Legyőztük a Sopron csapatát

Kozármisleny – Sopron 1-0 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Bognár T. (Huszár B., Kóbor P.)

Kozármisleny: Sólyom – Vég, Balaskó, Tányéros, Kiss M. – Szabó B., Koller – Városi (Gadó 80.), Boda (Karacs 54.), Zsdrál – Puskás (Schmidt 73.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Sopron: Sásdi – Bognár Zs., Baranyai, Seper, Fazakas  – Varga G. (Balázs R. 82.), Pintér A., Csikós (Farkas J. 52.), Deme  – Gaál, Gyánó (Szabó L. 67.)

Megbízott edző: Borsi Csaba

Gólszerző: Koller az 54. percben.

Sárga lap: Koller 84., Zsdrál 87. illetve Csikós 53., Deme 60., Fazakas 83., Baranyai 92. percben.

Péter József törzsszurkolónk emlékére 1 perces gyász szünettel kezdődött a találkozó.

A 7. percben soproni szöglet szállt el kapunk előtt, a hosszún Gaál érkezett, bevetődve próbált fejelni, de cm-ekkel lemaradt a labdáról.

A 11. percben szép kényszerítőzés után Kiss M. húzta meg a bal oldalon, majd visszagurított Boda elé, aki egyből lőtt, de a kapufáról az alapvonalon túlra pattant a labda.

A 17. percben Gyánó lövését védte Sólyom.

A 18. percben Zsdrál egy jó csel után indult a szélről befelé, majd Bodának passzolt középen, aki nagy helyzetben nem találta el a labdát.

A 22. percben Gyánó lőtt az oldalhálóba.

A 23. percben véleményes 11-eshez jutott a Sopron. Egy ártalmatlan szituációban Bognár a sípjába fújt. Erre a soproniak már futottak visszafelé, meg sem fordult a fejükben, hogy ők következnének. Majd mindenki nagy meglepetésére Bognár a büntetőre mutatott. A 11-est Gyánó vállalta magára, vele szemben a korábbi csapattárs Sólyom, akinek edzésen már rengeteg alkalommal lőtt 11-est, így mondhatni ismerték egymást. Gyánó nekifutott a labdának, majd Sólyom mozgásával ellentétesen a kapufa mellé lőtt.

A mérkőzés végén a játékvezető ellenőr megerősített bennünket, hiszen az ő álláspontja szerint sem történt olyan eset, amiért büntetőt kellett volna ítélnie Bognárnak.

A 29. percben egy felívelt szabadrúgást Tányéros röviden fejelt ki, Varga G. kapásból kapu fölé lőtt.

A 35. percben Koller szerzett labdát, majd Puskás és védője egyszerre rúgott a labdába, amely után a pörgő és kapuba tartó labdát Sásdi visszalépve lehúzott.

A 40. percben Gyánó lesgyanús helyzetben kapott nagyszerű labdát, önzetlenül középre passzolt, de Gaál nem találta el jól a labdát és a védők felszabadítottak.

Az első félidőben csapatunk igyekezett megszokott játékát hozni. A játékosok nem rugdosták el céltalanul a labdákat, helyenként szépen és tetszetősen játszott a csapat. A rutinos labdarúgók alkotta Sopron ezzel szemben felívelésekkel próbálkozott, illetve pontrúgásokból és bedobásokból veszélyeztettek. Ettől függetlenül bár 0-0-ra állt a mérkőzés, a nézők mégsem unatkoztak, hiszen mindkét kapu előtt akadtak helyzetek.

Az 54. percben szabadrúgáshoz jutott a Kozármisleny. A Koller ellen elkövetett szabadrúgás mögé maga a sértett állt, lövése a sorfalon megpattant, majd a kapussal ellentétes oldalra a hálóba hullott. 1-0.

Az 59. percben vitatott szabadrúgást kapott a Sopron, középről 24 méterről. Deme végezte el a pontrúgást és a bemozduló Sólyom helyén a bal kapufát találta el. A kipattanóra a csereként beálló Farkas J. érkezett, de nem tudta irányítani a labdát és kapu mellé lőtt.

A 66. percben Koller 25 méteres szabadrúgását Sásdi védte.

A 67. percben labdaszerzés után, Koller indult el, majd szép cselek után lőtt a labda a hosszú sarok mellett hagyta el a játékteret. Szép jelenetsor volt.

A 68. percben Zsdrálnak ívelték be a labdát, aki jól levette, de a kapuból érkező Sásdi mentett.

A 71. percben Zsdrál passzolt Városinak, aki két védő közt elvitte a labdát, majd lőtt, de a soproni hálóőr védett.

A 72. percben Farkas J. elé került a labda, aki reflexből belekapott és a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe, amit aztán a védők tisztáztak.

A 74. percben Farkas J. került helyzetbe, de az utolsó pillanatban Tányéros becsúszva mentett.

A 76. percben Gaál kapott nagyszerű labdát, kilépett a védők közül, majd Sólyom lábbal hárította lövését.

A 77. percben szöglet után Baranyai fejelt fölé.

A 85. percben Farkas J. lépett ki, az érkező Sólyom fölött átpörgette a labdát, de közben visszaértek a védők és felszabadítottak.

A 90. percben Koller lövése Seperről vágódott szögletre.

