Klubtörténet 16. rész

2009–2010: A hatodik hely csúcsnak számított

A Kozármisleny együttese az idő múlásával egyre inkább meghatározó alakulatnak számított a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában. Ennek jutalmaként, a klubhoz visszatért edzővel, Bene Ferenccel a hatodik helyen fejezték be a sorozatot a fiúk. Több nagy meccset lehetett feljegyezni, egyet azonban még ma is emlegetnek a helyi drukkerek. Amikor is a 11. játéknapon 2–1-re sikerült megverni a Pécsi MFC-t. A vendégszurkolók nehezen viselték a balsikert, s a rendőröknek is akadt dolguk a pályán a lefújást követően.

Soha korábban nem vett olyan rajtot az együttes, mint a most tárgyalt évadban. Ugyanis az első hét fordulóban három győzelem, meg három döntetlen jelezte a gárda erejét. Ebben a sorozatban még akadt egy szabadnap is, mert ismét csonka volt a mezőny.

Az első fiaskó a 8. játéknapon jött el, amikor a Barcs saját otthonában 2-1-re nyert. Ezt azonban kilenc ’mislenyi pont követte, közöttük a már a bevezetőben említett is, amikor a pécsiek maradtak alul, mint látogatók. Ezután még becsúszott két kisiklás, de az ősz után senki sem panaszkodott.

A folytatásban minden jól sikerült, hiszen tavasszal megint hat héten keresztül tartott a veretlenség, bár közte megint akadt egy pihenőnap. Így is volt 2 siker, meg három pont, az „x”-ek jutalmaként. A 22. körben viszont a Nagyberki egy gólokban nagyon gazdag csatában, 2-4-re végzett Kozármislenyben.

Az utolsó hét fellépés viszont rosszul sikerült, két mérkőzésen összesen 4 pontot sikerült begyűjteni, ötször csupán a szomorkodás jutott azoknak, akik Lauer Norberték sikereiért szorítottak.

Végig, megszakítás nélkül a pályán volt Finta Zoltán, a 28 erőpróba során. Nála egyel kevesebbszer jutott szerep Tóth Zoltánnak. A 26 játékkal a harmadik helyezett lett Lauer Norbert. A 25-ös számig menetelt a Szasa Vojnics-Zelics, Éles András, Kollega Krisztián trió.

A 42 szerzett találatból Lauer Norbertnek jutott a legtöbb, pont 8. Két hatgólos is akadt, Tóth Zoltán, valamint Kollega Krisztián. Hárman vágtak négyet, név szerint Laki Zoltán, Bartha László, no meg Finta Zoltán.

A széria tehát folytatódott, a hazai futballban jártasak meg már nem is annyira csodálkoztak azon, hogy a focitérképen egyre markánsabban ott találhattak egy kisvárosi brigádot.

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!