Legyőztük a PMFC-t

Kozármisleny – PMFC 2-1 (1-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 1500 néző

Vezette: Arany T. (Péter T., Hofbauer R.)

Kozármisleny: Antal – Éles, Finta, Dienes, Tóth I. – Kollega, Vojnic-Zelic (Kutyáncsánin 88.), Tóth Z., Kanizsai (Fabinho 58.)- Bartha, Lauer (Tasselmájer 81.)

Vezetőedző: Bene Ferenc

PMFC: Hegedűs – Nagy J. (Cseri 77.), Stark, Sütő, Szamosi – Regedei, Lantos, Kecskés – Lovrencsics, Gyánó, Horváth Zs. (Fónai 46.)

Vezetőedző: Botos Antal

Gólszerzők: Kollega 20., Lovrencsics 31., Fabinho a 71. percben.

Sárga lap: Tóth I. 42., Lantos 73., Sütő 88. percben.

02_pmfc_20091017_525

A várakozásoknak megfelelően telt ház fogadta a pályára lépő csapatokat. A PMFC összeállítása némi meglepetéssel szolgált, hiszen Botos Antal mindhárom támadóját a kezdőbe jelölte. Ennek fényében arra lehetett számítani, hogy a PMFC nyomást szeretne gyakorolni a Kozármislenyre, azonban a játék képe nem ezt igazolta.

04_pmfc_20091017_525

A 8. percben Lovrencsics centerezett középre, ahol érkezett Horváth és cm-ekkel lőtt Antal kapuja mellé. Talán egy kicsit hosszú is volt a labda, emiatt nem sikerült a hálóba juttatni.

A 12. percben megvolt az első kozármislenyi gólhelyzet is. Kanizsai keresztlabdája a pécsi védők fejéről Kollega Krisztián elé került, aki nagy helyzetben kapu mellé bombázott.

A 20. percben Kanizsai beadását Szamosi fejelte szögletre az érkező Vojnic-Zelic elől. A sarokrúgást Tóth Z. adta be, Bartha a rövid saroknál megcsúsztatta, a hosszún pedig érkezett Kollega Krisztián és a hálóba fejelt. 1-0.

09_pmfc_20091017_525

10_pmfc_20091017_525

A 22. percben Bartha lőtt 18 méterről mellé.

A 23. percben Horváth Zs. próbálkott 17 méterről, de a labda Antal kapuja mellé ment.

A 24. percben Lauer labdájával Bartha ment el a szélen egészen az alapvonalig, majd visszagurított Lauer elé, aki nem sajnos rosszul találta el a labdát.

A 28. percben Kollega beadását Lauer félfordulatból küldte kapura, a labda a jól helyezkedő Starkról vágódott szögletre.

13_pmfc_20091017_525

A 31. percben némiképp váratlanul és komolyabb előzmény nélkül egyenlített a PMFC. Szép kombinatív játékot követően Gyánó ugratta ki Lovrencsicset, aki közelről Antal mellett a hálóba talált. 1-1.

A 36. percben veszélyes jelenet zajlott kapunk előtt, szögletet követően Regedei elé került a labda, aki közelről lőtt, de az előtte álló védőkben elakadt a labda.

11_pmfc_20091017_525

A 38. percben két kozármislenyi gólhelyzet is kimaradt. Nagy József röviden adott haza kapusának, amire Bartha csapott le, majd lövésre vállalkozott, de Hegedüs bravúrral védett. A kipattanót Lauer küldte ismét kapura, de Hegedüs ismét hárított.

Az első félidő jó iramú, sportszerű játékot hozott. A kozármislenyi szurkolók, bizakodással várhatták a folytatást, hiszen a csapat magabiztos, önbizalommal teli, jó játékot mutatott be. Bár az eredmény eldöntetlen volt, de a hazai labdarúgók jóval többször kerültek a vendég kapu elé és lényegesen több gólhelyzetet sikerült kialakítani. Meglepetés volt, hogy 3 támadója ellenére a PMFC elég defenzív játékot mutatott be.

