Közel álltunk a győzelemhez, közel vagyunk az ezüsthöz

Kozármisleny – ZTE 1-1 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 400 néző

Vezette: Lovas L. (Kormányos II. G., Szvetnyik B.)

Kozármisleny: Helesfay D. – Erőss, Fellai, Kovács T., Vég – Nagy J., Szabó B. (Zsdrál 57.) – Városi, Birtalan (Schmidt 72.), Bjelanovic (Karacs 81.) – Frőhlich

Vezetőedző: Szabó Zsolt

ZTE: Penksa  –  Kocsárdi, Nánási, Bogunovic (Budovinszky 89.), Hajdú – Máté, Simonfalvi – Seye, Grubic (Frizoni 71.), Szegleti (Babos 85.) –   Pavicevic

Vezetőedző: Simon Antal

Gólszerzők: Zsdrál 76. illetve Pavicevic 29. percben

Kiállítva: Seye az 55. percben (szándékos utánrúgásért).

Sárga lap: Frőhlich 8., Kovács T. 68. illetve Simonfalvi 30., Penksa a 63. percben.

Rangadóra került sor Kozármislenyben, hiszen 2. helyezett Misleny, a 4. ZTE-t fogadta. A vendégek minimális célja a pontszerzés, ami bennmaradást jelent számukra, míg a hazai csapat győzelemmel szeretett volna búcsúzni közönségétől és bebiztosítani a 2. helyét.

A mérkőzés elején a Zalaegerszeg lépett fel támadólag, látható és érezhető volt, hogy felkészültek a Kozármislenyből és próbálták kihúzni csapatunk „méregfogát”, nem hagytak bennünket futballozni, eközben magassági és erőfölényüket szerették volna érvényre juttatni.

A 8. percben szép kozármislenyi támadás végén Frőhlich lépett ki és a kapusra vezette a labdát. Elhúzta egy csellel a hálóőr mellett majd elesett. A játékvezető úgy érezte, hogy játékosunk nem akart kapura törni és sokkal inkább egy 11-est szeretett volna kiharcolni. Bár elképzelhető, hogy volt fizikai kontaktus, ennek ellenére elmaradt a 11-es, sőt játékosunk sárga lapos figyelmeztetést kapott.

ZTE dominanciával teltek a mérkőzés percei, jellemzően ők birtokolták a labdát és több veszélyes beadással próbálkoztak. Helesfaynak két átlövést is ártalmatlanítania kellett.

A 21. percben bal oldali vendégtámadás végén a középre érkező labdát Pavicevic találta el rosszul.

A 25. percben    Szegleti cselezgetett, majd kapura lőtt, de Helesfay könnyedén fogta.

A 29. percben nem érdemtelenül szerzett gólt a Zalaegerszeg. Bal oldali beadás után, Máté lőtt, amit Helesfay nagy bravúrral védett, de a kipattanó Pavicevic elé került, aki közelről a kapuba lőtt. 0-1.

A 33. percben újabb bal oldali beívelés, amiről ezúttal lemaradt Pavicevic.

A gól után valamelyest mintha visszavett volna a ZTE. Várható volt, hogy a mérkőzés 90 percét nem tudják abban az iramban végig játszani, de vezetésük tudatában már nem is akarták.

A 38. percben jobb oldalról adott be Grbic, Pavicevic fejelt mellé.

A félidő végére kezdett magára találni csapatunk is.

A 40. percben Vég – Birtalan összjáték végén utóbbi lőtt, a kapu szájából Bogunovic rúgta ki a labdát.

A 41. percben Birtalan távoli lövése kerülte le Penksa kapuját.

Az első félidőben a ZTE akarata érvényesült, teljesen megérdemelten szereztek vezetést. A rutinos NB I-es labdarúgók alkotta vendégek nagyon motiváltak voltak.
Kiváló iramú volt a mérkőzés, két jó csapat összecsapását láthattuk.

A 46. percben Pavicevic fejelhetett közelről, de a földre lefejelt labdát Helesfay könnyedén hárította.

