Klubtörténet 1. rész

A következő hetekben klubunk történetével szeretnénk kicsit jobban megismertetni honlapunk olvasóit.

Pucz Péter közreműködésével a jövőben, hétről-hétre a Főoldal Klub\Klubtörténet menüpont alatt kerül bemutatásra egy-egy év, elsőként az 1994/95-ös évad.

Íme az első bejegyzés:

1994–1995: Nehéz úton bukdácsoltak a fiúk

Furcsa, különleges, néha szinte megmagyarázhatatlanul sikeres a Kozármisleny labdarúgócsapatának története. Pontosabban csak az elmúlt két évtizede, mert az egykor volt Damjanich SE-vel megesett dolgok ennek a sorozatnak nem részei. A visszaemlékezés 1994-ben, az őszi idénnyel indul, eredményesen. Ennek következtében, a 16 fős mezőnyben csak egyetlen ellenfelüket tudták megelőzni, amikor a fiúk még a Baranya megyei I. osztályban kergették a labdát, de nem túlságosan.

Az időben visszafelé haladva, valahonnan csak el kell indulni! De az 1954-es, NSZK – Magyarország, világbajnoki döntőig mégsem mehetünk vissza. Nem csak azért, mert nagyon régen volt a fájó finálé, hanem azért is, mert ’94-től vannak igazán pontos, megbízható adatok arról, kik ellen is küzdöttek a kozármislenyi futballisták. Bár egy ilyen sorozat esetén már jó előre érdemes tisztázni, hogy részletes összeállítások csupán ’95 tavaszától lelhetőek fel.

Az egész tehát a Somberek – Kozármisleny összecsapással indult, aminek 0-0 lett a végeredménye. Vagyis pontszerzéssel kezdődött minden, méghozzá idegenben. Ezt követően mindjárt sikerült is felborítani az időrendet, hiszen a PEAC elleni mérkőzést az egyetemisták kérésére a szövetség elhalasztotta. Vagyis a Mohácsi TE volt a második ellenfél, ismét idegenben. Ahol 3-1-re maradt alul a gárda, de megszületett az első gólunk, ami Hetényi Zsolt nevéhez fűződött.

Minden kezdet nehéz, legalábbis itt, ennél a klubnál ebben hihetünk! Mert a 11. játéknapig kellett várnunk az első győzelemre. Ami a Szentlőrinc ellen született meg. De legalább nagyra sikeredett, ha már annyit kellett miatta böjtölni. Az 5-2-es diadal emlékezetes volt azoknak, akik láthatták.

Ha az elmúlt idők tükrében vizsgáljuk az akkori eseményeket, egy szemernyit sem körvonalazódott a fényes jövő. A végén a 15. helyen kötött ki az alakulat, Sztázics Márk edző vezetésével. Bár különösebb kritika nem érheti az elődöket, a hőskor embereit. Ha ők nincsenek, akkor most talán nem is lehetne miről írni.

Ami bizonyos, s ezt még a pontatlan jegyzőkönyvek mellett is kijelenthetjük, hogy tavasszal végig a gyepen volt Lukics Gábor, Hetényi Zsolt, valamint Németh Attila, mindannyian 15 esetben játszottak, csere nélkül. A házi gólkirály a 8 találatig jutott Suvák Zsolt lett.

Pucz Péter

 

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Az 1994-95. évi bajnokságot Baranya megyében 2-1-0 pontozásos rendszerrel kezdték el, holott a szabálykönyv egyértelműen rögzítette, hogy minden osztályban három pont jár a győztesnek. A 9. fordulótól igazodtak a versenykiíráshoz.

    Futball 95.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!