Klubtörténet 15. rész

2008–2009: Egy helyezési szám romlás nem a világ

A napkeleti bölcsek álláspontját nem ismerjük, de a futballtudorok határozottan szoktak egy babonát hajtogatni. Ami szerint, ha egy újonc képes bennmaradni valahol, akkor a következő idényben nehezebbé válik a helyzete. Mert a labdarúgók már nem menekülnek előre. Mindez azonban nem volt igaz ifj. Mihalecz István együttesére az NB II Nyugati csoportjában. Hiszen sikerült elcsípni a 8. helyet a végelszámolásnál. A hivatásos „károgók” persze nyilván boldogok voltak a záró forduló lefújása után.

A bajnoki rajt inkább jobbra, mint rosszra sikeredett. Mivel két siker közé (a Nagyberki, meg a Dunaújváros ellen) beékelődött egy vereség, hát hat ponttal indult a szezon. De hamar következett a hullámvölgy, két-két vesztes csata közepére keveredett be egy „sovány” eldöntetlen. Máris lehetett aggódni, ám túlzásba vinni azért túlzás lett volna a reszketést.

Mert jött egy hétmeccses veretlenségi széria, benne négyszer is három ponttal. A tavasz szintén remekül indult, mivel a Kaposvölgye pályaválasztóként szintén kapitulált (0-3). Igaz, azt követően a PMFC legyűrte a mieinket egy villámlátogatás során. Ám a soros, Dunaújváros elleni idegenbeli 0-3-ért nem kellett megszenvedni. Addigra ugyanis a „kohászok” már visszaléptek az osztályból.

A folytatásban szintén szépen jöttek a pontok, felváltva 3-mak, meg 1-ek, egészen a 24. játéknapig. Ennek örömére aztán a hajrát sikerült is alaposan elrontani. Hat fellépés során egy „dönci” a Baja ellen, méghozzá rendezőként. A többi mind-mind csak szomorúság. Éppen ideje volt, amikor befejeződött Barcs ellen a végső bajnoki. Ahol a látogatók 1-2-re bizonyultak jobbnak.

A 29 ténylegesen megrendezett erőpróba során, elejétől a végéig a gyepen volt az elpusztíthatatlan harcos, Dienes András. Szinte megállás nélkül vele küzdött Horváth Adrián, bár kétszer lecserélték. A 28 vonást szerzett Tóth Zoltánnal azonos értéket tudhatott maga mögött Laki Zoltán, de több esetben csupán csereként léphetett be a játékba. Két ízben mulasztott Éles András, ami elég kevés pihenést jelent. Bár percben elmaradt tőle, de szintén egy duplát passzolt el Kutyánácsnin Jevrem. Őket Kresz Levente követte, aki 24 alakalommal kapott lehetőséget a bizonyításra.

A 40 elért gólnak majdnem a negyedét, 9-et Laki Zoltán szerzett. A 6 egységig jutott Tóth Zoltán mögött szorosan ott toporgott Lauer Norbert is, de eggyel csak lemaradt a társa mögött. Összesen 4 ünneplés jutott Kanizsai Péternek jutalmul, a két félév során.

Összességében az egész gárda jó benyomást keltett a második vonalban. Ahol tekintélyt szereztek maguknak a futballisták. Verni őket csak kevesen tudták, főleg saját portájukon voltak erősek. Kivéve a pocsék végjátékot, amikor csikorgott a gépezet. Talán elfogyott a ’mislenyi gépolaj?

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek.

3 hozzászólás

 1. Mislenyi szurkoló szerint:

  Gábor!

  gratulálok a cikksorozathoz. Nagyon jól megírtad ezeket! Minőségi munka.

  Vissza emlékezek pár jó meccsre ezek alapján… Kani, Laki, Tóth Zoli és a többiek. Milyen jó kis csapat volt.

 2. NagyG szerint:

  A klubtörténet valamennyi részét Pucz Péter írta!
  Őt illeti a dicséret!

 3. Mislenyi szurkoló szerint:

  Gábor!

  akkor illene odaírni a cikkek végére 🙁

  azt hittem te voltál ilyen ügyes!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!