A Kozármisleny tudatosan próbálta támadásait építeni, ezzel szemben a Sopron – amely még nem keltette összeszokott csapat benyomását, nem is kelthette hiszen nyáron 17 labdarúgó érkezett – kicsit ad-hoc jelleggel próbált meg támadni. Leginkább a felívelésekkel próbálkoztak és a lecsorgó labdákból igyekeztek veszélyes befejezéseket kialakítani.
Koller szabadrúgásánál szerencsénk volt, de nem mondhatni, hogy nem tettünk sokat a vezetésért. A gól után eldönthettük volna a találkozót, hiszen számtalan ígéretes támadást vezettünk, de sajnos nem mindig lett belőle helyzet, egy-egy pontatlan utolsó passz vagy rossz döntés miatt.
A 70. perctől volt a Sopronnak egy jó 10-15 perce, amikor az ő akaratuk érvényesült és közel álltak az egyenlítéshez, ekkor a szerencsére is szükség volt, hogy megőrizzük a vezetést.
Ha nehezen is, de sikerült átvészelni ezt az időszakot a mérkőzés végén pedig igyekeztük az ellenfél térfelén tartania a labdát és pontrúgásokat kiharcolva végigjátszani a félidőt.

NAGY SIKER a Sopron legyőzése, hiszen mind a két klub játékoskeretében, mind az anyagi lehetőségekben ÓRIÁSI különbség van a két csapat között, sajnos nem a mi javunkra.

Ennek ellenére a srácok bebizonyították, hogy alázatos, lelkes játékkal igenis bármely csapat ellen van keresnivalónk! Ebben a sikerben természetesen nagy részük van Márton Gáboréknak, akik olyan edzésmunkát végeznek és hétről hétre olyan játékot mutatnak be, amelyről sokan elismeréssel beszélnek.

GRATULÁLUNK A CSAPATNAK valamennyi tagjának, játékosnak, edzőnek a SZÉP GYŐZELEMHEZ!

Borsi Csaba: Olyan találkozó volt, hogy be voltunk oltva gól ellen, ha másnap reggelig játszunk sem rúgunk gólt. 0-0-nál büntetőt hibáztunk, Gaál ziccereit kétszer a gólvonalról rúgták ki, Farkas már a kapust is átemelte-üres kapuból rùgták ki labdát, illetve rúgtunk három kapufát.

Márton Gábor: Azt hiszem a mérkőzés értékeléséhez kronológiai sorrendben kell menni. Rendkívül jól futballoztunk az első félidőben. Minden gondunk és bajunk ellenére – fiatal csapat vagyunk, az utolsó pillanatokban dőlnek el hogy ki tud játszani a hétvégén, lesz-e cserém – az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, mi domináltunk. Az ellenfél kapott egy ajándék 11-est, amit nem is értem mire kapták, de talán a soproniak sem értették és ők is meglepődtek. Ezen kívül két leshelyzetből lettek csupán helyzeteik. Nekünk ezzel szemben kidolgozott helyzeteink voltak, ha azokat belőjjük, már az első félidőben eldönthettük volna a 3 pont sorsát. A 2. félidőben egy megpattanó szabadrúgásból vezetést szereztünk, ami után „kivégezhettük” volna ellenfelünket, megvoltak hozzá a lehetőségeink. Ezt követően jött ki talán valamelyest a két csapat közti olyan különbség, hogy ők egy Farkas Janit tudtak becserélni, aki tud robbantani. Ezzel szemben nekem volt olyan játékosom a padon, aki 2 hét sérülés után 3 edzéssel ült le, vagy olyan aki 2 napja van velünk. Sajnos a mérkőzés ezen időszakában elkezdtünk mást játszani, mint amit én kérek a játékosaimtól és amit mi tudunk. Ők ekkor már feladtak mindent a támadásra, ha lett volna 2-3 jó passzunk a középpályán, akkor nagyon sok helyzetünk lett volna, ehelyett elkezdtünk vagdalózni, amely nem a mi játékunk. A végén voltak meleg jelenetek a kapunk előtt és szerencsére is szükség volt ahhoz, ezt a mérkőzést megnyerjük. Úgy gondolom, nem mi vagyunk az a csapat és nem én vagyok az az edző, akinek bármit is meg kellene magyaráznia. Óriási különbség van, financiális és minden egyéb téren a két csapat között, hogy ennek ellenére sikerült győznünk, ami nagy dolog. Nagyon sokat tettünk a győzelemért és a szerencse az ilyen csapatok mellé szokott állni.

További fotók a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldalán IDE KATTINTVA érhetőek el.

Hajrá Kozármisleny!

6 hozzászólás

 1. Scuderia Ferrari szerint:

  Szép volt fiuk.Gratula

 2. Jocó Bá' szerint:

  Sajnos nem tudtam elmenni! Akár hogy is volt, ez nagy győzelem! Szép volt fiúk!

 3. Mnéni szerint:

  Bravó Fiúk!
  Köszönjük ezt az odaadó, elveszett labdát nem ismerő, győzni akaró játékot!
  Gábor előtt emelem a kalapom.
  Miró gyakorolhatott az öltözőben.

 4. Mnéni szerint:

  Nem vagyok szakember, de az ellenfél edzőjének értékelése mellett nem tudok szó nélkül elmenni.
  A “büntetőről” hallgatnék, mint a sír. A sors nagy igazságtalansága lenne, ha belövik.
  Hogy kapufákat lőttek? Ez tényleg “pech”, de mi is lőttünk.
  A gólvonalról rúgtunk ki labdákat? Ja kérem, mi ezért szeretjük a fiainkat, mert csúsznak-másznak, nem ismernek elveszett labdát.A mi edzőnk erre tanítja őket.

 5. MISLENY FAN szerint:

  A mislenyi  sziv diadala volt ez. Csak igy tovább srácok!

 6. misi szerint:

  :):):):):):):):)

Szólj hozzá a bejegyzéshez!