A szünetben Horváth Zs. helyére érkezett Fónai, ami szerkezeti változtatást is eredményezett egyben.

A második játékrésze eleje egyértelműen a PMFC-é volt. Az első félidőben „hiányolt” nagyobb nyomás ekkora élesen láthatóvá vált, és ez a helyzetek számában is megmutatkozott.

A 49. percben Kecskés lövését hárította bravúrral Antal.

14_pmfc_20091017_525

Az 52. percben Gyánó beadását Lovrencsics közelről lőtte mellé.

Az 55. percben Nagy J. ívelt kapunk elé, ahol Gyánó közelrő fejelt, de Antal védett.

Az 56. percben Gyánó kapott nagyszerű kiugratást, de Antal Sándor kiváló ütemben érkezett ki a kapujából és meghiúsította a gólszerzési lehetőséget.

A 63. percben Tóth Z. szögletét Fabinho közelről fejelte kapura, de Szamosi a gólvonalról mentett.

71. percben szöglet után került a labda Tóth Zoltánhoz, aki beadás helyett Kollegának továbbította, aki a hosszú sarok fele ívelt, ott érkezett a csereként beállt Fabinho és közelről fejelt a hálóba. 2-1.

22_pmfc_20091017_525

23_pmfc_20091017_525

A 73. percben Sütő nagy helyzetben fejelt fölé.

A mislenyi találat után bár még 20 perc volt vissza a mérkőzésből, a PMFC meg sem próbálta földön tartani a labdát és úgy kapunk elé kerülni, hanem már ekkor elkezdődött a mérkőzések végjátékára jellemző ívelgetés.

21_pmfc_20091017_525

A 76. percben Regedei beadása után Stark fejelt fölé.

A 82. percben Lovrencsics a 16-os sarkáról lőtt kapura, úgy tűnt, hogy a labda a bal felső sarokba vágódik, amikor Antal hatalmas bravúrral, újheggyel szedte ki a kísérletet.

83. percben Fabinho elől Hegedüs rossz helyre rúgta a labdát, amit Tóth Z. jobb lábbal egyből kapura próbált emelni, de sajnos célt tévesztett.

A 90. percben egyenlíthetett volna a PMFC, Lovrencsics került 100%-os helyzetbe, de 13 méterről ajtó ablak helyzetben nagy erővel bombázott kapu fölé.

29_pmfc_20091017_525

Talán a sors némiképp igazságot szolgáltatott Lovrencsics helyzeténél, hiszen a Kozármisleny nagyon sokat tett a győzelemért és első félidei kiváló játékának köszönhetően talán azt kijelenthetjük, hogy megérdemelt győzelmet arattunk.
Hatalmas siker ez csapatunk életében! Játékosaink nagyon motiváltak voltak és mindent a sikernek rendelnek alá. Ugyanezt nem lehetett látni a pécsi játékosok mindegyikén.
Ezen a napon az egységesebb CSAPAT győzött, amely felülkerekedett az egyéni képességekben jobb gárda felett.
A győzelemmel választ kaptunk a héten felröppent hírekre is, miszerint a Misleny „leadja” a pontokat a PMFC-nek. Hiába hangsúlyozta akár Bene Ferenc vezetőedző akár bármelyik játékosunk, hogy ez elképzelhetetlen és ez nagyon távol állna a kozármislenyi szellemiségtől és mentalitástól, mégis kételkedve fogadták az emberek!
Örülünk, hogy sikerült igazolni, hogy a Kozármisleny gárdája csupaszív, alázatos, nagyszerű futballistákból, akik nagyszerű győzelmet arattak a megye első számú csapata felett!

A vereséget követően a vendég szurkolók edzőváltást követeltek, sőt Botos Antal a mérkőzés után csak rendőrkordon mellett tudott felszállni a PMFC-t szállító buszra.

Megkértük a két szakvezetőt értékelje a látottakat.

Botos Antal: Gratulálok a Kozármislenynek! Csak így tovább!

