Hazai pályán fogadjuk a Vecsés gárdáját

Szombaton 13:30-kor ismételten pályára lépnek NB III-as labdarúgóink, ellenfelünk ezúttal a Vecsés FC gárdája lesz.

Amikor egy csapat az utolsó előtti helyen álló ellenfelet fogadja, sokan azt gondolják, hogy biztosan hazai győzelem következik, de többször elhangzott már, hogy a kötelezőnek vélt győzelmek mindig a legnehezebbek, főképp, ha nem is egy élcsapat fogad egy hátsó régióhoz tartozó együttest.

Ennek szellemében a Kozármisleny FC labdarúgói is úgy készülnek, hogy nagyon fontos lesz a mérkőzés, értékes 3 pontot lehet szerezni és ennek megfelelően koncentrál mindenki a találkozóra. Egy hiányzónk biztosan lesz majd, hiszen Kocsis Adriánt vasárnap kiállították, így ő nem léphet pályára.

A Vecsés FC nincs könnyű helyzetben, egyrészt a táblázaton elfoglalt helyezésük alapján sem (7 ponttal a 15. helyen állnak), másrészt 3 hete edzőváltáson estek át, a hódmezővásárhelyi döntetlenjüket követően elköszöntek Simon Antaltól, akinek a szerepét az ősz hátralévő fordulóira Gendúr László kapusedző vette át.

Egyelőre az új trénerrel (az új felállásban) sem szerepelnek jobban a vecsésiek, két hazai vereség (Szentlőrinc 1-2, Iváncsa 1-4) mellett 1 döntetlen értek el (Szekszárdon 3-3). Talán leginkább fájó a hétvégi Iváncsa elleni összecsapásuk, ahol nagyon simán, 4-1-re maradtak alul Vecsésen egy szintén újonc csapattal szemben.

A Vecsés szerdán Magyar Kupa mérkőzésen lépett pályára Győrben, ahol a megye I-es Bácsa FC otthonában 120 perces mérkőzésre kényszerültek és csak 11-esekkel jutottak tovább.

A siker nyilván jól jött hétvégi ellenfelünknek, még akkor is, ha egy alacsonyabb osztályú ellenfélt búcsúztattak, ugyanakkor a 120 perc vélhetően a lábakban lesz a hétvégén is, nyilván nem örültek annak, hogy hosszabbításos mérkőzést játszottak.

08_honved_20171015_525

Csapatunk már nem volt érdekelt a kupasorozatban, így teljes mértékben a szombati összecsapásra lehet koncentrálni.

Ugyan Pakson kétszer is közel álltunk ahhoz, hogy vezetést szerezzünk (előbb Grabarics lőtt kapufát, majd a második félidő elején Lantos közelről lőtt a kapusba), ennek ellenére a paksiak nem érdemtelenül szereztek vezetést, majd egy vitatott szituációt követően emberelőnybe és 2 gólos előnybe is kerültek, így pedig már nem nagyon volt esélyünk.

Csapatunk úgy vágott neki a bajnokságnak, hogy elsődlegesen a biztos bennmaradás a cél, amelyet egyelőre teljesítenek is Németh Zsolt labdarúgói. Nyilván szeretnénk feljebb lépni a tabellán és erre a hátralévő őszi fordulókban bőven van is még esélyünk.

A Vecsés elleni összecsapás azért is fontos, mert egy győzelemmel a középmezőny után lehetne eredni, majd a hátralévő 4 fordulóban további pontokat gyűjtögetve akár egy szép őszi helyezést is elérhetnénk. Ennyire azért még ne szaladjunk előre, előbb a Vecsés elleni összecsapáson a fókusz.

Reméljük, hogy minden pályára lépő labdarúgónk kellő motiváltsággal, elszántsággal és akarattal lép pályára és sikerül megörvendeztetni a mislenyi szurkolókat!

Mindent bele srácok!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!