Legyőztük a megerősített a Békéscsabát

HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba II. 2-0 (1-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 400 néző

Vezette: Szommer A. (Varga G., Kovács L.)

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Fenyvesi, Fellai, Lantos, Kocsis – Kovács T., Nagy E. – Kirchner (Lauer 70.), Wittrédi (Tóth A. 90.), Nagy K. – Gránicz (Beke 78.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Békéscsaba II.: Mursits – Lászik, Huszár, Damjanovic, Tatár (Zámbori 55.) – Ruzsa (Szántó 80.), Bagi – Pilán, Koroudijev, Oláh (Mácsai 61.) – Kertész

Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Nagy K. 14., Beke a 92. percben.

Kiállítva: Lászok 68. percben.

Sárga lap: Kocsis A. 49., Wittrédi 64. illetve Koroudijev 38., Bagi 44., Damjanovic 74., Kertész 91. percben.

A listavezető házigazda gárda az alsó régióban tanyázó Békéscsaba II-t fogadta, amely együttes talán a múlt heti HR-Rent Kozármisleny – Szekszárd elleni 7-0-ból okulva jelentősen “megerősítette” keretét.

A csabaiak kezdőjében több olyan labdarúgó is lehetőséget kapott, akiket alapvetően az NB I-es csapatnál vesznek számításba, akár csereként, akár időnként kezdőként, mondhatjuk a Békéscsaba készült a Kozármislenyből és komolyan is vette a találkozót.

Együttesünk jól kezdte a meccset, de a szervezetten védekező ‘Csaba ellen a találkozó kezdeti szakaszában nem igazán sikerült nagy helyzetet kialakítani.

A 14. percben a vendégek végezhettek el szabadrúgást, amely után Helesfay fogta meg a labdát, majd gyorsan játékba hozta Kirchnert, aki remekül ugratta ki Gránicz Patrikot. Szélvészgyors játékosunk felnézett és pontosan középre gurított ahol Nagy Krisztián közelről szerezte meg a vezetést. 1-0. Remek, tanítani való akció futott végig a pályán, melynek jutalma a vezetőgól lett.

A vezetés birtokában sem változott a játék képe, a vendégek hasonlóképp futballoztak tovább, legfontosabb szempont a saját kapujuk védelme volt, de egyszer-egyszer felértek a mislenyi kapu elé is.

Ugyan sok helyzet a vezető gólunk után sem alakult ki, de könnyen duplájára nőhetett volna az előny, amikor Nagy Krisztián ellen a 16-oson belül szabálytalankodtak, de a játékvezető sípja mégis néma maradt,így elmaradt a büntető és a második mislenyi gól is.

A 34. percben Kirchner szerzett labdát Damjanovictól, majd az ellenfél kapuja felé indult, de önzetlenül passzolni akart, átadásba egy védő beleért, így a labda nem jutott el a kecsegtető helyzetben érkező társhoz.

A 46. percben a bal szélen Nagy K. kapott labdát, Wittrédihez passzolt, de Mursits jól zárta a szöget és védeni tudott.

Ha nem is voltunk olyan nagy fölényben mint 1 hete, de mi voltunk a kezdeményezőbbek és próbáltuk irányítani a játékot, de mindig van a pályán egy ellenfél, akik ezúttal eléggé megnehezítették a dolgunkat.

A 63. percben Wittrédi szabadrúgása alig kerülte el a Békéscsaba kapuját.

A 64. percben Kirchner ívelte át a hosszú oldalra, Wittrédi pedig közelről fejelt a hálóba, a dolog szépséghibája, hogy a játékvezető lesállás miatt érvénytelenítette a találatot.

A 68. percben Lászok megkapta 2. sárga lapját, így megfogyatkozott a Békéscsaba.

A 70. percben Gránicz került helyzetbe, elhúzta a labdát Mursits mellett, majd lövése az oldalhálóban landolt.

