Hoztuk a kötelezőt – győzni tudtunk Pakson

Paks II. – Kozármisleny 0-3 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Paks, 100 néző

Vezette: Lovas L. (Buzás B., Szevtnyik B.)

Paks II.: Csoknyai – Féhr (Kesztyűs 46.), Berkó, Szalontai, Blatt – Laták (Eisenberger 60.), Hahn, Mészáros I., Pintér N. – Czinger (Horváth M. 75.), Pap R.

Vezetőedző: Lengyel Ferenc

Kozármisleny: Sólyom – Fenyvesi, Nagy J., Fellai, Vég (Kiss M. 75.) – Szabó B. (Birtalan 60.) – Bjelanovic, Kovács T., Nagy D., Zsdrál (Schmidt 81.) – Városi

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Zsdrál 58., Nagy D. 70., Városi 81. percben.

Sárga lap: Mészáros I. 38., Pintér N. 53. illetve Kovács T. 89. percben.

A Csákvár ellen Boda begyűjtötte 5. sárga lapját, így ő nem lehetett tagja a Paksra utazó keretnek, miképp sérülés miatt hiányzott Erős Csaba és Fröhlich Roland is.

Győzni utazott csapatunk a sereghajtó zöld-fehérek otthonába, akik tavasszal még nyeretlenek voltak. Bíztunk benne, hogy nem most szakad meg rossz sorozatuk.

Az első félidő nem hozott túl színvonalas játékot, mondhatni egymás hibáiból éltek a csapatok.

A 16. percben Nagy D. 8 méteres lövését hárította Csoknyai.

30. percben Kovács T. 17 méterről a felső lécet találta telibe.

32. percben formás akciót vezettünk, Zsdrál tálalt Kovács T. elé, aki lövés helyett tovább passzolta a labdát, de ezzel oda lett a lehetőség.

A nem túl eseménydús első félidő után reméltük, hogy a 2. félidőben sikerül magunk javára fordítani a találkozót.

58. percben jobb oldali bedobás után Városi szépen lefordult emberéről, majd okosan visszagurított ahol érkezett Zsdrál és 11 méterről a kapuba lőtt. 0-1.

62. percben ismét Városi fordult le emberéről, majd Bjelanovichoz passzolt, aki kapu mellé lőtt.

A 70. percben Nagy D. ellen követtek el szabálytalanságot 17 méterre a kaputól. A labda mögé a fiatal kozármislenyi labdarúgó állt, és szépen tekert a hosszú sarokba, így megduplázta előnyünket. 0-2.

78. percben védőink hibáit kihasználva az alapvonalról íveltek kapu elé a hazaiak, amely után a középen érkező játékos 7 méterről a kapufát találta el.

81. percben Bjelanovictól került a labda Városi elé, aki befelé vitte a labdát, majd 17 méterről hatalmas gólt “ragasztott” a jobb felső sarokba. 3-0.

A második félidőben több veszélyes támadást vezetve megérdemelten szereztük meg a győzelmet, amely nagyon fontos 3 pontot ért, hiszen megszilárdítottuk második helyünket, sőt sikerült tovább növelni előnyünket az üldözőink előtt.

A következő mérkőzésünk a Duna TV jóvoltából élő egyenes adásban kerül közvetítésre, április 26-án pénteken 15.00-kor Kozármislenyből, ellenfelünk a Győri ETO II. gárdája lesz! Sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Lengyel Ferenc: Csapatom hétről hétre maximumot nyújt, ami ebben az osztályban ennyire elég.

Szabó Zsolt: Az elmúlt 2 hétben ez volt az 5. mérkőzésünk. Aki a mislenyi focicsapat mérkőzéseit figyelemmel követi, az tisztában van azzal, hogy milyen nehézségekkel küzdöttünk meg az elmúlt 2 hétben, gondolok a kiállításokra, a rengeteg sérülésre, hiányzásokra. A mai meccsen le kellett győzni idegenbeli fóbiánkat, nem is a Paks volt a legnagyobb ellenfelünk, hanem leginkább önmagunkat kellett legyőzni. Úgy gondolom, hogy játéktudásban, mind egyénileg, mind csapatként jobban vagyunk a Paksnál. A mai mérkőzésen nagyszerűen helytálltunk, nagyot küzdöttünk, hogy a kötelezőnek mondott 3 pontot megszerezzük. Ezzel a győzelemmel pedig új korszakot szeretnénk nyitni. Azt gondolom, hogy az önbizalmunknak jót tett az idegenbeli siker. Innentől nincs más hátra mint előre, hiszen 5 nap múlva újabb találkozó vár ránk, TV-s meccsen a Győr II-t fogadjuk, remélem a közvetítés plusz motivációt jelent a srácoknak. Azt a mérkőzést is meg kell nyernünk és úgy gondolom meg is fogjuk nyerni.
Az első félidőben egy küzdelmes találkozót láthatott a közönség, meddő mezőnyfölényben voltunk és 2-3 lehetőség adódott előttünk. Nagyon görcsösen, idegesen, kapkodva játszottunk. A 2. félidőben nagy energiákat fordítottunk a győzelem elérése érdekében, pedig a házigazda fiatal gárda frissebb volt, hiszen ők hét közben nem játszottak bajnoki mérkőzést. Le a kalappal a csapatom előtt, hiszen “bedaráltuk” az ellenfelet, hibára késztettük őket és 3 nagyon szép gólt rúgtunk. Maximálisan elégedett vagyok a csapattal és büszke vagyok rájuk!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

 

2 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Az NBI-es pályán volt a meccs, vagy az Atomerőmű pályán?

  2. NagyG szerint:

    ASE pályán volt!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!