Hazai környezetben fogadjuk a Baját

Szombaton 15.00-kor a Baja együttesét fogadjuk Kozármislenyben.

Az őszi szezon kezdete előtt úgy tűnt, hogy a bajaiak nem tudják vállalni az NB II-es szereplést, aztán a TV jogdíjakról érkező bevétel segítségével végül belevágtak a másodosztályú szereplésbe. Korábbi évekhez képest szerényebbek a céljaik, valamilyen módon  egy osztályozót érő helyezést szeretnének elcsípni.

A tavaly még Bognár György edzette 9. helyezett csapatból az értékesebb, meghatározó labdarúgók távoztak nyáron, így gyakorlatilag teljesen új gárdát kell építenie az új vezetőedzőnek, Goretich Krisztiánnak, aki korábban az U19-es Baja együttesét edzette.

Az ősz a csapatépítésre ment rá, és úgy tűnik, hogy az elkezdett munka tavaszra kezd beérni, amit az eddigi 2 tavaszi forduló szoros eredményei és főképp a mutatott játék egyértelműen igazol.

A Sopronban lejátszott első tavaszi fordulóban a 90. percben még 1-0-ra vezettek a bajaiak, ráadásul előtte több meccslabdát elhibáztak. Aztán a rendes játékidő vége előtt a Sopron egalizált, így értékes pontokat hagytak a hűség városában.

A következő héten a szinte már élet-halál harcot vívó Tatabányát fogadták, és nagy küzdelemben 2-1-re maradtak alul velük szemben. A vendégek trénere Csertői Aurél külön kiemelte, hogy egy rendkívül erőszakos, fiatal, lendületes együttest sikerült két vállra fektetniük.

Egyértelműen kijelenthető, hogy ez a Baja már nem ugyanaz, mint az őszi gárda volt.

Sokkal harcosabbnak, motiváltabbnak tűnik az együttes és talán a téli igazolásaik is jól sikerültek.

Érkezett: Milan Cokic (Kecskemét – kölcsönbe), Farkas András (Kecskemét – kölcsönbe), Turi Tamás (PMFC – kölcsönbe), Turcsik Tamás (szabadon igazolható, korábban ZTE)

Távozott: Urlauber István (Tompa), Szabó Viktor (Érsekcsanád), Lógó Zsolt (Szekszárd), Dudu (nigériai, Törökbálint – kölcsönből vissza)

A hétvégi találkozót az első perctől kezdve komolyan kell venni és végig koncentrálni kell labdarúgóinknak. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha mindenki odateszi magát és ugyanúgy küzd a sikerért, a társakért, a CSAPATÉRT, mint megelőzően.

Az NB II-ben amúgy sincs könnyű meccs, a Baja pedig ugyan nem tét nélkül, de valamelyest az esélyesség terhe nélkül lép pályára, a 2. helyezett otthonában NINCS veszíteni valójuk. Bizonyára igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a futball kedvelő sportbarátok  ismét csettintsenek egyet a teljesítményükre. Szabó Zsolt alakulatának pedig éppen ezt kell majd megakadályoznia, és azt elérni, hogy ezúttal az esélyesebb csapat győzelmével érjen véget a találkozó. Nagy szükségünk van a 3 ponttal, amivel megszilárdíthatnánk helyünket az élmezőnyben.

Rossz hír a Baja számára, hogy egyik meghatározó játékosuk, a csapatkapitány Nagy Előd  biztosan hiányozni fog csapatukból és nemcsak Kozármislenyből, hanem a tavasz valamennyi mérkőzéséről.

Az első tavaszi fordulóban a rutinos gólvágó komoly sérülést, bokatörést szenvedett, amit még Sopronban meg is operáltak. Nagy Előd bajai ikonnak számít, vele illetve csapatával az elmúlt években – már az NB III-ban is – nagy csatákat vívtunk.
Elődnek innen is jobbulást és mihamarabbi felépülést kívánunk!

A Baja talán legértékesebb labdarúgója a fiatal Szőllősi Tamás, aki 9 góljával a góllövőlista élmezőnyében található. A télen jó pár csapat szerette volna őt leigazolni, de a vezetők nem engedték el, mert amíg esélyük van a bent maradásra, addig mindent meg is tesznek érte.

Goretich Krisztián a Baja honlapján külön kiemelte, hogy fiatal csapatát nemcsak a győzelmek és a bennmaradás fényében szabad majd megítélni, hanem sokkal inkább a játék és a játékon belüli fejlődés alapján. Az új igazolásaik ambiciózus fiatal játékosok, akik illeszkednek a csapatba és a közösség is erősebb lett általuk. A téli felkészülés során sokat fejlődtek játékban, előrébb lépett az együttes. A vezetőedző talán egyetlen negatívumként megemlítette az is, hogy a nagyméretű műfüves pálya nagyon hiányzik számukra.

Ősszel 2-0-ra nyertünk Baján, de közel sem volt ilyen sima a meccs, mint azt az eredmény mutatja.


Boda révén szereztünk vezetést az első félidőben, majd a hazai kapus kiállítását követően Koller 11-est értékesített az 58. percben. Innentől kezdve emberelőnyben játszottunk, és sajnos túlságosan megnyugodtunk, ami majdnem megbosszulta magát.

Ez az ami most biztosan nem férhet bele, hogy túlságosan nyugodtak legyünk, nagyon fontos a megfelelő koncentráltság és motiváció!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!