Jobbak voltunk, de 11-esekkel a Veszprém jutott tovább

Kozármisleny – Veszprém 0-0 (büntetőkkel 5-6)

Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Barna G. (Kiss I. B., Kulman T.)

Kozármisleny: Sólyom – Vég, Balaskó, Tányéros, Kiss M. – Koller, Kovács T. – Karacs (Berdó 58.), Boda (Schmidt 66.), Zsdrál – Puskás (Városi 46.)

Vezetőedző: Márton Gábor

 

Veszprém: Tarczy – Nagy Á., Császár, Makrai, Leitold – Molnár T. (Nikolin 46.), Molnár Z., Hevesi-Tóth, Vágó (Mosberger 116.) – Szabó Zs., Homma (Osváth 82.)

Vezetőedző: Vágó Attila

 Sárga lap: Tányéros 16., Koller 73., Kovács T. 78., Sólyom 113. illetve Nikolin a 110. percben.

A 6. percben Zsdrál beadását röviden rúgták ki a védők, Kiss M. próbálkozása Puskás felé pattant, de már nem tudta irányítani a labdát Tarczy védett.

A 8. percben Zsdrál visszagurított egy labdát Bodának aki betört a 16-oson belülre, majd gyanús körülmények között elesett, de néma maradt a játékvezető sípja.

A 33. percben Koller 20 méterről elvégzett szabadrúgása a felső lécen csattant.

A 35. percben Homma bal oldali beadását Sólyom szedte fel Szabó elől.

Előzetesen nagyon jó hírek érkeztek a Veszprém gárdája felől, ennek ellenére az első játékrészben az történt a pályán, amit a Kozármisleny szeretett volna. Mi birtokoltuk a labdát és helyenként szemre tetszetős játékkal vezettük támadásainkat, miközben a vendégek erejéből csak védekezésre futotta.

Az 50. percben Boda beadását Városi pörgette a rövid sarok mellé.

Az 55. percben a kapuskirúgást Kovács T. fejelte vissza, majd Boda kiugratta Városit, aki úgy került helyzetbe, hogy Tarczy elrúgott a labda felett így Városi vezette a labdát a hálóőr nélküli kapura, de a gólvonalon álló védőbe rúgta a labdát.

Az 59. percben Zsdrál fejelte le a labdát Boda elé, aki kapásból fölé lőtt.

A 66. percben Boda szabadrúgását röviden rúgták ki a vendégek, amely után Koller félfordulatból lőtte a labdát kapu mellé.

A 67. percig kellett várni az első Veszprém helyzetre. Labdát veszítettünk a saját térfelünkön, amely után Hevesi-Tóth 16 méterről tekert a bal kapufa mellé.

A 71. percben Homma jobb oldali beadását Hevesi-Tóth lőtte egyből kapura, Sólyom nagyot mentett.

A 87. percben Tányéros ugratta ki Schmidtet, de az asszisztens vitatható módon lesen állította meg a kilépő játékost.

A második félidőben sem nagyon változott a játék képe, a Veszprém védekezett és kontrákkal próbált meg veszélyeztetni, de igazán tudatosan felépített támadást nem láthattunk tőlük.

Ezzel szemben csapatunk a várakozások felett teljesített, uraltuk a mérkőzést és legalább 3 vitatható eset volt, amikor a játékvezető 11-est ítélhetett volna a Misleny javára. Szépen járattuk a labdákat, nem voltak céltalanul előrevágott labdát, az együttes játéka hasonlított a tavalyi évben megszokott szép játékhoz.

A rendes játékidő 0-0-ás eredménnyel zárult, így következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban jobbára a mezőnyjáték volt a jellemző, de szinte felbillent a pálya, hiszen végig a Veszprém térfelén pattogott a labda, ezzel szemben talán a mérkőzés legnagyobb helyzetét a Veszprém hagyta ki, amikor a 115. percben amikor egy kontratámadás végén Nikolin 100%-os gólhelyzetben lőhetett, de Sólyom nagyszerű védést bemutatva hárított.

Mivel a hosszabbításban sem született döntést következhetett a 11-es párbaj.

Hazai oldalról Balaskó kezdett és a jobb felső sarokba bombázott. 1-0.

Szabó Zs. egalizált. 1-1.

Kovács T. nagy erejű lövése a felső lécről a gólvonalra vágódott, maradt az 1-1.

Osváth értékesítette a veszprémi büntetőt. 1-2.

Városi is belőtte 2-2.

Makrai nagyon magabiztos volt. 2-3.

Érkezett Schmidt, lövésébe beleért Tarczy, de 3-3 lett.

Nikolin sem hibázott 3-4.

Következett az 5. kör, Koller magabiztosan belőtte 4-4.

Ekkor Hevesi-Tóth állt a labda mögé, majd két lépés után a léc fölé vágta, így folytatódhatott a szétlövés.

Kiss M. vállalta magára a felelősséget, és góljával 5-4 lett ide.

Jött Császár, ő is belőtte. 5-5.

Már a 7. lövő játékosnál jártunk, amikor Tányéros lövését Tarczy a kapufára ütötte, majd a hajrába beálló Mosberger nem kegyelmezett és góljával 6-5, nyert a Veszprém, ezáltal továbbjutott.

A játék képe és a látottak alapján a Kozármisleny érdemelt volna továbbjutást, de a 11-esekben már sokszor csak a szerencse dönt, így történt most is Vágó Attila csapata szerencsésen jutott tovább a Magyar Kupában.

Márton Gábor: Úgy gondolom, hogy a mérkőzés már a rendes játékidőben is eldőlhetett volna 11-es párbajban, ugyanis volt minimum 3 olyan jelenet amikor büntetőt kellett volna ítélnie a játékvezetőnek a javunkra. Mi futballozni akartunk és futballoztunk is, az ellenfél pedig nem akart semmit. Szervezett, látványos futballt játszottunk, pedig a felkészülésünk nem volt ideálisnak nevezhető. Kicsit csalódott vagyok, mert jobbak voltunk, nyernünk kellett volna. A 11-es párbaj már kiszámíthatatlan, világversenyeken is tapasztalható, hogy ott bárki hibázik. A futball meg már csak ilyen, hogy mi érdemeltük volna meg a továbbjutást ezzel szemben a Veszprém jutott tovább 11-esekkel. Nagyon örülök azonban annak, hogy az elmúlt pár hétben ilyen sokat javultunk. Különböző edzettségi állapotú játékosaink vannak, de amit láthattunk az alapján hatékony lehet a csapat, a fiatal játékosoknak kell a rutin, az új játékosokkal az összeszokottság, de időről – időre jobbak leszünk. Biztató, hogy ugyanazt a játékot tudtuk játszani, mint eddig. Örömteli az is, hogy nem kaptunk gólt. Ha a helyzeteinket higgadtabban értékesítjük szép szezon várhat ránk. Összességében a látottak alapján elégedett vagyok.

Vágó Attila: Idény eleji mérkőzést láthattunk. A nagy küzdelemben mindkét csapat elfáradt a hosszabbítás végére. A 11-esekben pedig már a szerencse döntött. Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján egyik csapat sem érdemelt volna továbbjutást, de mi voltunk a szerencsések, akik büntetőkkel továbbléptünk. Le a kalappal mindkét csapat előtt, jól küzdöttek a játékosok, kifutották magukat.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!