Klubtörténet 19. rész

2012 –2013: Másodszor is csak a bajnok bizonyult jobbnak

A pontvadászat megkezdése előtt, az újabb második helyre nagyobb téteket tenni körülbelül annyit jelentett volna, mint 20-ra lapot kérni. Egyszerűen már csak a túlzott fantáziával megáldottak tudták beleélni magukat az ismétlés csodás élményébe. Aztán mégis majdnem minden megismétlődött. Azzal az eltéréssel, miszerint a munkát a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában még Márton Gábor kezdte meg, de már Szabó Zsolt fejezte be. Ebből következően, két szakembert is lehetett ünnepelni, emlegetni a bravúros sorozat végezetével.

Azért egy második helyezettre már jobban odafigyeltek az ellenfelek az osztályban, mint egy „holmi” kilencedikre. Egyrészt, mert már tartottak tőle, másrészt, mert egyszerűen presztízsemelő volt a legyűrésük. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, óriási gondok nem akadtak a sorozatban.

A BKV Előre – a menetrend szerint – vesztesként távozott a baranyai vendégségből. Ezt követően viszont a Kozármisleny is alulmaradt, a későbbi bajnok Puskás Akadémia ellenében, látogatóként. A harmadik fordulótól viszont sikerült tökéletesen elkapni a fonalat a srácoknak. A nyolc meccsen ugyan becsúszott két döntetlen, de a hat siker természetesen feledtette a kis bánatokat. A 11. héten, Ajkán ugyan 3-1 volt a vége a rendezők javára, ám utána háromszor három pontra csak egy „pontatlanság” jutott. A 32 őszi szerzett pontegység rekordot jelentett az osztályban a ’mislenyiek számára, félidőben.

Erre következett egy szintén erős tavasz, de Márton helyett már Szabó irányítása mellett. Ami szinte meg sem látszott semmilyen vonalon sem. Ha a sikereket nem számítjuk ide. Mert győzelem, döntetlen, vereséggel indult a játék (Sopronban 4-0), ám utána belendült a gépezet. A Baja bánta, 3-0 került a jegyzőkönyvbe, hazai környezetben. Ezt követően egy dupla kisiklás érkezett, pedig semmi közük nem volt a játékosoknak a vasúthoz. De a folytatásban fordult a kocka.

Zsinórban öt győzelem érkezett, majd három pontosztozkodás. Ezzel aztán megint ugyanott végzett az alakulat, mint egy évvel korábban. Méghozzá rekordot jelentő 18 sikerrel. Miközben – nem egyetlen idényen belül – de egy évnél hosszabb ideig, otthon veretlen maradt az együttes. A hazai pálya legjobbjaként az osztályban. Ami nem dicsekvés, hanem tény!

A labdarúgás örömeiből a legtöbb Nagy Józsefnek jutott, aki 30-ból 26 ízben volt a pályán, de akkor aztán végig. Ugyanannyi mérkőzésen, több cserével jött Zsdrál Miroszláv. Negyedszáz esetben küzdött Szabó Balázs a sikerekért, aki egy kiállítás miatt mulasztani is kényszerült. Egyel elmaradva sorakozott a kapuban Sólyom Csaba, a mezőnyben meg Karacs Roland, Városi Viktorral közösen.

Az 55 gól ötödrészét, 11-et Koller Krisztián érte el. Méghozzá fél szezon alatt, amit nem feledhetünk, ha már megemlítettük a kiváló focista nevét. A hatig jutó Zsdrál Miroszlávtól egyel maradt el Frölich Roland.

Ezzel el is értünk napjainkig, a 2013–2014-es évadig, aminek még csupán a fele ment el. De harmadszor, az egycsoportos második osztályban már nem lesz második a Kozármisleny, annyi bizonyos!

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!