Klubtörténet 18. rész

2011–2012: Az első ezüstérem a második osztályban

Amit az évad hozott, azt sem boszorkányok, sem jövőlátók, de még vajákos emberek sem sejthették előre. Egyszerűen nem volt benne a pakliban, hogy a csapat a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában a második helyen végezzen. Mégis megtörtént a varázslat, méghozzá Márton Gábor edző irányításával. Ezzel már tényleg sporttörténelmet írtak, ráadásul azok is felfigyeltek Kozármislenyre, akik addig azt sem tudták, merre kellene indulniuk, ha oda kéne menniük, valami fontos dolgot elintézni. .

Érdekes, egyben izgalmas, eredményes első szakaszon jutott túl a gárda. Hiszen ősszel, a kezdeti kilenc meccsük közül hetet megnyertek a legények. Azt követően bekövetkezett némi visszaesés. De csak abban az értelemben, hogy már túlságosan magasra került a mérce.

A végelszámolás után 28 pont állt a csapat neve mellett félidőben. Két összecsapást mindenképpen érdemes kiemelni. Egyrészt, a hazai környezetben megrendezett MTK elleni erőpróbát. Ahol a vége 3-5 lett, ezzel néha a vízilabdázók is beérik, pedig ott azért jobban szoktak potyogni a találatok. A Budaörs viszont 4-0-ra kitömött csomagtartóval hajthatott fel az autópályára, a hazavezető útra.

A tavasz nem hozott visszaesést, sorra jöttek a jobbnál is jobb eredmények. Az első 5 napon 3 döntetlen, meg két siker történt. A 21. kör nem hozott szerencsét, az MTK a Hungária körúton is nyert, éppen 1-0-ra. Azt követően a Paks győzött ’Mislenyben. De vége szakadt a hullámvölgynek, négy fellépés 12 pontot hozott. Többet nem lehetett volna begyűjteni, az még a spanyoloknak sem sikerült volna, kiváló válogatottjukkal. A végén még jött felváltva két botlás, meg két örömünnep. Különösen igaz volt ez a Győr II elleni mérkőzés után, a 3-0-ás végeredmény okán, amikor már szépen fénylett az ezüst, bár volt még vissza találkozó. Főleg, mert kizárólag egy amúgy nem létező hazai tabella alapján, a fiúk bajnokok lettek volna.

Darabszámra 29 esetben volt a pályán Koller Krisztián. Percre azonban Sólyom Csabának jutott a leghosszabb idő, a 28 csata 2503 minutuma járt neki. Meg egy kiállítás is. Aminek eredményeként, a mezőnyjátékos Kiss Márton a paksiak ellen, kényszerből a kapuba is beállhatott. Kapott egy gólt, ami nála bocsánatos bűn. Rácz Ferenc számára szintén 28 fellépést engedélyezett a szakmai vezetés. Kettővel kevesebb jutott Fellai Józsefnek, meg Karacs Rolandnak, bár utóbbi 17-szer csak csereként mehetett be a fűre.

A gólszerzésben Wittrédi Dávid menetelt az élen. A 12 hálózörgetés arra utalt, nem volt egy tucatjátékos. Az 50-ből Rácz Ferenc neve mellé 9 jel került, Fellai József 6-ig meg sem pihent. A 4-es érték Karacs Roland igyekezetét mutatta.

Pillanatnyilag majdnem az égig ugrott a kozármislenyi brigád a tabellán. De a következő idény volt a hab, a torta legtetején!

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!