Kozármisleny – Vác, az NB III rangadója következik

Április 4-én, nagyszombaton 13:30-kor kerül megrendezésre Kozármislenyben az NB III Közép csoportjának rangadója, a Kozármisleny – Vác bajnoki összecsapás.

Az első a második ellen – talán ez dönt a végső sorrendről?

A Vác hatalmas múltú (1899-ben alapított) a későbbiekben hosszú évekig első osztályú, sőt 1993/94-es idényben NB I-es bajnokságot nyert klub.

A 90-es évek egyik élcsapata, bajnoki címe mellett kétszer volt ezüstérmes a legmagasabb osztályban, sőt a nemzetközi kupaporondon is megmutathatták magukat, résztvevői voltak a Bajnokok Ligája küzdelmeinek és az UEFA kupában is indulhattak.

A Vác jelenlegi vezetőedzője a korábbi váci bajnokcsapat trénere, majd későbbi szövetségi kapitány, mesteredzői címmel büszkélkedő Csank János.

A mester Vácon szerzett bravúros bajnoki elsősége mellett Magyar Kupát nyert Békéscsabán, de volt vezetőedzője az ország talán legnépszerűbb klubjának, a Ferencvárosnak, sőt 2001-ben bajnoki címet is nyert velük.

Illusztris vendégeket fogadnak tehát labdarúgóink szombaton, viszont azt is érdemes kiemelni, hogy a közelmúlt sokkal inkább rólunk szólt: hatalmas bravúrként az elmúlt 7 évben az NB II-ben szerepeltünk, ahol 2011/12-ben és 2012/13-ban is bajnoki ezüstérmet szereztünk!

Most viszont az összevont NB III-ban kell megmutatnunk, hogy mindez nem volt véletlen, vissza akarunk jutni!

Hátrányunk jelenleg 6 pont a listavezető Váccal szemben, de most, hogy egymás ellen mérkőzünk, lehetőség kínálkozik a különbség csökkentésére és a felzárkózásra.

Jön tehát a derbi – ahogy mondják – egy 6 pontos mérkőzés, amely akár a bajnokság végkimeneteléről is dönthet!

A váci csapat fiatal kiválósága, a 12 gólos támadó, Zsolnai Richárd vezeti a csoport góllövőlistáját, de őt üldözi a kozármislenyi labdarúgás emblematikus alakja Lauer Norbert, aki 10 gólnál jár.

A bajnokság eddig lejátszott 20 fordulójában a hétvégi rangadó két csapata kapta a legkevesebb gólt (19-19-et).

Ugyanez a két gárda szerezte a legtöbb találatot a (Kozármisleny 46-ot, a Vác 41-et), így megállapíthatjuk, hogy a legerősebb támadóalakzatok találkoznak a legjobb védelmekkel.

Már csak ez miatt is egy rendkívül érdekes és főképp izgalmas 90 perc vár Lauerékra, ahol nagy taktikai csata és kiélezett küzdelem várható.

A találkozót a gyermekek és a hölgyek a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is INGYENESEN tekinthetik meg!

Az első 100 fizető nézőt ezúttal egy pohár sörrel vendégeljük meg!

Várunk mindenkit, ne maradjon le a rangadóról!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!