Lantos góljával győztük le a SZEOL SC-t

HR-Rent Kozármisleny – SZEOL SC 1-0 (0-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 300 néző

Vezette: Kovács G. (Kepe A., Kulman T.) tart. j.v.: Barna G.

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Gubacsi, Causic, Lantos, Kocsis – Dinjar (Nagy E. 68.), Szekszárdi – Nagy K. (Kemény 77.), Tóth M. (Kirchner 46.), Sinanovic – Városi

Vezetőedző: Kovács Zoltán

SZEOL SC: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomou, Grünwald – Rácz, Forró – Lévai, Tomisic (Harsányi 25.) (Németh 61.), Beretka – Péter A.

Vezetőedző: Tóth Ákos

Gólszerzők: Lantos 77. percben.

Sárga lap: Szekszárdi 23., Helesfay 40., Lantos 66., Causic 86. illetve Gajág 78., Leindler 84.

Mumus csapattal találkoztunk, aki ellen mindig kiélezett és izgalmas összecsapásokat vívtunk.

A tavalyi NB III-as évben épp ellenük szakadt meg majdnem 1 évig tartó veretlenségi sorozatunk.

Az idei évben ennél sokkal nagyobb volt a tét, immár a másodosztályban, értékes pontokért mérkőzött egymással a két csapat.

A 2. percben Nagy K. beadását fogta Leindler.

A 3. percben szöglettel feléről szabadrúgást végezhetett el Sinanovic. A védő mellé fejelt a labdának, így a hosszún Városi lőhetett, de Leindler fogta a rövid sarkot és hárított.

Az 5. percben Sinanovic távoli lövését harmadszorra ugyan, de megfogta a vendég hálóőr.

A 10. percben ismét szöglettel feléről szabadrúgás következett, ismét Sinanovic végezte el, most egy védő vágta ki szögletre a labdát.

A 12. percben Forró lőtt távolról jócskán kapu fölé.

A 19. percben egy bal oldali beadás után Rácz fejelt 6 méterről kapu fölé.

A 21. percben Szekszárdi rossz ütemű becsúszása után Tomisic maradt a gyepen és nem is tudta folytatni a játékot.Információnk szerint a szegedi labdarúgó súlyosabb sérülést szenvedett. A játékosnak ezúton is jobbulást kívánunk és mielőbbi felépülést.

A 30. percben Beretka merészen, a hazai térfél háromnegyedéről kapura lőtt egy szabadrúgást, a labdafogó háló állta útját a próbálkozásnak.

A 35. percben Dinjar távoli lövését Leindler csak öklözni tudta, kellett védője segítsége is, aki érkezett és kivágta a labdát.

Az első félidőben próbáltak fogást találni az ellenfelek egymáson, de nem igazán sikerült.

Ahogy az előzetes vendég nyilatkozatok alapján számítani lehetett egy rendkívül masszív és deffenzív SZEOL állt a Misleny útjába, akik többnyire 5 védővel védekeztek, semmiféle kockázatot nem vállaltak fel. Ezáltal nem volt könnyű dolga csapatunk, hogy feltörje ezt a védelmet.

A 49. percben Városi kapott hosszú indítást a jobb szélen, a középre lőtt labdájára Leindler vetődött ki.

56. perc Kocsis érkezett fel jól a támadással és adta be a labdát, Városi fejelt, Leindler bravúrral hárított, ez nagy helyzet volt.

A 63. percben Sinanovic beadását rosszul számolta ki a védő, így Dinjar lőhetett, de Leindler ismét hárított, a kipattanót Ikonomou vágta ki.

A 64. percben ismét Ikonomou tisztázott becsúszva, szögletre mentett, a sarokrúgás után Lantos lövése ment kapu mellé.

A 69. percben Causic távoli szabadrúgását ölelte magához a vendég kapus.

A 71. percben Kocsis végezte el szinte az előzővel megegyező helyről szabadrúgást, ami a védőkben akadt el.

A 74. percben Nagy E. lőtt mellé távolról.

A 76. perc végén érdekes jelenetnek és remek játékvezetői ítéletnek lehettünk szemtanúi. Nagy K. a bal szélen az alapvonalon cselezett befele, de védője kifedezte, viszont a labda nem hagyta el a játékteret, az alapvonalon a kapushoz gurult. Leindler viszont azt “gondolván”, hogy a labda kiment, felvette a labdát és kisétált vele a pályán kívülre. Kovács Gergely az esethez közel állt és mutatta, hogy szögletrúgás következik. A közben birtokunkba került videófelvétel is igazolja a játékvezetői döntés helyességét, így minden szegedi támadás jogtalan volt a sportárs irányába.

A 77. perc Sinanovic végezte el a szögletet amely után Lantos robbant be a kapu elé és fejelt a bal felső sarokba. 1-0!

A 81. percben egy beadás után Ikonomou közelről tette kapura a labdát, Helesfay hárított.

A 88. percben szöglet után Leindler húzta le rosszul a labdát, majdnem saját kapujába ejtette, de a védő kisegítette.

A 90. percben Leindler kivetődve szedte fel a labdát Városi elől.

A 92. percben veszélyes helyről végezhettek szabadrúgást a vendégek, de a labda elkerülte a mislenyi kaput.

A találkozó a tipikus “egygólos” mérkőzés volt, amelyet végül csapatunk nyert meg.

A második félidőben sokat tettek Lantosék a győzelemért, és sikerült helyzeteket, lehetőségeket kialakítani.

A győztes gól előtti szögletet remek játékvezetői ítélet előzte meg, amely után így egy pontrúgásból sikerült megszerezni a győztes találatot Lantos révén. A mislenyi csapatkapitány többször is jól lépett be a játékba, remek passzokkal hozta játékba társait, gólja így megkoronázta a teljesítményét.

Gratulálunk játékosainknak a győzelemhez!

Kovács Zoltán: A SZEOL ellen mindig hasonló kiélezett és küzdelmes mérkőzést szoktunk játszani, mint ma. Az első félidő elejét jól kezdtük, megvoltak a helyzeteink, de nem tudtunk velük élni. A második félidőben sokat tettünk a győzelem megszerzése érdekében, ismét adódtak gólszerzési lehetőségeink, de végül egy pontrúgásból szereztük meg a 3 pontot. Azt gondolom megérdemelt a győzelmünk, a látottak alapján 1 góllal jobbak voltunk a SZEOL-nál. Örülök a győzelemnek, fontos 3 pontot szereztünk a defenzív SZEOL ellen. Gratulálok játékosaim harcosságához és küzdeni akarásához!

Tóth Ákos: Két ok miatt kaptunk ki, a Kozármisleny kihasználta a pontrúgásból adódó lehetőségét, mi nem, másrészt a szélcsend ellenére szembe széllel kellett játszanunk.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!