Koller Krisztián az NB I kapujában

A rangado.hu interjút készített az NB II őszi gólkirályával. Koller Krisztián jelenleg a PMFC csapatával készül. Hogy végül kap-e szerződést vagy sem, az a következő hetekben derül ki.

A cikkhez javításként annyit jegyeznénk meg, hogy Koller K. nem 10 hanem 11 gólt szerzett ősszel.

Most jött el a lehetőség

Koller Krisztián szívesen elcserélné az esetleges NB II-es gólkirályi címet az élvonalbeli tagsággal.

A PMFC együttesével kezdte a januári felkészülést Koller Krisztián, aki vezeti az NB II Nyugati-csoportjának góllövőlistáját. Az ősszel a Kozármisleny színeiben tíz alkalommal eredményes támadó ugyan még nem kapott szerződést az élvonalbeli baranyai klubtól, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagy álma a hazatérés, mert 18 évesen a pécsiektől távozva indult el felnőtt pályafutása.

– Márton Gábor pécsi kinevezésével talán ön járt a legjobban, hiszen úgy tűnik, edzője viszi magával Kozármislenyből…

– Nagyon örülök neki, hogy a Péccsel edzhetek, bár tulajdonképpen szerződést még nem kaptam, így addig nem is jelenteném ki, hogy a csapat játékosa vagyok – kezdte Koller Krisztián. – Persze szeretném megragadni a lehetőséget a bizonyításra. Márton Gáborral nagyon jó a kapcsolatom, valóban jól sikerült ez a fél szezonom Kozármislenyben, de most kész vagyok feljebb lépni.

– Idén lesz harminc éves. Úgy érzi, hogy most van pályafutása csúcsán?

– Talán kevesen tudják rólam, hogy nyolctól tizennyolc éves koromig a Pécs utánpótlásában játszottam, azonban volt egy kisebb összezörrenésem az akkori ifi edzővel, és úgy döntöttem, alacsonyabb osztályú felnőtt csapatoknál próbálok szerencsét. A sors úgy hozta, hogy most hazatérhetek… Való igaz, hogy eredményesség szempontjából az idei szezonom a legjobb, de korábban például az akkori NB II-es Barcsban is voltak jó éveim. Persze, sok mindenhez a szerencsének és a véletlennek is köze van, de nem kesergek, ha most adódott ez a lehetőség, akkor most kell élni vele. Én pedig szeretnék is.

– Ha szerződést kap a PMFC-nél, akkor viszont szinte biztosan nem lesz NB II-es gólkirály…

– Valóban nagyon sokan gratuláltak már eddig is, amiért a bajnokság félidejében én vezetem a góllövőlistát. Azonban egyrészt még közel sem biztos, hogy tavasszal meg tudnám tartani az első helyet, másrészt fontosabb nekem az élvonalbeli tagság. Ősszel a csapat érdeme is volt, hogy tíz gólt szereztem. Mint már mondtam, most úgy érzem, eljött az idő, hogy feljebb lépjek.”

Forrás: www.rangado.hu

Szólj hozzá a bejegyzéshez!