Klubtörténet 7. rész

2000-2001: Ismét jutott egy bronzmedália, a megye I-ben

Az elmúlt évad végéről „örökölt” szakmai vezetővel, Réfi Gáborral vágott neki a Kozármisleny, a labdarúgó megyei I. osztály következő sorozatának. De az semmi, ha hozzátesszük, vele sikerült eljutni az utolsó játéknapig. A küzdelmek végén pedig a 3. helyen végzett a gárda. Ami csak egy helyezésnyi előrelépést jelentett a korábbiakhoz képest, de mégis nagy különbség, mert érem járt érte. Bár tudjuk, a 4. pozíció is szépen csillog, de jobb, ha jut valami a nyakba, afféle dísznek.

Nagyjából kiegyensúlyozott, jelentősebb kilengésektől, rossz sorozatoktól mentes őszt produkált a csapat, a 2000-es bajnokság első felében. Ami során csak három vereség csúszott be, azok is szépen elosztva, tehát még kettő sem borzolta egymás után a kedélyeket. A tavasz is hasonló volt, egészen a 25. játéknapig. Amikor jött egy „sitt”, amit még kettő követett. Igaz, azután, zsinórban érkezett 9 pont, három játéknapon, vagyis kiegyenesedett a képzeletbeli görbület. Oda is értek a fiúk a dobogó aljára.

Az évad különlegességének számított, miszerint Réfi Gábor szakmai vezető együtt dolgozhatott ifj. Réfi Gáborral, a saját fiával. De ősszel csupán négy esetben kezdett a gyerek, tavasszal meg már nem jutott neki szerep. Bár az a szám akár egyel nagyobb is lehet, de az már vélhetően örök titok marad.

Itt viszont érdemes elhelyezni egy szolgálati közleményt. Az évtizednél hosszabb sporttörténetben elveszett jegyzőkönyv, tudósítás alig akadt. De mivel kivételek örökké lelhetők, hát nevezzük ilyennek a Lánycsók – Kozármisleny csatát, az 5. fordulóból. Aminek a végeredménye ismert, de a többi adat nem áll rendelkezésére. Ha valakinél ott van a papíros, jelezze, lemásoljuk, visszaadjuk. De erre kevés az esély (nem a visszajuttatásra!), ennyi idő távlatából.

Ezért inkább szóljunk, pontosabban írjunk arról, kik voltak a legtöbbet a füvön. Az élen Jagicza Gábor található (29), utána következik a 28-as Lauer Norbert, a 27-es Schweitzer Norbert, meg a 26-os Torma Béla, Bánfai Zsolt, Kovács Péter, Bodor Tibor, Szabó Krisztián ötös.

A 73 gólból 20 fűződött Lauer Norbert nevéhez, utána 17-tel Szabó Krisztián, 15-tel pedig Schweitzer Norbert sorakozott fel. Ebből levonhatjuk azt a szakmailag nehezen védhető álláspontot, miszerint Norbert névvel érdemes támadót játszani ’Mislenyben.

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek.

2 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    “De mivel kivételek örökké lelhetők, hát nevezzük ilyennek a Lánycsók – Kozármisleny csatát, az 5. fordulóból. Aminek a végeredménye ismert, de a többi adat nem áll rendelkezésére. Ha valakinél ott van a papíros, jelezze, lemásoljuk, visszaadjuk. De erre kevés az esély (nem a visszajuttatásra!), ennyi idő távlatából.”

    Igen ez a meccs hiányzik, de megvan az összes többi mérkőzés jegyzőkönyve és gólszerzői így az összeállítás az összes mérkőzés száma és az egy hiányzó gól alapján vissza lehet számolni. Mert ha jól tudom 1-1 lett.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!