Bene Ferenc: A legfontosabb, hogy megemelem kalapomat a játékosok alázata előtt. A többség munka mellett, véleményem szerint profi ritmusú edzéseken vesz részt. Igyekszünk a kollégákkal úgy ellátni a feladatunkat, hogy lehetőség szerint a legmagasabb minőségi edzéseket nyújtsuk nekik, amit munka mellett nem könnyű véghez vinni. Ez hihetetlen emberi tartásra és alázatra vall. Megmondom őszintén, ez nagyon nagy dolog a részükről. Ez a mérkőzés is azt bizonyította, hogy a nagyobb egyéni tudást, csapategységgel és alázatos futballal lehet kompenzálni. A mérkőzés eleje számunkra azzal telt, hogy a PMFC gyorsabb futballját felvegyük. A gólunk – ami a lehető legjobb ütemben érkezett – további plusz hitet adott a játékosoknak. A mérkőzés ezen periódusában rendkívül jól futballoztunk és több olyan elemet vissza kaptam, amit a héten gyakoroltunk. Ez külön öröm számomra és ezért dicséret illeti a játékosokat. A PMFC gyors, kombinatív játékból egyenlített, amiben el kell ismerni, ők jók.  A szünetben láttam a játékosokban a hitet, ennek ellenére a második félidő első 20 perce nem igazán működött a részünkről, túlságosan mélyen védekeztünk és egy kis bizonytalanságot láttam a játékosokon. A kollégáim segítségével sikerült ezt a periódust áthidalni, a cserejátékosoknak köszönhetően stabilizáltuk játékunkat. Érezni lehetett ekkor, hogy ha nem változtatunk, gólt kaphatunk, vagy rúgnunk kell ahhoz, hogy megváltozzon a játék. Szerencsére ez nekünk sikerült és egy kispadról beszálló játékost tett hozzá most a pluszt. Vezetésünk birtokában a mérkőzés hátralévő része abból állt, hogy a PMFC cseréire reagáljunk. Mindent megtett a Pécs az egyenlítésért. Sikerült szerkezetet is váltanunk és a csereként beálló játékosok is hozzá tudtak tenni, hogy sikerüljön a PMFC próbálkozásait semlegesíteni. Ugyan, bizonyos szituációkban egy-egy helyzetnél szerencsénk volt, de igazi nagy helyzete a 90. percben volt a PMFC-nek, mivel az kimaradt, így megnyertük a mérkőzést.
Örülök annak, hogy játékosaim visszacsatolást kaptak arról, hogy az elvégzett munkának igenis megvan az eredménye!

Gratulálunk a CSAPAT valamennyi tagjának a nagyszerű teljesítményhez, a győzelemhez!

Hajrá Kozármisleny!

13 hozzászólás

 1. tunderviragszal szerint:

  Mekkora volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szép volt fiúk!!!! Hajrá Misleny! :):):):):):):):):):):)

 2. Csobán Róbert szerint:

  Gratulálok a csapatnak és a harmadik félidőhöz is!

 3. Golyó szerint:

  Szép volt fiúk!
  Szavakban nem tudom leírni örömöm!
  Matyi Úr, ugye most nem kéri vissza a könyveket? 🙂

 4. suglaci szerint:

  ennyi srácok NAGYOK vagytok!Ezután az NB1 lehet csak a cél:)Jüvőhéten Gyirmóton kell bizonyítani! Hajrá :D:D

 5. vine83 szerint:

  Üdvözlök Mindenkit!

  Gratulálok a Kozármislenyi csapat győzelméhez! Megmutatta a Csapatotok, hogy küzdeni tudásból, összetartásból jelesre vizsgázott! Példaértékű, ahogy a Mester beszél a játékosaival!!!
  Szeretnék bocsánatot kérni, egy-két szurkoló magatartásáért, amit műveltek nem megengedhető!
  Sajnálom!

  egy PMFC szurkoló!

