Klubtörténet 17. rész

2010–2011: Tavaszi nagy menetelés után jött a nyolcadik hely

A bajnoki évad végeztével megint lehetett örülni, ünnepelni. Bár gyatrán sikerült az indulás, sőt, az ősz sem számított fantasztikusnak, végül megint sikerült odaérni a 8. helyre. Most éppen Márton Gábor szakmai irányítása mellett történt mindez. Összesen 13 esetben tudott győzni az alakulat a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában, amire korábban nem akadt példa. Vagyis győzött a támadójáték, már nem a döntetlenek gyűjtögetésével haladtak a fiúk előre. Igaz, két helyezést rontottak, mégsem voltak rosszak a pályán.

Három mérkőzés, nulla ponttal. Senki sem ilyen indulásra készült, ez tény. De még a nagyobb bajok kialakulása előtt, a következő szakaszban, ugyanannyi mérkőzésen 9 pont lett a termés, amivel helyrebillent a rend.

Azt követően viszont fél tucat csatában két döntetlen sikeredett, ami csupán 2 pontot ért. Az utolsó 270 percre (3×90) 2 győzelem jutott, egy vereség mellett. Amivel a közepes, vagy annál gyengébb ősz véget is ért. Bezzeg a tavasz, az már másfajtára sikeredett!

Tíz fordulóból 7 siker, 2 „dönci”, meg egyetlen vereség jelezte a „banda” tudását. Bár a végén akadtak botlások, a végső mérleg megfelelőnek mondható. Minden tekintetben kiemelkedett a 16. játéknap, amikor a Kaposvölgye-Nagyberki „beleszaladt” egy hetesbe, miközben csak egy válasza akadt a somogyi csapatnak a hazai támadásokra.

A 30 erőpróba során összesen egy esetben, 20 percig adta át a helyét Gőcze Gergő kapus. A 29 vonást szerző Koplárovics Béla néha csereként szállt be, de inkább számított alapembernek, mint mulasztónak. Mivel egyszer kiállították, ezért csupán 26 játék jutott Tasselmájer Tamás számára. A piros lap ennyit tesz, ez ellen nincs mit tenni. A legtöbbszörös cserember Laki Zoltán lett, aki szinte folyamatosan ki-beállt, egyszer sem volt végig a játéktéren, mégis 25 meccsig ért el.

Döntetlenre végződött a házi góllövőlista. Ugyanis Laki Zoltán, Tóth Zoltánnal közösen 7-7 találatot helyezett el az ellenfelek kapuiban. A harmadik-negyedik helyezésért is akadt tolongás, 5-5 góllal Berdó Balázs végzett, Koplárovics Bélával párban. Őket Lauer Norbert üldözte, bár kettővel lemaradt tőlük.

A második vonalban eltöltött idények után, lassan de biztosan elérkezett a nagy dobások ideje. Az együttes megérett a dobogós helyezésekért vívott küzdelmekre.

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!