Ismét Békéscsabára utaznak labdarúgóink

Az NB III Közép csoportjának 27. fordulójában Békéscsabán lépnek pályára Németh Zsolt tanítványai.

Az idei évben már rendeztek Békéscsaba – HR-Rent Kozármisleny labdarúgó mérkőzést, igaz a Magyar Kupában.

Azon a mérkőzésen – 2016. február 10-én -, az NB I-es alakulat 2-1-re győzte le együttesünket, pedig egyenrangú ellenfelei voltunk a lila-fehéreknek.

Az idei naptári évben tehát már második alkalommal játszunk a Csabával, ezúttal a második számú csapatukkal.

A Békéscsaba II. a bajnoki táblázat 14. helyét foglalja el.

Eddig 25 pontot szereztek és 7 ponttal előzik meg a kieső helyen álló Szekszárdot, bár matematikailag még nem biztos a bennmaradásuk, előnyük tetemesnek tekinthető, főképp úgy, hogy további 2 csapatot (Bölcske, Hódmezővásárhely) is maguk mögött tudhatnak.

A házigazdák tavasszal jól szerepelnek, a 2016. évi 8 bajnoki mérkőzésükön 4-szer nyertek, 1 alkalommal döntetlenre végeztek és 3-szor veszítettek, ez pedig a tavaszi fordulók alapján 5. helyezést jelent számukra. (Pedig már voltak szabadnaposak is.)

Első tavaszi összecsapásukon a Hódmezővásárhely ellen végeztek döntetlenre, majd idegenben győztek a Paks II otthonában, ezt követően hazai pályán fektették két vállra a Gyulát.

A következő körben Monoron 1-0-ra veszítettek, majd ezután Békéscsabán a Szentlőrincet egy hajrában szerzett góllal 3-2-re múlták felül.

A következő fordulóban a télen megerősödő és időközben már a tabella 4. helyén álló (tavasszal 3.) Budafok-Újbuda otthonában is jól helytálltak, csupán a 91. percben kapott góllal maradtak alul.

Két héttel ezelőtt a sereghajtó Szekszárd ellen nyertek, de a múlt héten Komlón veszítettek 1-0-ra.

Összességében erős csapatoktól kaptak ki, tőlük is csak idegenben, eközben a nyerhető meccseiket hozták sőt még idegenbeli sikerre is futotta erejükből.

HR-Rent Kozármisleny együttese magabiztosan vezeti a bajnoki táblázatot, előnyünk 16 pont a 2. helyezett SZEOL előtt és 17 pont a 3. helyezett Komlóval szemben (amely csapat 1 mérkőzéssel többet játszott.)

A tavaszi eredmények alapján összeállított tabella ennél jóval szorosabb, az 1-4. helyezett gárda 4 ponton belül van, de szerencsére itt is az élen állunk.

A Békéscsaba NB I-es csapata szombaton a Puskás Akadémia otthonában játszik rendkívül fontos mérkőzést, de a vasárnapi összecsapásra az őszihez hasonlóan valószínűleg egy megerősített második számú együttest küldenek majd pályára.

Az ősszel Kozármislenyben lejátszott mérkőzésen 2-0-ra múltuk felül a Békéscsaba II-t, igaz a második találatot a 92. percben szereztük és csak akkor dőlt el a 3 pont sorsa.

Ahogy az elmúlt fordulókban sem, úgy most sem számíthatunk könnyű mérkőzésre, a pontokért bizonyára alaposan meg kell küzdeni együttesünknek.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Gyerünk srácok vegyetek revansot a kupavereségért!
    Az aranyérem már félig a nyakatokban lóg, de még jöhetne egy-két közönség szórakoztató győzelem. És még a gólkirályi cím is nyitott  / Krisz vs. Gunnar /. Rázzátok meg magatokat a végén, csak ne a 90.perc után.

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!