Ismét a dobogón a Diákolimpia országos döntőjében

Ismét remek szereplés a diákolimpia országos döntőjében!

A tavalyi esztendőbe a 2003-a épülő csapatunk történelmet írt, hisz megnyerték az 1. korcsoportnak kiírt Diákolimpiát. Az idei küzdelembe is közel 400 iskola csapata nevezett.

Kis csapatunk sikeresen vette a városi selejtezőket és a városi döntőt, majd a megyei döntőt is magabiztosan megnyerve jutott ki az országos döntőbe.

Szombaton indultunk Fonyód ligetre, ahol a 20 megyei bajnok mérhette össze tudását két napon keresztül.

Vasárnap kezdődtek a csoportmérkőzések:

KOZÁRMISLENY – ZALAEGERSZEG 2-0  

Gólszerzők: Rácz,Sajnovics

Magabiztosan kezdtek a gyerekek, helyenként nagyon szép játékot mutattak be.

KOZÁRMISLENY –  SZOLNOK  0-1

A két csapat között óriási tudásbeli különbség volt, talán percenként hagytunk ki nagyobbnál- nagyobb helyzetet, ellenfelünknek két kapura lövése közül az egyik célba ért.

KOZÁRMISLENY – CSORNA 4-0          

Gólszerzők: Rácz 2, Gyimesi, Pataki

Az eredmény  az ellenfelünkre nézve nagyon hízelgő  volt.

KOZÁRMISLENY – HAJDUSZOBOSZLÓ  2-1    

Gólszerzők: Gyimesi, Keresztes

A tavalyi esztendő kétdöntőse találkozott egymással, a cél a csoport elsőség volt. Óriási fölényben játszottunk, de a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, így izgulni kellett az utolsó percekig.

Győzelmünkkel kiharcoltuk a legjobb nyolcba kerülést!

Másnap reggel kezdődtek a helyosztó mérkőzések.

Négy közé kerülésért:

KOZÁRMISLENY – NYIREGYHÁZA    1-1

Gólszerző: Rácz   ( büntetőkkel 2-1)

Majdnem megismétlődött a Szolnok elleni mérkőzés, több mint egy tucat helyzetet hagytunk ki, az ellenfelünk alig-alig lépte át a térfelet, végig bekelte a mérkőzést. Büntetőkkel sikerült  nyerni, így a négy közé jutott a csapat.

Döntőbe jutásért:

BUDAPEST – KOZÁRMISLENY  1-1

Gólszerző: Rácz ( büntetőkkel 2-0)

Nagyon hamar megszereztük a vezetést, nagy fölényben játszottunk sorra alakítottuk ki a helyzeteket, amit “sikeresen” ki is hagytunk, a félidőbe 4-5 góllal kellett volna vezetnünk. Sajnos az egész tornán, hadilábon álltunk a helyzetkihasználással. A második félidőbe kaptunk egy szerencsétlen gólt, amitől teljesen megváltozott a játékunk, elkezdtek a srácok kapkodni és nem tudtunk megszerezni a győztes találatot. A büntető párharcból a fővárosi csapat jutott tovább.

Harmadik helyért:

KOZÁRMISLENY – KECSKEMÉT 2-0

Gólszerzők: Rácz, Keresztes

Nehéz volt feldolgozni a csapatnak az előző mérkőzést, csalódottak voltak a gyerekek (az edzők is), de le a kalappal előttük, végig irányítva a mérkőzést magabiztosan nyertek.

Csupán két dologgal álltunk hadilábon ezen a tornán, a szerencsével és a helyzetkihasználással, 30-40 gólszerzési lehetőséget puskáztunk el. A srácok a legszebb játékot mutatták be a tornán résztvevő csapatok közül, de érezni lehetett rajtuk a fáradságot, nagyon feszített heteken, hónapokon vannak túl.

Nagyon büszkék vagyunk rátok!

A csapat tagjai: BUDZSÁKLIA BENETT, KERESZTES NOEL, PATAKI NOEL, RÁCZ BALÁZS, ULRICH DÁNIEL, PÓLICS ÁRON, GYIMESI SZABOLCS,SAJNOVICS MILÁN, BIHARI ZSOMBOR.

A torna legjobb kapusa Budzsáklia Benett lett!

Gratulálunk srácok!
Pókos Csaba – Jelena Richárd

Szólj hozzá a bejegyzéshez!