Jubileumi mérkőzésen fogadjuk a Kisvárdát

200. NB II-es mérkőzésünkrekerül sor szombaton a Kisvárda ellen a 16.30-kor kezdődő összecsapáson.

Csapatunk 7. éve szerepel az NB II-ben, amely városunk méretéhez, a lehetőségeinkhez képest jócskán erőn felüli teljesítésnek számít.

Ha ehhez még hozzátesszük, hogy az elmúlt két évben mindkét alkalommal 2. helyen végzett csapatunk, akkor valóban nem tehetünk mást, mint gratuláljuk a klub vezetőinek, valamennyi kozármislenyi labdarúgóknak és minden edzőnek.

Ha esetleg valaki szomorkodna a jelenlegi helyezésünk végett, annak vigasztalásul néhány tényszerű adat.

Jelenleg több, mint 50 olyan gárda van, aki biztosan cserélne a Kozármisleny jelenlegi osztályában elfoglalt pozíciójával.

Megyeszékhelyek, nagyvárosok, korábbi NB I-es gárdák akik nálunknál alacsonyabb osztályban szerepelnek és ezek közül a legtöbbnek esélye sincs feljebb lépni.

Csak néhányat említsünk közülük: 5 olyan megyeszékhely csapatot találunk, aki jelenleg az NB II-es szint alatt szerepelnek – Szeged, Eger, Veszprém, Salgótarján, Szekszárd. Mondani sem kell, hogy milyen lehetőségekkel rendelkezik egy Szeged szintű nagyváros, milyen stadion épül ott és mégsem sikerült megragadnia a másodosztályban.

A teljesség igénye nélkül találunk olyan egykori NB I-es csapatokat, akik jelenleg alacsonyabb osztályban játszanak. Nagykanizsa, Vác, Ózd, Kiskőrös, Tiszakécske – valamennyien Megye I-ben szerepelnek.

NB III-ban is láthatunk korábbi patinás klubokat: BKV Előre, Csepel, ESMTK, REAC, Soroksár, Dorog, Komló – korábban mindegyikük NB I-es volt!

De lehetne a sort folytatni 30-40 ezres városokkal akik jelenleg Megye I-ben vagy NB III-ban versengenek. Pl. Gyula, Orosháza, Hódmezővásárhely, Baja, Kazincbarcika, Mosonmagyaróvár.

Ha csak ezt a listát végignézzük, akkor igenis BÜSZKÉNEK kell lennünk, hogy ilyen nagyvárosokat, ilyen nagy múltú csapatokat tudunk magunk mögött tudni!

Ha pedig rátekintünk az elmúlt 2 év tabelláira, a klubházban található ezüstérmes serlegekre, vagy éppen a 2. helyezett csapataink tablójára akkor pedig LEGYÜNK NAGYON BÜSZKÉK!!!!

Az ember a természeténél fogva mindig többre és a jobbra törekszik, de néha érdemes számot vetni, hogy mit értünk el, mindezt milyen lehetőségek mellett és ez valójában mennyire nagy tett!

Mi a magunk nevében GRATULÁLUNK mindenkinek akinek ebben része volt, és hálásak vagyunk a rengeteg élményért, sikerekért, győzelmekért!!!

Természetesen tudjuk, hogy a múltból nem lehet megélni, és nem is szeretnénk ezt tenni ezért újabb fontos feladat vár csapatunkra, ahol ismételten csak a 3 pont megszerzése jelent elfogadható eredménynek.

Nincs kedvező helyzetben csapatunk, de az elmúlt hetekben már javuló formát láthattunk és ennek eredményeképpen 2 meccsen 4 pontot gyűjtöttünk. Előbb hazai pályán győztük le egyik közvetlen riválisunkat, a Szolnokot, majd a múlt héten az NB I-be igyekvő Siófok otthonából raboltunk pontot.

Ezt az utat kell folytatni és a következő 3 kulcsfontosságú mérkőzésből (Kisvárda, SZTK, Tatabánya) a lehető legtöbb pontot szerezni, lehetőség szerint 9-et.

Ennél messzebb egyelőre nem érdemes tekinteni, de jelenleg is csak az előttünk álló feladatra, mégpedig a Kisvárda elleni győzelemre kell koncentrálni!

Hétvégi vendégünk az újonc Kisvárda, amely jelenleg a bajnoki táblázat 10. helyén áll, de még nem érezheti magát biztonságban hiszen csak 5 ponttal előzi meg a kieső helyen álló Ceglédet.

A Kisvárda a tavaszi 6 mérkőzéséből csak egyszer veszített (Siófokon), ez mellett kétszer nyert (a Szolnok és az SZTK ellen), illetve 3 alkalommal “ikszelt” (Tatabányán, Gyirmóton és odahaza a Balmazújváros ellen).

Ez az eredménylista valószínűleg elégedettséggel tölti el a vendégek vezetőit, hiszen az őszi 17 pontjukhoz további 9 egységet gyűjtöttek és jó úton járnak, hogy meghosszabbítsák NB II-es tagságukat!

Ezt szeretné együttesünk is, akkor is ha hátrányunk jelenleg is tetemesnek tekinthető, de még semmi sincs veszve és újabb győzelmekkel feljebb lehet lépni a tabellán.

Csapatunkból letöltötte sárga lapos eltiltását Fenyvesi Olivér és Szabó Balázs így ők a szakvezetés rendelkezésére állnak.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!