Közel volt a továbbjutás, emelt fővel búcsúzhatunk

HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1-1 (1-0)

Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés, negyeddöntő visszavágó

Kozármisleny, 1600 néző

Vezette: Németh Á. (Pápai Z., Kepe A.) tart.j.v.: Böcskei B.

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis (Puskás 83.)- Nagy E., Kovács T. – Beke, Kirchner, Ihrig-Farkas (Sinanovic 46.) – Gránicz

Vezetőedző: Németh Zsolt

Békéscsaba: Poleksic – Koszó (Punosevac 53.), Vaskó, Damjanovic, Fabio – Takács P., Piermayr – Vadász (Eccleston 58.), Birtalan, Laczkó – Paukner (Spitzmüller 76.)

Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerzők: Kocsis a 12. illetve Punosevac az 53. percben.

Kiállítva: Takács P. 75. percben.

Sárga lap: Beke 43. illetve Damjanovic 11., Laczkó 45. percben.

A Békéscsabán megrendezett odavágón mérkőzésen 2-1-es hazai siker született, így innen indult a visszavágó, tehát a Mislenynek minimum 1 gólra volt szüksége a továbbjutás kiharcolásához.

Remekül kezdett a HR-Rent Kozármisleny, az 1. percben előbb egy jobb oldali beadás után alakult ki ajtó ablak helyzet, amit Gránicz hibázott el, majd a balról érkező beadást Beke 5 méterről fejelte kapura, de Poleksic hárított bravúrosan.

A 12. percben Damjanovic sárga lapot érő szabálytalan megmozdulása után Kocsis oldalszabadrúgást lőtt kapura, ami a vendég hálóban landolt. 1-0. Megszületett tehát az áhított hazai gól, továbbjutásra állt a Misleny.

A 14. percben bal oldalról érkező beadást Birtalan nagy helyzetben lőtt kapu fölé.

A 16.percben Kiss Márton beadásáról maradt le Gránicz.

A 25. percben Beke távoli lövése kerülte el Poleksic kapuját.

A 30. perc Paukner próbálkozott egy távoli lövéssel. Elkerülte a mislenyi kaput

42. perc Kirchner cselei után Kisshez került a labda aki a kapu fölé lőtt.

Az első félidőt álomszerűen kezdte a Kozármisleny, de a folytatás sem volt rossz.

Kocsis gólja után nagy volt az öröm a lelátón, hiszen a mérkőzés felénél a hazai  csapat állt továbbjutásra.

A Békéscsaba hátránya ellenére sem tudott fölénk kerekedni, és igazából egyetlen helyzetük adódott, de ezt Birtalan elhibázta.

A vendégek kizárólag az oldalszabadrúgásokra, szögletekre építették “támadójátékukat” amiből túl sokat nem is végezhettek el.

A szünetben Ihrig-Farkas kért cserét egy kisebb sérülés miatt, helyére Sinanovic Sinan állt be.

48. percben Kocsis ígéretes helyről elvégzett szabadrúgása kerülte el a csabai kaput.

Az 52. percben derül égből villámcsapásként, a semmiből egyenlített a Békéscsaba. Egy oldalszabadrúgás után megcsúsztatott labda a kapu előterében megpattant, Helesfay beleütött, ami Kiss Mártonról pattant a kapuba. A hivatalos jegyzőkönyv az 1 perccel korábban pályára lépő Punosevacot tüntette fel gólszerzőként.

Az 57.percben egy beadás után Vadász Viktort, maradt lent a gyepen, játékosunk Kocsis Adrián nyújtott elsősegélyt, hiszen a vendégjátékos lenyelte a nyelvét, de ezt követően sem volt túl jól, kórházba szállították, valószínűleg agyrázkódást szenvedett. A játékosnak innen is jobbulást kívánunk!

Sajnos az egyenlítés “leforrázta” a csapatot és az első félidőben látott átütőerő hiányzott az együttesből, de élt a remény, hiszen 1 gólra voltunk a hosszabbítástól.

A 75.percben aztán kaptunk egy újabb sanszot, hiszen az ígéretes helyzetben meginduló Bekét, Takács Péter csak szabálytalanul tudta megállítani, aki ezzel begyűjtötte második sárga lapját, így emberelőnybe került Németh Zsolt alakulata.

Az ígéretes szabadrúgást Kocsis végezte el, de sajnos próbálkozása kapu fölé szállt.

Az utolsó negyedórában kapuja elé szögeztük a Csabát, akik megszállták a saját kapujuknak előterét, szinte alig volt hely.

Kovács Tamás a 78. percben átlövéssel is próbálkozott, hátha sikerül feltörni a betömörülő védelmet.

A 84. percben Gránicz fejese alig kerülte el a vendég kaput, Poleksic csak szemmel követte a labdát, őmiatta hálóba került volna.

A 85. percben Gránicz lövése ment kapu mellé.

A 87. percben a kozármislenyi hálóba került a labda, a vendégek már a gólt ünnepelték, de valószínűleg az asszisztens és a játékvezető rádiós kommunikációjának következtében Kepe asszisztenst beintette a lest.A gólszerző játékos biztosan a védelem vonalán túl helyezkedett, a kérdés az volt, hogy saját csapattárstól vagy ellenféltől kapta-e az átadást.

A 92. percben már mindenki támadott csapatunkból, Lantos bal lábas lövése ment kapu mellé.

