Két jó formában lévő csapat mérkőzése következik

Egy NB III-as szinten jó nevű játékosokból álló csapatot fogadunk szombaton 16:00-kor, de megijednünk nem kell és nem is szabad, több okból sem.

Először is jó formában van a csapatunk, 2 sikeresen megvívott bajnoki és egy magasabb osztályú ellenféllel szemben ugyancsak sikeresnek nevezhető hosszabbításos MK meccset tekintve, 3 eredményes mérkőzés van a hátunk mögött.

Ez mellett mi játszunk hazai pályán, ahol az eddigi 3 meccsünkből 2-szer nyertünk és egyszer döntetlenre végeztünk, a múlt hétvégi Mórahalom otthonában aratott 4-3-as győzelemmel pedig feljöttünk a 7. helyre.

01_ivancsa_20170812_525

A Dabas számára nem indult jól a bajnokság, de az utolsó 3 fordulóban magukra találtak, ekkor 7 pontot szereztek.

A nyitófordulóban hazai pályán fogadták a Bp. Honvéd II-t, ahol csak a 89. percben szerzett góllal tudtak pontot menteni. A Paks II. otthonában éppen egy hajrábeli bekapott góllal vesztettek 1 pontot,itt a paksiak a 92. percben szerzett találattal nyertek ellenük.

A 3. fordulóban nagy meglepetésre otthon kaptak ki 3-2-re a jelenleg kieső helyen álló (14. helyezett) Vecséstől. A következő fordulóban sem tudtak nyerni, ekkor a 15. helyezett Hódmezővásárhely otthonában ikszeltek, így a 4. forduló után az FC Dabas addig megszerzett 2 pontjával sereghajtó volt.

Ezek után fogadták a Szentlőrincet  – úgy tűnik azon a meccsen el is kapták a fonalat -, a találkozót 3-1-re nyerték meg. A 6. fordulóban Szekszárdra látogattak és mondhatni az előzetes erőviszonyok szerint pontosztozkodás történt.

A múlt hétvégén az Iváncsát fogadták ahol ugyan a félidőben még vezettek a vendégek, de a második félidőben “bedarálták” a Fejér megyeieket és értékes 3 pontot szereztek.

A Dabas eddig összesen 9 pontot gyűjtött (10. hely áll), így közvetlen riválisunk, hiszen 1 ponttal előzzük csak meg őket.

Amíg a kozármislenyi labdarúgók a vereségeket a közvetlen élboly együttesei ellen szenvedte el (PMFC, Tiszakécske, Dunaújváros – ráadásul mindhármat idegenben), addig a Dabas olyan pontokat is elhullajtott, amelyek később nagyon fognak hiányozni.

Lehet, hogy jó játékosok alkotják a Dabas keretét, de ez a mi együttesünkről is elmondható. Rutinos NB I-et NB II-t megjárt játékosokkal a sorainkban, hazai pályán, jó szériában fogadjuk ellenfelünket, így minden sanszunk megvan, hogy tovább folytassuk jó szereplésünket.

A csapat erejét mutatja az is, hogy amikor nyerni kellett, akkor nyert (Iváncsa, Makó, Mórahalom ellen), amikor szépen kellett játszani, akkor szépen és jól is játszott, nagyot küzdött (Gyirmót elleni Magyar Kupa). Ez utóbbi összecsapás arra is jó volt, hogy több játékos igenis elhiggye és bízzon magában, hogy ebben az NB III-as mezőnyben lehet és képesek is jól szerepelni.

Morahalom_Kozarmisleny_16_525Fotó forrása: szegedma.hu

A Mórahalom otthonában főszereplő volt Városi Viktor, aki két gólt szerzett, ez mellett kétszer hozta gólhelyzetbe csapattársát Udvardit, ezáltal mind a 4 mislenyi gólnak, így a győzelemnek is aktív részese volt. Rosi önbizalmának és a lelkének is jól jött ez a remek teljesítmény, külön említést és dicséretet érdemel azért, hogy a kupameccsen elhibázott 11-es után a Mórahalom ellen is elvállalta és ott be is lőtte.

A Mórahalom otthonában megvívott győztes mérkőzés az miatt is kiemelkedő, mert a hétközi 120 perc után egy sokkal pihentebb (több játékost pihentetett a Mórahalom az MK meccsen), egy hazai pályán játszó, frissebb csapat ellen a végjátékban tudtunk nyerni.

A sikeres hét után önbizalommal felvértezve kell pályára lépni a Dabas ellen is és reméljük a hasonlóképp jó hozzáállás, a győztes mentalitás és akarat ezúttal is 3 pontot eredményez.

Az FC Dabas csapatában egy korábbi kozármislenyi játékossal is találkozhatunk majd, Fitos László személyében, aki szeretett Mislenyben futballozni, jól érezte magát nálunk, igaz épp a 2014-es NB II-ből búcsúzó csapatunkban szerepelt, így talán nem ez volt legsikeresebb időszaka pályafutása során.

Mindent bele srácok! Megfelelő koncentrációval és akarattal ezt a mérkőzést is meg lehet nyerni!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!