Hősies küzdelemben a szív diadalaként nyertünk

HR-Rent Kozármisleny – Swietelsky-Soproni VSE 2-1 (1-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 300 néző

Vezette: Radványi Á. (Kepe A., Kis Z.) tart. j.v.: Barna G.

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Beke, Gubacsi, Racskó, Kiss M. (Nagy E. 24.) – Szekszárdi (Causic 72.), Csábi –  Nagy K., Sinanovic, Tóth M. – Kemény (Wittrédi 57.)

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Swietelsky-Soproni VSE: Gelei V. – Tóth D., Sifter, Kovács G., Szabó L. – Kapacina, Nagy P. (Fazakas 80.) – Batizi-Pócsi, Szellák (Garda 34.), Eszlátyi (Gyürki 74.) – Erdélyi

Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: Racskó 27., Beke 66. illetve Erdélyi 39.

Sárga lapok: Szekszárdi 18., Tóth M. 50., Nagy E. 82., Wittrédi 82., Nagy K. 90.

A hétközi bravúros nyíregyházi mérkőzés és a rendkívül fárasztó közel 1000 km-es utazás, a csütörtök hajnalban történő hazaérkezés nem is gondoltuk volna milyen sokat kivett a játékosokból.

A Kovács Zoltán – Németh Zsolt edzőpáros a “győztes csapaton ne változtass” elmélet alapján azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik Nyíregyházán a második félidő nagy részében a pályán voltak és a sikert kiharcolták.

A Sopron ellen sérülés miatt Lantos, Kocsis és Kirchner sem állt a csapat rendelkezésre.

Az eltervezett stratégiába azonban már a bemelegítéskor hiba csúszott, Dinjar ugyancsak sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot így a szakvezetésnek át kellett variálnia a csapatot.

Kiss Márton lett a balhátvéd, Beke Péter lett a jobb oldali védő és bekerült a kezdőbe Nagy Krisztián.

A 7. percben Tóth D. ment el a jobb szélen, beadását Gubacsi vágta ki kapunk elől.

A 14. percben Eszlátyit ugratták ki a bal oldalon, éles szögből lőtt a hosszú kapufa mellé.

A 16. percben Ismét Tóth D. iramodott meg a szélen, beadását Gubacsi csak csúsztatni tudta, Eszlátyi vette le a hosszún és lőtt, a kivetődő Helesfay bravúrral hárított.

A 21. percben Kiss Márton is sérülést szenvedett, így ismételten bele kellett nyúlni a mérkőzésbe. Nagy Erik lépett pályára Csábi előbb jobbhátvéd lett, Beke a bal oldali, de később ezt megcserélték.

A 27. percben Sinanovic végzett el szabadrúgást jobb oldalról, Racskó érkezett középen és a kapuba csúsztatott. 1-0.

A 32. percben Szellák vezette rá a labdát Racskóra, aki rárúgta a labdát, de a vendég játékos előtt maradt a játékszer, egyből lőtt, kapu fölé.

A 37. percben Sinanovic lőtt 20 méterről, a kísérletet Gelei könnyen védte.

39. perc Egy bal oldali felívelést követően Erdélyi háttal állva levette a labdát 6 méterre a kapunktól, védője mellett befordult és közelről a bal sarokba lőtt. 1-1.

Az első félidőben a Sopron sokkal frissebbnek tűnt, igaz ők hét közben nem verték meg 4-0-ra a Nyíregyházát és nem utaztak 1000 km-t sem, ennek ellenére első helyzetünkből gólt szereztünk.

Sajnos a félidő végéig nem sikerült megtartani az előnyt és valljuk be a jól játszó Sopron helyzetei alapján teljesen megérdemelten egalizált.

Az 55. percben Tóth M. kapott egy kicsit hosszú indítást, így Gelei felszedte előle a labdát.

A 60. percben 28 méteres szabadrúgásból Kapacina rúgott óriási kapufát, a kipattanót Garda lőtte kapura, amit Helesfay tolt oldalra, ahol Erdélyi érkezett és az alapvonalról a felső lécre bombázott, de a hazai kapufáról kifelé pattant a labda.

A 66. percben egy röviden kifejelt labdára csapott le Beke aki tolt rajta egyet majd bal lábbal távolról a soproni kapuba bombázott. 2-1.

A 69. percben nagy keresztpassz után érkezett kapunk elé a labda, Erdélyi fejelt kapu fölé.