A 94. percben Beke harcolt ki szabadrúgást, a kaputól 22 méterre, az általa elvégzett lövés sajnos a felső léc fölé vágódott.

Az 5 perces hosszabbítás végén Puskás lövése is elkerülte a Békéscsaba kapuját, így maradt az 1-1-es döntetlen ami a vendégek továbbjutását eredményezte.

A két csapat közül a Kozármisleny volt az, aki játszani próbált és a mély talaj ellenére főleg az első félidőben sok szép megoldást és akciót láttunk Grániczéktól. Talán ha ebben a játékrészben sikerül növelni az előnyt, másképp is alakulhatott volna…

Sajnos a második 45 percben a Békéscsaba egyetlen fegyverét, a pontrúgást használva egalizált, valljuk be elkerülhető és szerencsétlen gólt kaptunk, így a döntetlen állás ellenére hátrányba kerültünk.

Innentől kezdve kicsit elbizonytalanodtak a játékosok is, a Békéscsaba pedig tehette azt, amihez ért, védekezett.

A Magyar Kupa idei szereplésünk így is szenzációs amire mindenki büszke lehet és bár a szomorúság most még erősebb, de tényleg nincs okunk erre, hiszen emelt fővel búcsúztunk.

Úgy estünk csak ki, hogy a 95. percben is élt a remény a továbbjutásra egy végig izgalmas ütközetben.

A HR-Rent Kozármisleny idei Magyar Kupa szereplése talán egyedi és megismételhetetlen.

7 mérkőzést játszottunk 5 magasabb osztályú ellenfél ellen és a legjobb 8 közé jutottunk!

4 NB I-es csapat ellen 6 mérkőzésen 4 győzelmet arattunk, ez mellett 1-szer végeztünk döntetlenre és 1-szer vereséget szereztünk.

GRATULÁLUNK a CSAPATNAK, a szakmai stábnak, remek munkát végeztek!

Mostantól pedig egy cél lebeg előttünk, a bajnokságban minél sikeresebb szereplés.

Németh Zsolt: Bosszantó, hogy nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, mert a focit mi játszottunk és azt gondolom játékban mi képviseltük az első osztályt. A jó játékvezetés mellett lejátszott összecsapáson mi birtokoltuk a labdát, próbáltunk dominálni, a Békéscsaba teljes mértékben védekezésre rendezkedett be. A kupapárharc két mérkőzésén 3 gólt kaptunk, mindhármat oldalszabadrúgásból, ráadásul 2 csabai gól is öngól volt. Összességében nagyon büszke vagyok a csapatomra az idei kupaszereplésért és azt gondolom, hogy büszke lehet a város és minden kozármislenyi is.  Nagyon szép eredményt értünk el. Köszönöm játékosaimnak, hogy a végsőkig küzdöttek és harcoltak. Emelem kalapom, hogy minden erejüket mozgósítva megpróbálták kiharcolni az újabb továbbjutást és valljuk be, közel is voltunk ehhez. Elkeseredésre nincs semmi okunk, de jelenleg azért még csalódottak vagyunk. Köszönöm szurkolóink biztatását mind a mai nap, mind az egész szezonban, igazán fantasztikus, ahogy támogatnak bennünket! További sok sikert kívánok a Békéscsabának és jobbulást kívánunk a megsérült játékosuknak!

Zoran Spisljak: Gratulálok a kozármislenyi klubnak, hogy igazi futballfesztivált teremtettek itt Kozármislenyben. Nagyon sok néző, remek hangulatú volt a találkozó, örülünk hogy részesei lehettünk ennek és annak, hogy végül mi harcoltuk ki a továbbjutást. A mai meccs is bebizonyította, hogy a Magyar Kupában nincs osztálykülönbség. A Kozármisleny jól kezdte a találkozót, megszerezték a vezetést, de talán ettől a góltól elbizonytalanodtak, nem tudták, hogy támadjanak-e tovább esetleg védjék-e a továbbjutást jelentő eredményt. A második félidőben egyenlíteni tudtunk, utána pedig már nagyon figyeltünk, hogy ne kapjunk újabb gólt. A hajrában ugyan emberhátrányba kerültünk és a kapunk elé szorultunk, de sikerült megőrizni az 1-1-es eredményt. Nagyon örülünk, hogy az elődöntőbe jutottunk és ott három nagy csapat mellett várhatjuk a sorsolást.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

5 hozzászólás

 1. petz765 szerint:

  Gyerünk fiúk!

 2. Magyar József szerint:

  Hajrá Misleny, meglesz a továbbjutás! 🙂

 3. Kiràly Bence szerint:

  Tisztelt Online kozvetites szerkeszto szemely!!!

  Nagyon tetszik es hasznos a kozvetites!!!
  Igy tovabb !
  Hajra Misleny ! 

 4. MISLENY FAN szerint:

  HATALMAS GRATULÁCIÓ SRÁCOK!!!
  Sokkal jobbak voltatok és megérdemeltétek volna a továbbjutást.
  Szombaton már csak a bajnoki címre kell koncentrálni, az már félig a tiétek.
  Köszönjük a sok szép élményt amit a kupában okoztatok, a szebbnél-szebb gólt, a nagyszerű cseleket és ezt az alázatos játékot. Ilyen szerintem egyetlen magyar pályán sincs, csak nekünk van ilyen nagyszerű CSAPATUNK! Büszkék vagyunk rátok!
  Fel a fejjel, menni kell tovább a Pénzügyőr lesz a következő áldozat.

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!