Klubtörténet 9. rész

2002–2003: A harmadosztály hatodik hellyel kezdődött

Szinte hihetetlen volt a start a labdarúgó NB III Dráva-csoportjában. A Kozármisleny első meccsén, a Nemzeti Bajnokság III. osztályában a baranyai együttes nyolcat vágott ellenfelének, ami semmiképpen sem szokványos magatartás. A sorozat végén a gárda a hatodik helyen végzett, szóval nagy zökkenőket nem okozott az osztályváltás. Azaz simán sikerült belenőni a nagyobb mezbe, ha lehet ilyet írni egyáltalán. Kiderült, létezett még út felfelé is!

A Bonyhád tulajdonképpen nem is lenne különösebben része a kozármislenyi futball történetének. Csakhogy, az évad rajtján a sorsolás ide sodorta őket. Emlékezetessé vált az indulás, hiszen 8-0 került a jegyzőkönyvbe. Az új edző, Tihanyvári László belépője igazán emlékezetesre sikeredett, az kétségtelen.

A folytatás persze hozott zökkenőket, hiszen Keszthelyen, a 2. napon 4-0 lett a vége a dolognak, de már nem ide. A 3. fordulóban viszont a Decs elleni döntetlent lehetett feljegyezni, bár azt az eredményt utóbb törölték a tabelláról. A Tolna megyei alakulat ugyanis később visszalépett a bajnokságtól.

A 7. és a 12. játéknap között a négy siker mellett két „dönci” jött soron, ami megalapozta a nyugodt őszi hangulatot. Még akkor is, ha a hajrában két vereség között csupán 1 pont jutott a fiúknak. Tavasszal ismét akadtak kisebb-nagyobb botladozások, ámde a 22. játéknaptól már szinte csak a napos oldalon meneteltek a labdarúgók. Az öt nyerés mellett két pontosztozkodás sikeredett, két ízben viszont legyűrték az együttest. Ennek ellenére, végül a 6. helyen fejezték be a focisták a 28 részes sorozatot, ha a Decs elleni megsemmisített 90 percet nem vesszük figyelembe. Amit a táblázat valóban nem tartalmaz, de az egyéni mutatók között mi beszámítottuk. (Ennyit a kötelező elfogultságról!)

A pályára lépés listáján, az élen 28-28 meccsel Schweitzer Norbert, illetve Lauer Norbert állt. Mögöttük egy egységgel lemaradva Torma Béla kapus következett, méghozzá Tóth Zoltán és Kaszás Dénes társaságában. Utánuk egy hátránnyal pedig Papp Zoltán került fel a listára.

A házi góllövők versenyében Lauer Norbert végzett az élen, méghozzá magasan, mert 28 találatig jutott, a 66-ból (a decsi kettővel együtt). A dobogó második fokára Kaszás Dénes állhatott fel, a maga 17 „dugójával”. A Németh Zsolt, Schweitzer Norbert páros is eljutott 10-ig, fele-fele arányban.

Már bőven a menetelés vége előtt minden aggódó megnyugodhatott. A Kozármisleny nem vallott szégyent az után, hogy újoncként beléphetett egy magasabb szintű játékba.

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVAközvetlenül is elérhetőek.

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    A nyitó meccs 8-0-ja után volt még egy 8-0-ás meccsünk a szezonban.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!