A győzelem reményében utazunk Szigetszentmiklósra

A tavasz minden mérkőzése nagyon fontos számunkra, de ezek közül is kiemelt jelentőséggel bír a hétvégi SZTK elleni összecsapás.

Egyrészt azért, mert ez a következő előttünk álló feladat és mindig az a legfontosabb, másrészt 13., még bennmaradó pozícióban, tőlünk csupán 7 pont távolságra lévő, azaz közvetlen riválisunk otthonában lépünk pályára.

Ennek tükrében hatalmas csatára, egy rendkívül izgalmas összecsapásra van kilátás szombaton 17.00-kor Szigetszentmiklóson.

A házigazda gárda nem mondhatja, hogy jó formában van hiszen a tavaszi 7 fordulóból csak 1-szer nyert (Sopron ellen odahaza), ez mellett 3 döntetlenjük (Gyirmót és Siófok ellen otthon, Szolnokon idegenben) és 3 vereségük (Balmazújvárosban, Tatabányán és Kisvárdán) van.

Ha azt nézzük, hogy milyen szériában vannak, akkor sem lehetnek túlságosan elégedettek, hiszen az utolsó 6 mérkőzésen (!) nem tudtak győzni. Ha ehhez hozzávesszük az előző fordulóben, Tatabányán lejátszott mérkőzésüket, akkor még inkább csalódottak lehetnek az SZTK szurkolók.

A múlt hétvégén az utolsó helyen álló Tatabánya otthonában szerepeltek, és a mérkőzés elején már a 2. percben vezetést is szereztek, a korábbi kozármislenyi Kollega Krisztián révén. Alig 10 perc elteltével, egészen pontosan a 13. percben egy másik régebbi játékosunk, Takács Tamás fejjel volt eredményes amellyel megnyugtató előnyre tettek szert.

A második félidő talán legrosszabb álmukban jön csak elő a szigetszentmiklósiaknak hiszen még a 87. percben is vezettek, amikor egyenlített a hazai csapat, majd a 92. percben a győztes találatot is megszerezte, így otthon tartotta a 3 pontot.

Az utolsó utáni percekben gólt kapni és úgy veszíteni nyilván a szerencse/balszerencse kérdése is, de ha figyelembe vesszük, hogy a hajrában a Tatabánya milyen helyzeteket puskázott el, talán a kicsit a tűzzel játszott a Szigetszentmiklós és a házigazdák rászolgáltak a 3 pontra, azért is, mert 0-2-ről talpra tudtak állni.

Csapatunktól az utolsó 3 héten nemcsak hétről hétre javuló formát, de már eredményes játékot is láthattunk.

Ha lehet ilyet mondani az a bizonyos pislákoló reménysugár már nemcsak pislákol, hanem egyre jobban világít, és a jövőbeli kilátásaink egyre jobbak!

Ehhez viszont szükség van az elmúlt hetek jó és eredményes játékára, újabb GYŐZELMEKRE!

A Szolnok elleni győzelmünkkel indult be egy pozitív folyamat, majd Siófokon szereztünk értékes pontot, aztán a múlt héten a Kisvárda ellen magabiztos győzelmet arattunk. 3-0-ra is vezettünk már, tovább növelhettük volna az előnyünket, de végül 3-1-es végeredménnyel ért véget a találkozó, ami miatt senki nem szomorkodott.

A mérkőzés érdekessége, hogy a bajnokságban első alkalommal szereztünk 3 gólt.

A tavasszal lejátszott 7 mérkőzésből összeállított tabellán a megszerzett 9 pontjával jelenleg a 8. helyen áll a Kozármisleny, ami talán sokkal reálisabban mutatja a valódi játékerejét.

Az előzmények és az előjelek JÓK a hétvége előtt, de mindez csak akkor ér valamit, ha ugyanezt a sorozatot sikerül folytatni Szigetszentmiklóson is!

A csapat formája és a legutóbbi 9-ből megszerezhető pontból begyűjtött 7 pont is ígéretes, miképp a játékosok egyéni formája is.

Nagyot fordult a világ, hiszen önbizalomtól duzzadó, jó formában lévő kozármislenyi labdarúgókat láttunk a pályán.

