratuláljak, vagy semmiféle gesztust ne gyakoroljak felé.

Együttesünk 29 megszerzett pontjával az eddigi legsikeresebb félévét abszolválja, korábban egyszer sem gyűjtöttünk 29 pontot (pedig még egy mérkőzés hátra van az őszi szezonból).

Jelen pillanatban 2. helyen állunk, ha pontot szerez az Ajka vasárnap, akkor legrosszabb esetben 3.-ak leszünk.

Ami viszont már biztos, hogy a nagyszerű hazai pályás szereplésünk következtében, ősszel hazai pályán ismét mi vagyunk a legeredményesebb csapat az NB II-ben!

GRATULÁLUNK a csapatnak a szakmai stábnak egyaránt!

A mérkőzésről készült további fényképek a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldalán IDE KATTINTVA közvetlenül is megtekinthetőek.

Hajrá FOCI! Hajrá Kozármisleny!

 

9 hozzászólás

 1. Mnéni szerint:

  Ezt nyilatkozta ellenfelünk edzője a BAMA-nak: “Tíz emberrel is lefutballoztuk az ellenfelet, négy kapufát rúgtunk, emellett jogtalan volt a 11-es, amit ellenünk ítéltek, szabálytalan gólt kaptunk és nem adtak meg javunkra egy büntetőt. Szerencsés csapat a Kozármisleny, most már tudom, miért áll a dobogón.”
  Ettől az ember már szóhoz sem tud jutni.

 2. Scuderia Ferrari szerint:

  Vágót le kell sz…ni hülye barom.3pont. Dióhéjban. Nem mellesleg jobbak voltunk bár pontatlanok voltunk. A meccset fejszével játszotta a Veszprém.Hajrá Kozármisleny!

 3. Zoli szerint:

  “emellett jogtalan volt a 11-es, amit ellenünk ítéltek”

  Mikor volt 11-es??? Én nem láttam… Volt egyáltalán???

 4. MISLENY FAN szerint:

  Gratulálok az öszi hazai veretlenséghez. Tavasszal a Puskás ellen fojtatni kell ezt a szép sorozatot. Köszönjük Márton Gábornak és a srácoknak! HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

 5. öregrocker szerint:

  Sziasztok!

  Aki ismeri egy kicsit is Vágó Attilát, az nem csodálkozik ezen nyilatkozatán. Komolyabb eredményt még sehol nm ért el, pedig elég sok helyen volt már edző. Ha emlékezetem nem csal Békéscsabán is NB.I,-ben, de ki is ejtette őket. El kellene olvasni a Zalaegerszeg mérkőzés utáni nyilatkozatokat, melyet a ZTE vezetői játékosai tettek a mérkőzés után a Mislenyről.Vágó olyan ember, akit nagy valószínűséggel az anyukája sem szeret. Gratulálok a csapat őszi szerepléséhez,ez valami csodálatos. Nagyon szeretni vlaó kis csapat ez a Kozárrmisleny.

 6. gattuso4 szerint:

      GRATULÁLOK az őszi dobogós helyezéshez !

      HAJRÁ  KOZÁRMISLENY ! ! !

 7. Egy vidéki szurkoló szerint:

  Remek cikk!!!

  Csak rövid ideje vagyok a honlap olvasója, de rendkívül lenyűgöz a tárgyszerű értékelés, a tisztánlátás. Külön értékelem a “hülyékkel” szembeni mértéktartó és visszafogott, ám tényszerű megfogalmazásokat. Gratulálok a szerkesztőknek.

  ÉS TERMÉSZETESEN A CSAPATNAK !!!!!!

  Hajrá Misleny !!!

 8. Tercec68 szerint:

  sajnos megint rossz száj ízzel kel irogatnom!! Amit a szombati nap műveltek a Veszprém játékosai az élen azzal az szakmailag felkészült barom Vágóval akinek gondolom nagyon de nagyon sok pénzébe került az a bizonyos pro!!! Aki szerintem labdába se rúgott az életében sosem!!!! Ő mer egy rossz szót szólni Márton Gáborra!! Jobb lenne ha valami más elfoglaltságot keresne magának, mert ez a sportág nem az ő asztala!!! Meg különben is ők kézilabdában jók !! A játék vezető sportársat meg be kellett volna vinni a meccs után a hazai öltözőbe hogy nézze meg mit műveltek a veszprémi gladiátorok a hazai játékosokkal!!! A szertáros néni nem tudott annyi jeget adni ami elég lett volna!!Sok meccset láttam már életemben sokkal alacsonyabb osztályban is,de ilyen agy nélküli rugdosódást mint ez az állatsereg akik veszprémi állatkertből jött ritkán látni!Bármennyire nem szeretném a három nb1-ből jövő bíró spori ténykedését kritizálni de aki kint volt a mérkőzésen az látta nekik nem nb1-ben se nb2-ben hanem talán az nb4-ben kéne vezetniük!! Végül csak a gratuláció marad a hazai csapatnak!!! És nem utolsó sorban köszönjük a mislenyi szurkolóknak az egész éves biztatást!!!! Hajrá Misleny!!!!

 9. Kismarci szerint:

  Nem szeretném a tűzet szítani, de létezik, hogy ezek ilyen egyformán fogalmatlanok?!
  http://www.veszpremfc.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=269:megszakadt-remek-sorozatunk&catid=1:hirek&Itemid=11

Szólj hozzá a bejegyzéshez!