A 70. percben újabb kényszerű cserét kellett eszközölnünk, Szekszárdi jelezte, hogy nem megy tovább, helyére Causic érkezett. Mindezt úgy, hogy a csere pillanatában Csábit is ápolták.

A 77. percben Wittrédi a soproni térfél feléről kapura rúgott egy szabadrúgást, de jócskán célt tévesztett.

A 80. percben Kapacina lőtt távolról mellé.

A mérkőzés hajrájába érve lemerülni látszottak az erőtartalékok, előbb Tóth M. maradt a földön a 86. percben és csak hosszas ápolás után tudott valahogy visszatérni.

Eközben már Racskó is sántikált, sőt a 92. percben Helesfayhoz is érkezett Kovács Ernő gyúrónk.

A találkozó vége leginkább a “Kórház a város szélén” című filmre hasonlított, de nem mellékesen a SZÍV ÉS AZ AKARAT diadaláról szólt!

Az, hogy a HR-Rent Kozármisleny ezt a mérkőzést meg tudta nyerni, abban erősen benne volt a sokat emlegetett MISLENYI SZÍV!

Úgy tűnik, hogy a nyáron érkezők is megtapasztalták és átvették azt a mentalitást amit mi kozármislenyiek hozzáállásban látni szeretnénk és talán a saját bőrükön tapasztalták, hogyha mindenki alázattal teszi a dolgát annak ilyen eredményei lehetnek mint a nyíregyházi jó játékkal megszerzett bravúrgyőzelem, vagy a Sopron elleni hősiesen megharcolt siker!

A találkozó végén nem véletlenül szólt a lelátóról a szűnni nem akaró vastaps!

A futball néha igazságtalan játék, ezt már az idei szezonban mi is megtapasztaltuk akár Szolnokon, akár Siófokon. Amit a sors elvett tőlünk ezeken a mérkőzéseken, azt most visszaadta!

De ne feledjük el, azért, hogy Fortuna Istenasszony mellénk álljon azért NAGYON sokat kellett tenni! És játékosaink nagyon sokat dolgoztak és tettek ezért a győzelemért!

GRATULÁLUNK SRÁCOK! CSAK ÍGY TOVÁBB!!

Ha valamikor, akkor most nagyon jól jön a 2 hetes szünet a csapatnak.

Kovács Zoltán: Nehéz mérkőzés volt, a hétközi nyíregyházi 90 perc és az utazás nagyon sokat kivett belőlünk. Számítottunk rá, hogy a Sopron fogja birtokolni többet a labdát és ez be is igazolódott. Játékosaink az első félidőben fásultan, fáradtan mozogtak. Aztán sikerült átesniük a holtponton és nagyon nagy szívvel és alázattal játszottak, aminek meglett az eredménye. A futballhoz szerencse is kell, a sors most visszaadott abból, amiket a korábbi mérkőzéseken elvett tőlünk. A lelkesedésünk és a csapatunk alázatos játéka miatt megérdemelten vertünk meg egy nagyon jó erőkből álló Sopront.

Supka Attila: A mai mérkőzés után nehéz bármit is mondani. Úgy indult a találkozó, ahogy elterveztük az első 20 percben 2-3 nagy helyzetünk volt, amit nem tudtunk értékesíteni. Aztán amire készültünk is ugyan, de nem jól védekeztük le, egy rögzített szituációból gólt kaptunk. Mentünk az eredmény után és sikerült egyenlíteni. Azt éreztem, hogy meg is tudjuk nyerni a mérkőzést, mert jól játszottunk. A fordulópont a második félidőben az  egymás után lőtt két kapufánknál volt, ha ott gólt szerzünk, teljesen másképp alakult volna a mérkőzés. Aztán a másik dolog amire készültünk és tudtuk, hogy a Beke jól lő távolról, szintén nem tudtuk lereagálni. Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Kozármisleny, ők jól használták ki a helyzeteinket, mi pedig nem tudtuk kihasználni a mi helyzeteinket.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  BRAVÓ SRÁCOK!!!

  Ez most tényleg a szív diadala volt.
  Nagyon tetszett Kemény Tomi harcossága, Racskó Roli maradjon meg a meccsenkénti gólátlagod, csak hátul egy kicsit határozottabban. BEXI OSTOR EZ A BAL LÁB!
  Vityát jól lenne már a kezdöben látni!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!