Klubtörténet 2. rész

1995–1996: Az első bronzérem a megyei I. osztályban
A hazai labdarúgás utolsó igazi sikeres évadja válogatott szinten már jó egy évtizeddel az 1995-ös szezon előtt volt. Mégis, sokan még abban bíztak, minél előbb újra eljutunk egy világbajnokságra, netán Európa-bajnokságra. Ez tartotta izgalomban a kitartó drukkereket. Helyi viszonyok között meg a Kozármisleny bronzérme, a megyei I. osztályban. Bár a két dolognak egymáshoz vajmi kevés köze volt, de legalább lehet kötni valamihez a korszakot. Ami sokkal jobban sikerült a mislenyieknek, mint a korábbi bajnoki évad.

Öt győzelemmel indult a bajnokság a baranyai I. osztályban. Természetesen nem minden együttes számára, de a mieink ágán mindenképpen. Utána következett két döntetlen, majd újra három pont került a táblázaton a csapat neve mellé. Ennek ellenére a 9. játéknap után, egy vereséget követően Sztázics Márk távozott az edzői posztról. A helyét Palkovics József vette át, aki az idény végéig, illetve még tovább is irányította az együttest. A visszaemlékezések szerint a munkát a két szakember együtt kezdte, de aztán a fiatalabbik tréner döntött önként a váltás mellett.

Az események értékelésénél fontos megjegyezni, hogy mindössze egy ember, méghozzá a kapus, Dragan Mijics volt végig, megszakítás nélkül a pályán. De szintén 30 mérkőzésen kezdett, s egy cserével fejezte be a szezont Papp János. Ősszel és tavasszal egyaránt alapjátékosnak számított Suvák Zsolt (30 meccs), Pleck Róbert (29), valamint Lőrincz Sándor (29), de közéjük sorolható még Lakatos-Tóth József (26) is.

A 44 szerzett gólból a legtöbbet Molnár Ákos vállalta, ő 8-ig jutott. Bár csak az első félévben volt eredményes – ám akkor nagyon. Az első öt fellépése során 6-ig meg sem állt, később azonban már visszaesett a termelésben.

A legnagyobb különbségű győzelmet a csapat a 3. napon harcolta ki, méghozzá idegenben, a Szentlőrinc ellenében. Ott, a játék végén 5-0 került be a jegyzőkönyvbe, ami miatt szomorkodhattak is a pályaválasztók. Aztán a zárónapon a Boda sem járt sokkal jobban, vendéglátóként egy 4-est volt kénytelen elkönyvelni a vetélytárs alakulat.

Összességében tehát a második befejezett évadra különösebb panasza senkinek sem lehetett, aki már akkor is szerette a kozármislenyi focistákat. Főként, hogy a képzeletbeli dobogóra is felállhattak a fiúk az utolsó sípszó utáni ünneplés során.

Pucz Péter

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    A előző szezonban a csapat kieső helyen végzett.
    Annak a szezonnak a végén megszűnt a Pécsi Zsolnay SE, mellyel egyesülve(?) a csapat maradhatott az I. osztályban.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!