Közvetlen riválisunkhoz, a Makó együtteséhez utazunk

Nagyszombaton a Makó FC otthonában lépnek pályára NB III-as labdarúgóink.

Ahogy már korábban leírtuk, tisztában voltak azzal, hogy egy nagyon nehéz tavaszi kezdet vár ránk, amely után, talán most már “elkezdődhet” a bajnokság csapatunk számára is.

Az elmúlt 4 fordulóban vesztesen hagytuk el a játékteret, ami bár fájó, de a legtöbb riválisunk hasonlóképp vereséget fog szenvedni a PMFC, Dunaújváros és Tiszakécske ellen.

Ha idevesszük, hogy még ősszel letudtuk az Iváncsa elleni tavaszi bajnokit, így az 1-4. helyezett csapat elleni mérkőzéseinken túl vagyunk, mostantól olyan összecsapások jönnek, ahol valóban háromesélyes a mérkőzések kimenetele.

Nyilván az egymást követő vereségek nem tesznek jót egy csapat önbizalmának, de ha a játékosok helyükön kezelik ezeket a vereségeket és mostantól már mindenki csak előre néz, akkor tudunk sikeresek lenni.

Egészen más utat járt be a Makó, amely csapat az őszi fordulók után 9 pontjával a 15. helyen állt.

Talán még ők maguk sem számítottak ilyen jó tavaszi kezdésre, hiszen az eddig 4 mérkőzésükből 8 pontot szereztek (2 győzelem, 2 döntetlen) és kis híján annyi pontot gyűjtöttek tavasszal 4 forduló alatt, mint ősszel, 16 játéknapot követően.

kfc_mako_1_gol_525

A Makó FC első tavaszi mérkőzésén a Szentlőrinc otthonában tudott nyerni 2-1-re, ami azért valljuk be meglepetésnek számított.

A következő fordulóban egyik közvetlen riválisukat a Hódmezővásárhelyt fektették két vállra egy gólokban gazdag mérkőzésen (4-3), majd a Szekszárddal ugyan “csak” ikszelni tudtak hazai környezetben, de az Iváncsa otthonában elért 3-3-as döntetlenjük még inkább értékes. Ugyan az Iváncsa már a 17. percben 3-0-ra vezetett, de végül a vendégek lábra kaptak és 3-3-as eredményt értek el, sőt a mérkőzés végén akár nyerhettek is volna.

Ezek után teljesen egyértelmű, hogy egy önbizalomtól duzzadó csapat fogadja a Kozármisleny FC-t, ahol éppen a győzelmek miatti önbizalomhiány az egyik probléma.

Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ráadásul idegenben lépünk pályára, de nincs más lehetőségünk, mint elkezdeni a pontok gyűjtését.

A legnagyobb lökést egy győzelem adná, hiszen nagyon ki vagyunk éhezve a sikerre!

Bízzunk benne, hogy Nagyszombaton, kozármislenyi “feltámadást” láthatunk és sikerül jó teljesítménnyel előrukkolni és majd pontokkal utazhatunk haza a Csongrád megyei településről, amely nemcsak a hagymájáról (ami hungarikum), de arról is híres, hogy Magyarország legmélyebben fekvő városa.

A találkozó 16:00-kor kezdődik szombaton, a Makói Városi Sportcentrumban.

Mindent bele srácok!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!