Klubtörténet 8. rész

2001–2002: Bajnoki cím, a legkisebb hibákkal

Ma már tényleg csak emlék, de a Kozármisleny labdarúgócsapatának történetében valóban kiemelkedő évad volt a 2001-2002-es. Akkor ugyanis a futballisták szinte hibátlanul nyerték meg a Baranya megyei I. osztályban a küzdelmeket. Méghozzá Réfi Gábor edző irányításával, aki már az előző évadban úgyszintén dirigálta a fiúkat. Röviden összefoglalva: a világ bármelyik országban, mindegy milyen bajnokságában, ilyenről szoktak a nézők álmodni, ha szép az éjszakájuk.

Az első tizenkét fordulóban becsúszott négy döntetlen is, mellette nyolc siker hirdette, valami komoly dolog készül Kozármislenyben. A sorozat azonban egy kicsi időre megszakadt, hiszen az egyesek szerint szerencsétlen számot jelentő 13. játéknapon, a Lánycsók otthon egy „diszkrét” 3-0-val megállította a menetelést.

Nagy sírás-rívás nem lett az ügyből, a 20. játéknapig sorra jöttek a 3 pontok, egy „ikszet” kivéve. Akkor Siklóson becsúszott egy kisiklás, 1-0 lett a vége, ezzel aztán az ellenfelek ellőtték a puskaporukat. Az a kevés, ami azon a találkozón elsült, még a Tenkes kapitányának maradéka lehetett.

Következett ugyanis nyolc diadal, egy döntetlennel színezve a sort. A legkönnyebben a Szászvár úszta meg, igaz, ők ki sem álltak. Talán sejtettek valamit, egyszerűbb volt nekik a 3-0, a megállapított végeredmény.

A bajnokcsapatból végig pályán volt Torma Béla kapus, akit egyszer azért lecseréltek, így 29 vonást véshettünk a neve mellé. Eggyel kevesebbszer játszott Kaszás Dénes, valamint Szabó Krisztián is, bár őt többször csak csereként vetettek be a szakmai vezetők. Ami nem akkora szégyen egy aranyérmes esetében. Nem feledkezhetünk meg a 27 fellépésig menetelt Papp Zoltánról sem.

Az edzőről annyit, hogy Réfi Gábor végig magabiztosan ülhetett a padon, ami nem billegett alatta. Furcsa is lenne utólag nézve, ha másképpen történtek volna a dolgok.

Az együttes 84 gólig jutott. Igaz, abból hármat a versenybizottságtól kaptak, bár nem voltak annyira rászorulva. De ami járt, az járt, ha már a szászváriak nem álltak ki a ’Misleny ellen egy kis focira.

A tényleges listát böngészve megállapíthatjuk, nem voltak fukarok a legények. A 23 találatig jutott Kaszás Dénes mögött szoros második volt Lauer Norbert. Ketten a felénél többet vállalták, ami nem kis teljesítmény. Mögöttük Szabó Krisztián következett. Mondhatnánk kullogott, de 10 találattal nem szoktak kullogni.

A sorozat befejezése után új fejezet kezdődött a klub életében, de már az NB III Dráva-csoportjában.

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVAközvetlenül is elérhetőek.

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Emlékeim szerint a Szászvár hazai pályán nem állt ki.
    Nemsokára meglesz a szezon összes újságcikke beszkennelve. Ide belinkelem.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!