Klubtörténet 11. rész

2004–2005: Medália nem jutott a jó teljesítmény után

Erre szokták mondani: soha rosszabb ne legyen, csak remekebb! Az NB III Dráva-csoportjában a végelszámoláskor a 4. hely jutott a Kozármisleny labdarúgóinak. Amiért ugyan medália egy darab sem járt nekik, mégsem lehettek elégedetlenek a szakmai vezetők. Hiszen az osztály markáns, meghatározó brigádja volt a kék-fehér „banda”. Mindezt Udvardi Zoltán vezetőedző irányításával érték el a fiúk. Az ősz során még akadtak kudarcok, de egy idő után már jöttek a pontok szépen sorban.

Csonka volt a mezőny, ezért aztán mindkét félévben akadt egy-egy szabadnap. Összesen 28 játéknapon keresztül küzdöttek a labdarúgók a minél előkelőbb végső helyezésért. A rajt bicegősre sikeredett, az első 6 fordulóban csupán egy győzelem, meg egy döntetlen állt az alakulat neve mellett a táblázaton, a 4 vereség mellett. De aztán beindultak a dolgok, majdnem minden a megfelelő helyre került a gépezetben.

A 7. játéknaptól már csupán két esetben nem jutott egyetlen pont sem a focistáknak az őszi szünetig. A téli felkészülés ellenben jók sikerült, ezért aztán a folytatásban már különösebb zsörtölődésre nem volt okuk a drukkereknek.

Amikor 2005-ben ismét elindult a pontvadászat, már csak négy fiaskó következett be, az 1 döntetlen szinte a véletlen számlájára volt írható. Inkább a nyerések voltak a meghatározók, abból jutott is 8 darab, ami jól is fizetett, 24 pontot hozott a konyhára. A 19. illetve a 22. meccs között sorrendben 4 győzelem sorjázott, ami szépen mutatott.

A legtöbb játéklehetőség Both Balázsnak jutott, 27 esetben lehetett a csapat tagja. Egy fellépéssel maradt el mögötte Hergenrőder Tamás, illetve Kanizsai Péter. Nem sokat mulasztott Tankó Gábor sem, hiszen 24 esetben léphetett a fűre.

A 42 szerzett gólból 11 került Hergenrőder Tamás neve mellé. Majdnem fele annyit, 6-ot ért el Kanizsai Péter, míg 4-ig menetelt el Tóth Zoltán, no meg az örökös gólfelelős, Lauer Norbert.

Visszatekintve az évadra, ilyenre szokott jönni a futballbölcsesség, miszerint a negyedik hely is „szépen csillog”. Bár egy csodás érem jobb lett volna, ám telhetetlenek sem lehetünk. Néha bizony néha még AC Milan, meg az Internazionale is lemaradt a dobogóról az évek során, pedig ott azért más szinteken szoktak gurigázni a bőrrel az olaszok, meg a külföldiek. Igaz, arrafelé sokkal kevesebbet tudnak rólunk, mint mi róluk. Hogy nekünk is legyen némi előnyünk, velük szemben!

Pucz Péter

A korábbi bejegyezéseket is tartalmazó klubtörténeti leírás a Klub/Klubtörténet menüpontok alatt, IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!