Kiénekelték a sajtot a szánkból Békéscsabán

Békéscsaba II. – HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Békéscsaba, 100 néző

Vezette: Antal P. (Szvetnyik B., Sebestyén L.)

Békéscsaba: Máthé – Beszterczei, Huszár, Tatár, Zámbori (Lászik 88.) – Borbély, Ruzsa (Bozsó 82.), Svedyuk, Mácsai (Oláh L. 56.), Hudák – Tóth D.

Vezetőedző: Boér Gábor

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai (Labát 67.), Lantos, Kocsis – Nagy E., Kovács T. – Beke, Kirchner, Nagy K. – Gránicz (Ihrig-Farkas 78.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerző: Borbély a 93. (11-esből) illetve Nagy K. a 45. percben.

Sárga lap: Tóth D. 56., Huszár 70., Borbély 90. illetve Kocsis 53. percben.

A 6. percben Kiss M. ellen szabálytalankodtak, Kocsis ívelte be a szabadrúgást ahol Lantos elől a kapus szögletre mentett.

A 7. percben Tóth Dániel ment el a jobb oldalon, beadását Helesfay szögletre mentette.

A 13. percben Gránicz ment el a jobb szélen, de szögletre tisztáztak előle. Nagy K. sarokrúgását Fellai próbálta kapura fejelni, de nem alakult ki veszélyes szituáció.

19. percben Borbély szöglete a felső kapufa tetejét érintette.

A 21. percben Tatár szögletét Borbély csúsztatta kapu mellé.

A 23. percben Beke remekül tálalt Kirchner elé, aki Nagy Krisztiánt játszotta meg középen, de támadónk 7 méterről a kapusba lőtte a labdát.

26. percben a hazai csapat vezetett támadást a bal oldalon, Hudák beadásába Fellai lépett bele.

28. percben veszélyes csabai támadás után Hudák elé került a labda, aki keresztbe lőtte a játékszert.

A 32. percben Nagy K. játszotta magát tisztára, de a védők tisztáztak előle.

34. perc: Borbély szabadrúgása veszélyesen csavarodott a kapu felé, de Helesfay hárított.

37. percben Kirchner beadása veszélyesen szállt el a kapu előtt, de lemaradtak róla az érkezők.

A 45. percben megszereztük a vezetést. Hazai szöglet után Kirchnerhez került a labda, aki Bekét indította, ő levitte a szélen, majd visszacsel után lövésre vállalkozott, a kapusról kipattanó labdát Nagy K. fejelte a hálóba. 0-1.

A félidő végén jól jött a vezető gól, így együttesünk előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második félidő elején, a 46. percben Helesfay védett egy hazai próbálkozást.

Az 52. percben Grániczot ígéretes helyzetben szerelték a védők.

A 60. percben Beszterczei mentett fejjel.

71. percben Kocsis szabadrúgását Máthé vetődve hárította.

A 81. percben Hudák lövését Kiss M. blokkolta, majd kapusunk szerezte meg a labdát.

A 85. percben Beke vitte fel a labdát, majd Ihrig-Farkas lövését a kapus hárította.

A 92. percben egy hazai szöglet után kapu mellé csúsztatta a labdát az egyik hazai támadó, de az alapvonal előtt még elérték a csabaiak, ahol egyik mislenyi játékos szabálytalankodott. A megítélt büntetőt Borbély a 93. percben magabiztosan értékesítette és alakította ki ezzel az 1-1-es végeredményt.

Közel voltunk a 3 pont megszerzéséhez és ezáltal a feljutás kiharcolásához is, de a múlt héthez képest ezúttal mi kaptunk gólt a ráadásban.

A hazaiak rendkívül motiváltak voltak, nagyon akarták a sikert és valljuk be a döntetlenre rá is szolgáltak.

Nem történt tragédia, de ahogy már sokszor mondtuk, a listavezető ellen mindenki kettőzött erővel küzd és ez a fajta motiváltság a hazaiak oldalán most pontszerzést eredményezett.

Ezzel még nem sikerült matematikailag is bebiztosítani a feljutást, de a következő hétvégén a Dabas ellen a PMFC stadionban sor kerülhet a feljutás kiharcolására és a SZEOL esetleges pontvesztése mellett akár a bajnokavatásra is.  

Boér Gábor: Véleményem szerint az osztály színvonalát magasan meghaladó mérkőzésen, nagyon érzelemdús csatát vívtunk az ellenféllel. Lehet, hogy ez csak az én szubjektív véleményem – nyilván nem teljesen tudom reálisan nézni a dolgokat – de érzésem szerint mi közelebb álltunk a győzelemhez – annak ellenére, hogy egy fegyelmezetlenségből a vendégek szereztek vezetést. Szerintem a szezon legjobb játékát produkáltuk, hangsúlyozom – egy nagyon jó csapat ellen, amelynek ezúton is gratulálok bajnokság megnyeréséhez és sok sikert kívánok az NB II-höz! Többször bizonyították már, hogy mennyire ütőképes csapat – viszont a mai napon mi is alátámasztottuk azt a tényt, hogy érdemes dolgozni és látható, hogy ezekre a srácokra igenis lehet számítani. Nagyon remélem, hogy ezek a részsikerek megerősítik őket abban, hogy megérte ilyen formában végigcsinálni a felkészülést. Sok van még hátra a bajnokságból és nagyon szeretném, ha végre elmozdulnánk ebből az utolsó szekcióból és tényleg a megérdemelt, valódi helyünkre – az első tíz közé – oda tudnánk érni.

Németh Zsolt: Küzdelmes mérkőzésen egy motivált és megerősített Békéscsaba ellen játszottunk. Azt kell mondjam, hogy az eredmény igazságos, bár a 93. percben kapott gól bosszantó. Az első félidőben szerezhettünk volna még gólt, de kimaradtak a helyzetek. A 2. félidőben a lelkes és szervezett Csaba visszaállt és kontrára játszottak, helyzetig ugyan nem jutottak, de a 93. percben végül egy felesleges szabálytalanság után 11-esből egalizáltak. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a gólszerzőnek már rég nem szabadott volna a pályán lenni, a szabálytalan könyöklései következtében. Nem vagyok elégedetlen, hiszen így is tovább növeltük az előnyünket. A játékosok ugyan most csalódottak a hajrában kapott gól miatt, de mostantól már előre nézünk és készülünk a következő feladatra.  További sok sikert kívánok a Békéscsabának a harmad- és az első osztályban egyaránt.

Hajrá Kozármisleny!

Fotók: Békéscsaba 1912 Előre facebook oldala.

2 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Kár érte! Mi van veletek aranylábú gyerekek???

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!

  2. Hajra Misleny! szerint:

    Semmi baj gyerekek! A Dabas ellen meglesz a feljutás és reméljük a bajnoki cím is! Hajrá Misleny!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!