Ismét idegenben – Veszprémben lép pályára csapatunk

Szombaton 15.00-kor a Veszprém otthonában folytatják szereplésüket NB II-es labdarúgóink.

A házigazda együttes tavaly a bennmaradásért küzdött, mostanra azonban már más lehetőségek mellett más célokért harcolnak.

Tavaly télen NB II-es szinten több minőségi labdarúgó (korábbi NB I-esek) többek közt Alex, Hevesi-Tóh, Hegedüs, Molnár Z. érkezett a királynék városába illetve a szakmai stáb élére is NB I-es edző ült le Vágó Attila személyében.

Az őszi 12 ponthoz 18-at szereztek tavasszal, amely a 14. de még bennmaradást érő helyet eredményezte számukra.

Az idei bajnokságban tovább erősödött keretük nyáron leigazolták az NB I-et is megjárt Thiagot, illetve két idegenlégióst Bosnjakot és Nikolint.

Télen a belső védő posztjára Császárt, illetve a távozó Alex helyére az NB I-e Siófokból az egykori NB II-es gólkirály Balit, illetve egy újabb külföldi labdarúgót Eggmannt  is szerződtették így tovább erősödött együttesük.

Ez még akkor is elmondható, hogy a legeredményesebb góllövőjük – 9 gólos – 17 éves tehetség Novotny Soma a Napoli csapatába igazolt.

A Veszprém ősszel 7. helyen zárt, a megszerzett 21 pontjuk mutatja, hogy kinőtték az újonc szerepkörét és már a középmezőny elejének oszlopos tagjai.

Az eddigi tavaszi fordulók során sem teljesítettek rosszul. A nyitányon odahaza 1-0-ra győzték le a Sopront, majd a 2. fordulóra kiírt Ajka elleni idegenbeli fellépésüket elhalasztották, amit szerdán pótoltak és 1-0-ra veszítettek el. A múlt hétvégi fordulóban nem kis meglepetésre egy erős összetételben felálló Fradi II-t győztek le 3-1-re az Albert stadionban.

Ezen a találkozón Balit kiállították, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 3 meccsre tiltotta el, így a hétvégén nem léphet pályára. Ahogy nem játszhat az Ajkán kiállított Bosnjak sem.

A Veszprém tehát tavaszi 6 pontjának köszönhetően még feljebb lépett, jelenleg 27 pontjuk van és a tabella 6. helyén állnak.

Tavalyi vizitálásunk talán sokaknak emlékezetes, amikor 3 győztes mérkőzés után, lendületben lévő csapatunk csúnya vereséget szenvedett a házigazdáktól.

Tavasszal sikerült a visszavágás, hiszen Mislenyben 2-1-re nyertünk, majd azóta még egyszer, az idei bajnokság őszi fordulójában 3-1-es sikert arattunk idehaza a Veszprém ellen.

Talán NB II-es szinten is van jelentősége, hogy hétvégi ellenfelünk szombat-szerda-szombat ritmusban játszotta le utóbbi 3 meccsét, ami talán hagy „nyomokat” a lábakban.

Együttesünknek azonban semmi mással nem szabad foglalkozni, csak magával és lehetőség szerint azzal a játékkal előrukkolni, amelyet a Gyirmót ellen láthattunk labdarúgóinktól.

Ha sikerülne azt a bátor, magabiztos játékot megismételni, akkor egyértelműen lesz keresni valónk Veszprémben.

Együttesünk mindhárom tavaszi fordulóban veretlen maradt, a BKV Előre otthonában és Ajkán is döntetlent értünk el, míg hazai környezetben a Gyirmótot sikerült kétvállra fektetni.

Eddig megszerzett 33 pontunkkal a tabella 3. fokán állunk, pontszámunk megegyezik a 2. helyezett, edzőváltáson átesett Gyirmóttal.

Komolyabb sérült játékosunk nincsen, persze kérdéses, hogy a felépültek vagy a betegségből lábadozók közül ki milyen állapotban lesz szombatra.

A szívműtéten átesett Pintér Attila is elkezdte az edzéseket, Zsdrál futóedzéseken vesz részt, de az egymás közti játékba még nem száll be.

Reméljük sikerül megőrizni tavaszi veretlenségünket és a jó erőkből álló Veszprém otthonából ponttal/pontokkal távozhatnak labdarúgóink.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!