Kisvárdára utaznak NB II-es labdarúgóink

NB II-es labdarúgóink a Siófok ellen megszerezték első tavaszi győzelmüket, ami nagyon fontos volt a csapat számára.

Talán egy kicsit bánhatjuk, hogy a mosonmagyaróvári mérkőzés túl korán érkezett együttesünk számára, túl sok nehézség, sérülés, betegség miatt is inkább csak egy „ikszes” mérkőzés volt, de egy pontrúgás és egy figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy a hazai csapat behúzza a 3 pontot.

Ugyan az NB II-ben fiatal szabály értelmében 2 fiatalnak (1996. január 1 után született) végig a pályán kell lenni, azért az mindenképpen ritkaság, hogy a kezdőben 4-en is helyet kaptak nálunk: Horváth D., Pajor, Varga M. és Gubacsi személyében.

A Puskás Akadémia otthonában is 3-an léptek pályára a kezdő csapatban, hasonlóképp a Siófok ellen is, amikor is 4-en fejezték be fiatalként a találkozót, hiszen a kezdőként pályára lépő Horváth D., Gubacsi, Varga M. mellett Pajor csereként lépett pályára.

Látható, hogy Szanyó Károly szívesen foglalkoztatja a fiatalokat, akik meg is hálálták az eddigi bizalmat, legutóbb például Varga Márkó nem akármilyen szabadrúgás góljával nyertünk és zsebeltük be a 3 pontot.

09_siofok_20170305_525

Az előttünk álló hétvégén sem vár könnyű feladat labdarúgóinkra, hiszen a sokáig egyik feljutásra esélyesnek tartott (játékosállomány alapján ez reális is lehetne) Kisvárda otthonában nem lesz egyszerű feladata a mislenyieknek.

Nem lesz egyszerű, de a Siófok ellenihez képest javult a helyzet, hiszen két kulcsjátékosunk: Beke Péter és Grumic eltiltása is lejárt, így ők bevethetőek. Beke a felkészülési meccseken a csapat egyik legjobb játékosa volt, őszi 4 góljával pedig legeredményesebb labdarúgónk.

Grumicot sem kell bemutatnunk senkinek, azt viszont érdemes megemlíteni, hogy éppen ott térhet vissza tavasszal a gyepre, ahonnan ősszel távozott, tehát Kisvárdán, így bizonyára dupla motiváció munkálkodik majd benne, reméljük, hogy “apró pici” gólokkal meg is tudja mutatni, hogy hiba volt, hogy könnyen lemondtak róla.

A Kisvárda pocsékul kezdte a tavaszt, mindkét mérkőzésüket elveszítették, Soroksáron és a Puskás Akadémia otthonában ugyan „ki lehet kapni” (mindkétszer 1-0-ra veszítettek), de a pontok nagyon hiányoznak.

Bár lehetett olyan hangokat hallani részükről, hogy a feljutás elúszott számukra, azért ebben ne nagyon higgyünk, nem valószínű, hogy feladták volna.

Sokkal inkább elképzelhető, hogy a terhet szeretnék levenni a labdarúgóik válláról, mintsem feladni a feljutásért való harcot, már csak azért sem, mert nagyon sok forduló van még vissza a bajnokságból.

A Kisvárda együttesében olyan labdarúgók szerepelnek – a teljesség igénye nélkül -, mint Vermes, Rajczi, Gosztonyi, Bacsa, Cseri, Lucas vagy éppen a korábban mislenyi színekben is szereplő Fodor Ferenc és Horváth Adrián, így egy igazán veretes társaságról beszélünk.KFC_Kisvarda_2016_0821_3_1024_525

A jó játékoskeret ellenére példa lehet előttünk a Budaörs, akik az utolsó őszi fordulóban megmutatták, hogy igenis lehet meglepetést okozni az otthonukban.

Játékosaink önbizalmának jót tett a Siófok elleni győzelem, és ahogy vezetőedzőnk fogalmazott egy lépcsőfokot léptünk felfelé, ezúttal már játékban is előrébb léptünk, a hozzáállással és az akarattal pedig eddig sem volt gond, hiába veszítettünk Mosonmagyaróváron vagy éppen Felcsúton.

A Siófok a középmezőny csapatai között tanyázik (ezért ilyen értelemben nem volt meglepetés a győzelmünk), de annak tükrében mindenképpen értékesebb a sikerünk, hogy kulcsjátékosok sorát nélkülözve is két vállra tudtuk őket fektetni.

A mostani hetünk immár az idegenbeli összecsapás sikeres megvívására való felkészülésről szól, pedig nem egyszerű a helyzet, hiszen edzőpálya hiányában és a sok csapadék miatt sokszor akad pályaproblémánk.

Itt (is) szeretnénk köszönetet mondani az Egerágnak (ahol szombaton a Siófoki meccs előtti utolsó edzést tarthattuk), az Újpetrének, akik szerdán-csütörtökön nyújtottak segítséget illetve a Nagykozárnak, akik ugyancsak jelezték, hogy szívesen segítenek!

Ezúton is köszönjük és örülünk a szomszéd települések részéről tapaszt támogatásnak!

Mindent bele fiúk Kisvárdán is!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!