A ZTE továbbra is Pavicevicet kereste sok beadás érkezett kapunk elé, de Helesfay és a védelem jól oldotta meg a védekező feladatát.

A Kozármisleny a 2. félidőre sokkal nagyobb elszántsággal lépett pályára, sokkal gyorsabban és bátrabban játszottunk, többször eljutottunk a ZTE kapujáig, akik egyre jobban az eredmény védésére rendezkedtek be.

Az 55. percben Lovas játékvezető szándékos utánrúgásért egyből piros lapot mutatott fel Seye-nek, így emberelőnybe került csapatunk.

Szabó Zsolt vezetőedző azonnal reagált a helyzetre és egy védekező játékosa, Szabó B. helyére egy improvizatívabb, támadóbb játékost küldött Zsdrál személyében.

A szünet utáni helyzethez képest még egy sebességi fokozattal rákapcsolt a Kozármisleny, ezzel szemben az emberhátrányban lévő vendégek tördelték a játékot, nagyon sokszor kisebb ütközések után is lent maradtak a gyepen, majd ápolást kértek. Érezték, hogy nehéz lesz kihúzniuk a 90. perc végéig ennek érdekében „célfutballt” mutattak be.

A 63. percben Városi beadását vette le Frőhlich, majd 12 méterről alig lőtt fölé.

A 69. percben Városi passzolt Nagy J. elé aki lövésre vállalkozott, de blokkolták. A kipattanó labda Frőhlichez került, aki nagyszerűen középre ívelt, ott érkezett Nagy J. kapura fejelt, de Penksa nagy bravúrral hárított.

A 76. percben góllá érett a Kozármisleny fölénye. A sok próbálkozás végre eredményre vezetett, bal oldali beadás a hosszú oldalra Zsdrál elé került, aki talán váratlanul is, de nagy erővel Penksa kapujába bombázott. 1-1.

A mislenyi játékosok azonnal hozták a labdát és sietették a folytatást, hiszen ekkor egyértelműen fölényben voltak Frőhlichék.

A 81.percben kiváló szabadrúgás lövő helyzetben Frőhlich állt a labda mögé. Penksa kapujától 20 méterről végezhette el a szabadrúgást. Lövése a kapufa belső élén csattant, de sajnos a labda kifele pattant. A próbálkozás gólt érdemelt volna.

A 84. percben    Bogunovic próbálta meglepni Helesfayt, a felező vonal környékéről egy szabadrúgást próbált kapura ívelni, de a labda jócskán kapu fölé szállt.

Az utolsó percekre sem változott a játék képe. A Kozármisleny birtokolta a labdát és a betömörülő vendégeken próbált fogást találni. Eközben a vendégek ahogy tudták az időt húzták már.

A 87. percben Városi indult meg a szélen, majd középre lőtte a labdát, de Kocsárdi szögletre vágta.

A 93. percben Karacs lépett ki a védők közül, lövése cm-ekkel kerülte el Penksa kapuját, sajnos közben az asszisztens lest jelzett, így ha gólt szerzett volna sem lett volna érvényes.

A hármas sípszó után a ZTE játékosok a levegőbe csaptak, hiszen bár győzni nem tudtak, a megszerzett 1 ponttal biztosan bennmaradtak az egycsoportos NB II-ben.

Csapatunk öröme nem lehetett felhőtlen, hiszen bár 99,9%-os, hogy második helyen végzünk, de matematikailag még ez akár változhatna is, amire valóban minimális az esély.

A 3. helyezett Gyirmóttal szemben 3 pont az előnyünk és csak abban az esetben előzhetnek meg bennünket, ha csapatunk Veszprémben vereséget szenved, eközben a Gyirmót Tatabányán győz, de ez még nem elégséges, hiszen együttesünknek Veszprémben nagy arányban kellene veszíteni, addig a Gyirmótnak Tatabányán nagy gólaránnyal kellene győznie. Jelenleg 7-tel jobb a gólarányunk, ezt kellene ledolgoznia a Gyirmótnak 1 mérkőzés alatt.

