Hódmezővásárhelyen lép pályára NB III-as csapatunk

Az őszi fordulók hajrájához érkeztünk, hiszen a hétvégén már a 13. forduló kerül megrendezésre.

Ezúttal idegenben lépnek pályára Lantosék, ellenfelünk a 14. helyezett, még éppen kieső helyen álló Hódmezővásárhely lesz.

01_honved_20171015_525

A házigazda együttes a várakozások alatt szerepel, főképp annak tükrében, hogy a tavalyi NB III-as bajnokságban az 5. helyen végeztek.

Nyáron ugyan néhány játékos távozott tőlük, de voltak érkezők/erősítések is, eközben a csapat magja együtt maradt, így az előzetesen várakozások alapján úgy tűnt, hogy hétvégi ellenfelünk a középmezőny első feléhez fog tartozni.

Ehhez képest a Hódmezővásárhely jelenleg 1 győzelemmel és 5 döntetlen mellett 6-szor veszített az eddigi fordulók során, így 8 pontjával a 14. pozíciót foglalja el.

Helyzetük azonban egyáltalán nem reménytelen, hiszen a már biztos bentmaradást jelentő 12. hely is csak 3 pontra van tőlük, míg a 13. pozícióban álló Mórahalom csupán 2 pontnyira.

A Hódmezővásárhely a bő egy hónapja a Paks II. ellen elszenvedett 2-1-es idegenbeli vereség után edzőt váltott, a tavaly még sikeresen dolgozó Major László helyét Kandó Róbert vette át.

Az azóta eltelt 5 fordulóban megszerezték első győzelmüket, két hete odahaza egy erős középcsapatot, a Szekszárdot 2-1-re múlták felül. Ez az eredmény mindenképpen figyelmeztető kell, hogy legyen és semmiképp sem szabad abból kiindulni, hogy a hétvégi fordulóban Iváncsán 4-0-ra veszítettek.

Érdekesség, hogy a vásárhelyiek az otthon elhullajtott hazai értékes pontok (Mórahalom, Makó, Vecsés ellen is csak döntetlenre végeztek) mellett döntetlent értek el a jelenleg 4. helyezett Dunaújváros otthonában vagy éppen otthon az 5. helyen álló Dabas ellen.

Hogy ellenünk vasárnap melyik arcukat fogják mutatni az számunkra is nagy kérdés, mindenesetre arra kell készülni, hogy egy “harapós”, a veszélyes zónából menekülni igyekvő csapat lesz az ellenfelünk.

08_vecses_20171028_525

Az, hogy milyen eredményre leszünk képesek, az nagyban saját magunktól függ. Ha úgy merünk és tudunk futballozni, mint a Bp. Honvéd II. elleni mérkőzés második félidejében, akkor igenis lesz keresni valónk.

Ha azt gondoljuk, hogy a tabellán egy nálunk hátrébb álló együttes ellen játszunk és elég “felküldeni a pályára mezt”, akkor kellemetlen meglepetésben lehet részünk.

Az előző hétvégén láthattuk a Vecsés ellen (amely pozíciója alapján a Hódmezővásárhellyel versenyez), hogy egyetlen csapat ellen sincs lefutott mérkőzés, főképp nem könnyű mérkőzés.

Hódmezővásárhelyen valóban egy küzdős, kiélezett mérkőzés vár majd ránk, de minden esélyünk meg van a jó szereplésre.

Ha mindenki kellőképpen a mérkőzésre összpontosít, ha megfelelő lesz a játékosaink koncentrációja és ha nagyobb önbizalommal mernek “beleállni” a mérkőzésbe, akkor viszont rendkívül értékes 3 pontot is lehet szerezni, amely nagy lökést adhat a következő hetekre.

Kocsis Adrián letöltötte múlt heti eltiltását, így ő is a csapat rendelkezésére áll ezúttal.

A vasárnap 13:30-kor kezdődő összecsapást Takács Tamás vezeti, segítői Flinta Zoltán és Pogonyi Ferenc lesznek.

Mindent bele srácok!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!