Az új igazolások remekül hozzák önmagukat. Oláh Lóri nemcsak rutinos játékával magaslik ki, de 3 gólja és 1 gólpassza is jól mutat a neve mellett, megmozdulásai igazi “csemegék”, akinek a játékáért érdemes kimenni a meccsekre.

Tóth Daninak nagy harcokat kell vívnia az ellenfél védőivel és ezt eredményesen is teszi, ő is 3 gólt és 1 gólpasszt jegyzett eddig.

Fitos Laci egész tavasszal, megbízhatóan játszik, kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújt, minden idegszálával a sikeres szereplésre összpontosít. Az ő nevéhez 2 gól és 2 gólpassz fűződik.

Petrók Viktor jó védőmunkájával, nagy rutinjával veteti magát észre, ez mellett 3 gólpasszt könyvelhetett el tavasszal.

A kisebb sérüléssel is bajlódó Sólyom Csaba helyén, Holczer Ádám az elmúlt 3 fordulóban kezdőként kapott lehetőséget a kapuban, ezeken a mérkőzéseken nem veszítettünk. A Siófok otthonában láthattuk, hogy remek formában van és a hátsó alakzat erőssége.

Az, hogy az igazolások eddig remekül “ülnek” egyrészt a vezetőség komoly érdeme is, másrészt dicséret illeti a szakmai munkát is.

Az újak mellett ne feledkezzünk meg a régiekről sem, akik közül többen egyre jobb formába lendültek.

Fellai József 2 hetet hagyott ki sérülés miatt, ő is jól teljesít és amióta visszatért, azóta nem kaptunk ki, 2 hete pedig gólt is szerzett, ami egy védő teljesítményének értékét még tovább növeli.

Kiss Márton gólpasszt adott a Kisvárda ellen és lőtt egy sistergős kapufát, ami ha beakad, a szezon egyik legszebb találata lehetett volna. De ez mellett nagyon sokat dolgozik a meccseken, látszik rajta, hogy élvezi a játékot és számára nincs elveszített labda, a mentalitása kitűnő.

Fenyvesi Olivér is helyet követelt magának a kezdőben, remekül él a lehetőséggel, fel-alá robotol a meccseken, segíti a támadásokat és egyre érettebb játékot nyújt.

Sólyom Csabától Kovács Tamás “örökölte” a kapitányi karszalagot, akinek jót tett az “előléptetés”, önbizalomtól duzzad a játéka, a mérkőzéseken rengeteget dolgozik, sok párharcot vív és nyer meg. Ne feledkezzünk meg a legutóbbi két győztes hazai meccs utáni, öltözőbeli fontos szerepéről sem. Jó lenne már ha idegenben is énekelhetnénk…

Ne feledjük az idegenbeli mutatónk nem túl fényes, legutóbb 15 fordulóval (!) ezelőtt, több mint fél éve (2013. október 5-én) Kisvárdán tudtunk nyerni. Tudjuk azt, hogy a sorozatok előbb-utóbb megszakadnak, így éppen itt volna az idő, hogy idegenben is újból győzni tudjunk.

A csapat az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal is győzelemre játszik és nagyon bízunk benne, hogy sikerül is GYŐZNIE!

A Szigetszentmiklós a mezőny egyetlen csapataként, műfüves pályán játssza bajnoki mérkőzéseit, ezért csapatunk egész héten műfüves pályán edz, hogy minél jobban tudjon alkalmazkodni a megváltozott borításhoz.

A Szigetszentmiklós hazai pályán nem verhetetlen, hiszen a Balmazújváros és a Békéscsaba is 3-0-ra tudott nyerni otthonukban, a Kisvárda, Gyirmót, Siófok pedig döntetlenre végeztek.

MINDENT BELE SRÁCOK! “Egymásért és Kozármislenyért!!!”

Mutassuk meg szombaton! Mi nagyon szurkolunk!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

1 hozzászólás

  1. gattuso4 szerint:

        Ez a forduló igazi értékmérő lesz,a három kieső helyen és az előttük lévő játszik egymással.

        Ott kell folytatni a gólgyártást,ahol az előző fordulóban abbahagyta a csapat.

         Nem is akarok másra gondolni,csak a győzelemre.

         Hajrá Kozármisleny !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!