Idén is legyőztük a Puskás Akadémiát

HR-Rent Kozármisleny – Puskás Akadémia FC 2-1 (0-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 300 néző

Vezette: Molnár A. (Kepe A., Máyer G.) tart. j.v.: Gyarmati II. T.

03_puskas_20160810_525

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Gubacsi, Lantos, Kocsis – Nagy E., Szekszárdi – Pajor (Sinanovic 68.), Kirchner (Causic 90.), Beke – Nagy K. ( Tóth M. 75.)

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Puskás Akadémia FC: Gőcze – Heffler T., Fényes, Lipcsei Á., Nagy Zs. – Zsidai, Molnár Cs. – Gajdos, Márkvárt (Óvári 69.), Makrai (Pekár 69.) -Tischler

Vezetőedző: Szíjjártó István

Gólszerzők: Szekszárdi 58., Lantos 70. illetve Tischler 32. percben.

Sárga lapok: Gubacsi 40., Kiss 84., Beke 93. illetve Tischler 51., Nagy Zs. 89. percben.

Nem elég, hogy a HR-Rent Kozármisleny kerete későn állt össze, és az első néhány forduló még az összecsiszolódás keretében zajlik, de a 3. fordulóban máris egy bajnokesélyessel kerültünk össze, eközben tőlünk meghatározó játékosok sora sérülés miatt hiányzott – Racskó, Csábi, Dinjar és Wittrédi -, így egy felforgatott csapattal próbálták meg Lantosék a bravúrt.

A vendégek kezdőjében 2 válogatott játékos Zsidai, Heffler rajtuk kívül a válogatott kerettagságig jutó Márkvárt kap helyet.

A 149 NB I-es meccsen 49 gólt szerző Tischler sem ismeretlen a futballszurkolók körében, tehát egy komolyan jegyzett magra épül a Puskás Akadémia, amit tehetséges fiatalok egészítenek ki.

Az biztosan kijelenthető, hogy a Puskás kerete nem éppen másodosztályú (a kispadon is válogatott kerettag ült Pekár személyében), miközben mi újoncként még az NB II ritmusát próbáljuk felvenni.

Az időjárás sajnos nem volt kegyes szerda este, lehűlt a levegő, de ez mellett az eső miatt sokan otthon maradtak.

Az 5. percben 26 méterről végzett el szabadrúgást Tischler, lövése kapu fölé szállt.

A 8. percben egy bal oldali beadás volt magas Tischlernek, Helesfay húzta le a labdát.

A 12. percben szöglettel felérő jobb oldali szabadrúgást végzett el a vendég csapat, Kiss M. fejelte ki a labdát, amit Makrai kapásból ellőt, de lecsúszott a lövés.

A 17. percben Pajor jobb oldali beadását Fényes vágta ki az oldalvonalon túlra.

A 22. percben Beke próbálkozott távolról, de a lövése elakadt Gajdosban.

A 23. percben egy szép, jobb oldali mislenyi támadás végén Nagy K. adott középre Fényes önfeláldozóan becsúszva mentett az érkezők elől, a labda kis híján a saját kapujába került.

A 28. percben Gajdos ívelt a védők mögé egy labdát, amire Makrai indult, de a kapujából érkező Helesfayhoz felszedte a játékszert.

A 31. perc büntetőt ítélt a játékvezető a Puskás Akadémia javára, balról érkező beadás után a labda Kiss M. kezét érintette.

A 32. percben elvégzett büntetőt Tischler a jobb alsó sarokba lőtte 0-1.

A 34. percben Kocsis végzett el szabadrúgást, éles szögből kapura tekert, de Gőcze kiöklözte a labdát.

A 42. percbe egy felcsúti kontra végén Mákvárt lépte át a labdát így került Gajdos elé, aki egy csel után a kapu fölé tekert.

Az első félidőben ugyan előnyhöz jutott a Puskás Akadémia, de nem volt érezhető az átütő erő a játékukban, így abban bízhattunk, hogy a szünetben sikerül átbeszélni a félidő tapasztalatait és a szakmai stáb olyan instrukciókkal látja el a játékosokat, amivel eredményesek tudnak lenni.

A 49. perc jobb szélről érkezett egy beadás, amit a hosszún Nagy Krisztián fejelt kapura, de Fényes kibólintotta a labdát.

Az 51. percben mislenyi szöglet után Lantos csúsztatott fejel kapu fölé.

Az 56. percben egy bal oldali beadásról centikkel maradt le Tischler.

Az 58. percben egyenlített a HR-Rent Kozármisleny. Egy bal oldali szabadrúgás lecsorgó labdáját Kocsis passzolta Szekszárdi elé, aki 6 méterről a felső sarokba vágta védhetetlenül a labdát, 1-1.

A 60. percben veszélyes helyről elvégzett, veszélytelen szabadrúgást végzett el a vendég gárda, a lövés méterekkel ment kapu fölé.

A 65. percben Kocsis ívelt be egy szabadrúgást a kapu elé, Lantos lépett ki rá jól, nem volt lesen, de pontatlanul célzott.

70. percben Nagy K. bal oldali szögletet csúsztatta meg Beke, középen érkezett Lantos és közelről a hálóba lőtt. 2-1.

A 76. percben egy bal oldali szabadrúgás érkezett a középre, Tischler fejelt, Helesfay pedig védett.

A 81. percben Heffler 23 méterről végzett el szabadrúgást, Helesfay a felső léc alól tolta szögletre a labdát. Remek jelenet volt!

A 85. percben Pekár lövését öklözte ki Helesfay.

A 87. percben Nagy Zs. adta be a labdát a jobb szélről, Gajdos centikkel maradt le a labdáról.

A találkozót a nagy szívvel játszó mislenyi játékosok megérdemelten nyerték meg!

A győzelem a szív és az akarat diadala volt! Gratulálunk a játékosoknak ez igazi férfimunka volt!

Gratulálunk a szakmai stáb tagjainak is, hogy a vasárnapi mérkőzés után ilyen remekül felkészítették a csapatot és nem mellékesen hogy győzelemre vezették őket!

Kovács Zoltán: Minden elismerésem a játékosoké, akik nagy alázattal és remek hozzáállással megfordították a találkozót. Az ellenfél “talált” tizenegyese után is nekünk voltak lehetőségeink. A második félidőben arra kértük a játékosokat, higgyenek benne, tudnak fordítani. Örülök neki, hogy ez sikerült és annak is, hogy megszereztük első NB II–es győzelmünknek.

Szíjjártó István: Saját magunkat vertük meg, a második félidőben nem láttam a két legfontosabb dolgot a játékosaimon, az agresszivitást és az alázatot. Ráadásul pontrúgásokból kaptuk a két gólt, pedig ezekre készültünk.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Ebből a fantasztikus győzelemből lehet építkezni a jövőben.
    Jó volt látni srácok az akaratot és alázatot a 2. félidőben. Köszönjük!
    Csak így tovább!

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!