Valljuk be, erre NAGYON kicsi az esély, így EZÜSTÉRMESNEK tekinthető csapatunk, de nem iszunk előre a medve bőrére és nem számolgatni hanem győzni megy Veszprémbe Szabó Zsolt együttese.

Örömmel jelentjük, hogy az idei évben a Kozármislenyben lejátszott 15 mérkőzés során 12 győzelmet és 3 döntetlent értünk el, azaz veretlenek maradtuk és a megszerzett 39 ponttal az NB II legjobb hazai pályás csapata lettünk!
GRATULÁLUNK labdarúgóinknak, a szakmai stáb tagjának!

A Kozármisleny együttese legutóbb 2012 áprilisában szenvedett vereséget hazai pályán, a hosszú veretlenségi szériára ugyancsak büszkék lehetünk!

GRATULÁLUNK CSAPATUNKNAK egész éves kiváló szerepléséhez!

Simon Antal: Ezzel az egy ponttal teljesítettük a minimális célunkat. Nagyon fontos volt számunkra ez a döntetlen a legjobb öt közé kerülést. A kiállításig jól futballoztunk a kulturált, jó futballt bemutató Kozármisleny ellen.

Szabó Zsolt: Ahogy azt korábban nyilatkoztam is, az év mérkőzésére készültünk. Mindkét csapat számára nagyon fontos volt az összecsapás, ráadásul rangadó volt, hiszen a 2. helyezett fogadta a 4. helyen állót. Amire készültünk, azt az első félidőben nem tudtuk megvalósítani. A magassági fölényben lévő ZTE rákényszerített bennünket arra, hogy kirugdossuk a labdákat, nem is mertük és nem is tudtuk felvállalni a labdakihozatalokat. Kishitűséget éreztem a csapaton, amit nem igazán értettem, hiszen 2. helyezett csapatként erre semmi oka nem volt a játékosoknak. El kell ismerni, hogy az első félidőben jobb volt a Zalaegerszeg.
Szünetben rendeztük a sorokat és leginkább rendet raktunk a játékosok fejében. A második félidőre úgy mentünk ki a pályára, ahogy a Kozármislenynek hazai pályán pályára kell lépnie. Vért ittunk és mindent megtettünk azért, hogy megnyerjük a találkozót. A kiállítás után nagy fölényben futballoztunk, helyzeteket dolgoztunk ki, kapufát rúgtunk.
Összességében nem lehetek elégedetlen, mert az első félidőben a ZTE volt a jobb, így reális a döntetlen, amivel szerintem ezüstérmesek lettünk, de ez egyelőre matematikailag nem jelenthető ki. Győzni megyünk Veszprémbe is!

Hajrá Kozármisleny!

 

2 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Nem értem miért csak közel vagyunk az ezüsthöz?
  Azonos pontszám esetén dönt:
  1. Több győzelem (Misleny 18, Gyirmót 17)
  2. Bajnoki mérkőzések gólkülönbsége (Misleny +27, Gyirmót +20)
  3. Bajnoki mérkőzéseken lőtt több gól (Misleny 54, Gyirmót 56)
  A maradék 4 pontból is háromban is jobbak vagyunk.

  Ha véletlenül Veszprémben nem szerzünk pontot, akkor a Tatabánya-Gyirmót 0-6 esetén lennénk harmadikok. 
  Ha ez megtörténik ,akkor jól működik még a maffia.

 2. MISLENY FAN szerint:

  GRATULÁLOK A CSAPATNAK !!!
  Ezt az ezüstérmet már nem veheti el senki töletek, maximálisan rászolgáltatok!
  Nem értettem tegnap a szurkolókat, hogy miért nem maradtak ünnepelni a csapatot ahelyett, hogy egymást kergették a pálya körül. Remélem Veszprémbe sokan elkisérik a csapatot és méltán megünnepeljük az újabb ezüstérmet!
  Gyözni kell Veszprémben is!
  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!