Ismét idegenben, Tatabányán folytatjuk a bajnokságot

A múlt heti SZTK elleni vereség után Tatabányán javíthatnak labdarúgóink.

A hazaiak rosszul kezdték a tavaszt, de később magukra találtak.

Az első 4 fordulót 0-12-es gólaránnyal elveszítették (Szolnok, Vasas, Siófok, Nyíregyháza) , de ezt követően 2 döntetlen (Kisvárda, ZTE) és egy győzelem (SZTK)  következett, majd megtört a lendület és a múlt héten Cegléden ismét veszítettek.

A Tatabánya csapatunkkal megegyező pontszámmal a bajnoki táblázat utolsó helyén áll, így nem lehet más a céljuk, mint az egyenlő erők küzdelmében győzelemre törni a Kozármisleny ellen.

Ugyanígy a 3 pont megszerzése együttesünk célja is, hiszen valóban két azonos képességű csapat méri össze tudását.

A győzelem azért is fontos mindkét gárdának, mert jelen pillanatban az utolsó és utolsó előtti helyezések múlnak rajta.

Az utolsó hely elkerülése a presztízs miatt is fontos lehet, illetve még feljebb is lehet lépni a későbbiekben, ezen túl pedig láttunk már rá példát, hogy a tabellán elfoglalt helyezésnek még utólag is volt jelentősége, elég ha csak arra gondolunk, hogy a Sopron két alkalommal is kieső helyen végzett, de végül mégis mindkétszer bent tudott maradni.

Csapatunk  az SZTK otthonában nem olyan teljesítményt nyújtott, mint azt szerettük volna, ami nagyon fájó is. Sajnos az SZTK játékosai sokkal jobban akarták a sikert, sokkal többet tettek érte és teljesen megérdemelten nyertek.

Az ősszel a Tatabánya ellen hazai pályán győzelmet arattunk, de akkor azért a sikerért nagyon meg kellett küzdeni.

Az egykor szebb napokat látott Bányász a télen csapatunkhoz hasonlóan jól erősített, de ennek ellenére a tabellán nem sikerült feljebb lépnie.

A vendégek soraiban egy korábbi Kozármisleny labdarúgót is találunk Birtalan Botond személyében, aki télen érkezett Tatabányára. Birtalan az előző 3 fordulóban eltiltását töltötte egy kiállítást követően.

A hazaiak legeredményesebb labdarúgója Weitner Ádám, aki 4 góllal vezeti a házi góllövő listát.

Páles Tamás a múlt heti Cegléd elleni összecsapáson a kiállítás sorsára jutott, így rá nem számíthat az egykori szövetségi kapitány Bozsik Péter.

Csapatunk sok nagy csatát vívott már a Tatabányával, és van köztük olyan emlék, amire mindig nagyon szívesen emlékszünk, a 2009/2010-es bajnokságban idegenben 3-0-ra nyertünk a kozármislenyi legenda: Lauer Norbert mesterhármasával.

A találkozó szombaton 17.00-kor kezdődik, a játékvezető Berke Balázs lesz, segítői: Aradi József és Mohos Milán a tartalék játékvezetőként pedig Lovas László tevékenykedik.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

Ősszel Mislenyben 1-0

9 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Mai hír a Nemzeti Sportból:

  “Azonnali hatállyal szerződést bontott a Kozármisleny vezetősége Varga Bencével (24), Tóth Dániellel (20) és Nagy Erikkel (20). Az NB II-ben kieső, tizenötödik helyen álló klub vezetősége új csapat építésébe kezdett.”

  Erről miért innen kell először értesülni?

 2. NagyG szerint:

  A hír részben igaz csak.
  Varga Bence, Toricska Rajmond és Nagy Krisztián a távozók.

 3. Zoli szerint:

  Akkor még félre is tájékoztattak.
  Ez a hír valami titok volt?

 4. NagyG szerint:

  Nem titok, de a klub belső ügye, ezért nem került kommunikálásra részünkről.

 5. foci magus szerint:

  a Nagy Krisztiánt egyik legtehetségesebb kozármislenyi magyar fiatal játékosunkat miért keett elküldeni ? minden hazai meccsen kinnt voltam ! amikor csak játszott élvezni lehetett ahogy bátran játszik ! úgy tudom innen vitte el a honvédet , nem is értem mire volt ez jó ! 

 6. Mislenyszurker szerint:

  Azért kedves foci magus, mert a hozzáállása finoman szólva is hagyott kívánni valót maga után. A tudásával kapcsolatban igazad van. DE, az nem minden! Fejben kellene rendbe tenni a gyereket!

 7. ha-ha-ha szerint:

  szerintem mindegyik játékosnál érthető a vezetők döntése h miért küldték el őket!! Krisztián jó képességű játékos de sajnos fejbe nagy gondok vannak. A kis gyerek a Rajmund meg nem játszott semmit max az u21be. Azért meg kár itt tartani. Varga Bence meg nem csoda hiszen vagy 100kg a gyerek és nem tud gólt lőni meg futni. Akkor meg minek ide?!!

 8. foci magus szerint:

  Mislenyiszurker : neked is igazad van ! én csak úgy érzem tudása megállja itt a helyét ! most az máskérdés hogy a hozzá állása , mégis csak a mijátékosunk úgy gondolom ekkora büntetést egy játèkos se érdemelt meg ! de bocsánat ha rosszul látom , ez csak az én véleményem

Szólj hozzá a bejegyzéshez!