 6. Halász László szerint:

  Nagyon örülök a győzelemnek! Egyértelműen az ennél az egyesületnél folyó szakmai munkának, az edző és a játékosok alázatos hozzáállásának, és a vezetők által biztosított háttérnek köszönhető ez a diadal!! (de ezt már a beharangozó cikknél is leírtam.)Fontos, hogy ez nem csak a “nagycsapatra” jellemző. Az utánpótlásban dolgozó összes edzőre, és játékosra is!
  Külön öröm számomra, hogy a kisfiam egy ilyen egyesület tagja.
  Köszönet mindenkinek!
  MISLENY-MISLENY-KOZÁRMISLENY!!!

 7. Kérdés szerint:

  Érdeklődnék, hogy a mislenyi VIPERás emberkéről nincs fotó?? (PMFC.hu-n láttam róla)

 8. válasz szerint:

  A “mislenyi viperás ember”, aki amúgy pécsi és egy pécsi biztonsági szolgálat embere. Ez a pécsi biztonsági szolgálat biztosítja a Kozármisleny mérkőzéseit. Amint a képekből is látszik itt nincs viperás kép. A fotós a mérkőzésre és a gólokra koncentrált! Gratulálok ahhoz, ahogy a pillanatokat elkapta. Azt hiszem, nem a balhéra kell elterelni a szót, hanem örülni, hogy ilyen jó meccset játszott a két csapat és ebből ezúttal a Kozármisleny jött ki győztesen! Hajrá – hajrá Misleny!

 9. Szultan szerint:

  A MESTERT igazolja tanítványa.Ahol jó közérzet van ott jó a hangulat.Csak így tovább.Gratula,ez a győzelem kellett már a nagy arcú Pécsnek.

 10. öreg mislenyi szerint:

  Gratulálok a CSAPAT-nak minden segitőjének! amikor az egyesület vezetése, az edző és segitői, a játékosok és a nézők-szurkolók is a dolgukat teszik Hát itt az eredmény!
  ez már a múlt héten Siófokon is látszott, ahova több mint ötven drukker kisérte el a cspatot és szurkolt! A csapat pedig kiszolgálta őket.

  Minden elismerés Felekinek és
  Bene Ferinek!

  Ilyen alázattal és cspatként végzett munkával lehet eredményt elérni! A gyerekek és a fiatalabbak ezt a példát láthatják: és ez az igazi főnyeremény! Meghonosodott egy magyarországon ma még kissé szokatlan gondolkodás, mentalitás!

  Csak így tovább! És az eseti kudarcok ellenére nagyon sok örömben lesz részünk így mindannyiunknak együtt!

  KÖSZÖNET MINDEZÉRT!!!!!

 11. vine83 szerint:

  Te Szultan!
  ne vegyél minden játékost, minden szurkolót egy kalap alá!
  tudod a nagyképű azt jelenti: olyan eredményeket magáénak mondó, amiket még el sem ért…
  tehát ne nagyképűzzél le senkit, ha nem vagy tisztában a fogalmakkal!
  amúgy meg majd meglátjuk mire lesz képes a csapatod Gyírmóton!
  ha fele olyan jól játszotok elhoztok egy pontot!
  üdv

 12. Gergő szerint:

  Szultánnak abban igaza van, hogy Botos miatt áll a Pécs úgy ahogy, de ettől még nem kell nagyarcúzni őket. Tisztelni kell az ellenfelet.
  Gyirmót? Én úgy érzem, hogy ott legalább ilyen jók leszünk. Hogy ez mire lesz elég, az majd ott derül ki! Kis szerencsével nyerhetünk! Most úgy érzem nyerni is fogunk! Csak a Misleny!

 13. Duen szerint:

  Vine köszi a gratulációt.
  Szultán a nagyarcúzásnak tényleg nincs értelme.
  Itt a régióban az lenne a jó ha a Pécs nb1-ben tudna játszani.
  Az hogy jelenleg olyan edzője van aki hosszú idő óta csak gyűlölködik ha a mislenyről van szó, sajnálatos, de ő is eltűnik egyszer (bár sokkal több esélyt kap mint a nála jóval képzettebb elődei).

  Próbáljunk pontot szerezni Gyirmóton ez most a feladat. Nagyon nem lesz egyszerű, de
  miért is ne.

  Hajrá MIsleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!