A 81. percben Nagy K. kapott egy keresztlabdát, de lövése gyengére sikeredett, így Mursits hárított.

A 83. percben Bagi végezhetett el szabadrúgást, a bal felső sarokba tartó lövését Helesfay bravúrosan hárította és őrizte meg csapata hálójának sértetlenségét.

A 92. percben egy bedobást követően a csereként beállt Tóth A. keresztbe vezette a labdát, majd Beke elé passzolt, aki tolt rajta egyet, majd kilőtte a hosszú sarkot. 2-0.

A mérkőzést megérdemelten nyerte meg a Kozármisleny és tovább növelte ezzel előnyét a bajnoki táblázat élén.

Tudtuk, hogy minden mérkőzésen nem fogunk 4-5 gólokat szerezni és ezúttal egy megerősített Békéscsaba több nehézséget jelentett, mint az előzetesen várható volt.

Nagy hibának tűnt Szommer sportárs részéről, hogy 1-0-nál nem adott meg egy mislenyi büntetőt, akkor talán korábban eldőlt volna a 3 pont sorsa.

Összességében így jobban meg kellett dolgozni a sikerért Lantoséknak, akik becsülettel tették a dolgukat és újabb értékes 3 pontot gyűjtöttek be.

Németh Zsolt: Örülök, hogy ismételten győzelmet arattunk és örömteli, hogy ezúttal sem kaptunk gólt, ami a védelmünket dicséri. Alapvetően a támadóinkkal sem volt probléma, hiszen 2 gólt szereztünk a mérkőzésen, és további helyzeteink is adódtak. Mindenki tette a dolgát, de a Békéscsaba több visszajátszóval erősített, így masszívabbak voltak, nem volt könnyű dolgunk. Az első félidőben úgy érzem jól játszottunk, el is dönthettük volna a találkozót, de a második félidőben átvettük az ellenfél ívelgetős játékát, így ekkor már nem volt olyan jó a játék. Büszke vagyok játékosaimra és köszönjük szurkolóink biztatását.

Boér Gábor: Nem volt akkora különbség a két csapat között a pályán, mint azt a tabellán elfoglalt helyezésbeli különbség mutatta. Nagyon szeretnénk mi is, ha ilyen “hazai pályát” fújnának nekünk otthon, igaz hozzáteszem, hogy nem ezen múlott. A Kozármisleny kimagaslik ebből a mezőnyből, jó csapat. Azt gondolom a mai mérkőzésen a  jobb helyzetkihasználás döntött a javukra.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

3 hozzászólás

 1. Mnéni szerint:

  “Nagyon szeretnénk mi is, ha ilyen “hazai pályát” fújnának nekünk otthon, igaz hozzáteszem, hogy nem ezen múlott.”
  Ez a jóember melyik meccset nézte?

 2. Mislenyszurker szerint:

  Gratula a Csapatnak!
  Nem játszottak túl jól, de így is hozták a meccset. Van amikor ez is elég! Perzse, úgy focizni, hogy az ellenfél bunkerben, az elég nehéz! A lényeg, hogy sikerült!
  3 sárga, amiből, az egyik második lett volna, amit nem osztott ki a spori a Békéscsabának. Plusz a tizi amit nem adott meg! Valamint véleményes amikor a Tomihoz vágta a srác a labdát, és megúszta sárgával. Ha hazai pálya lett volna, akkor a tizi + 3 piros. Mivel a Békéscsaba javára tévedett legtöbbször a spori, megúszták így!

 3. hurrá! szerint:

  Boér nyilatkozata önmagáért beszél: a magas szintű szakmaiság, hozzáértés és objektivitás sugárzik belőle. Csak ilyen “kiváló szakemberek” kellenek a magyar fociba! Mi az, hogy a jobb helyzetkihasználás döntött? Gyakorlatilag nem volt helyzete a Csabának, azt pedig nagyon nehéz nem kihasználni. HAJRÁ MISLENY!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!