Három pontrúgás döntött a PMFC javára


PMFC – Kozármisleny FC 3-0 (1-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 1000 néző

Vezette: Barna G. (Nagy A., Perák A.)

03_pmfc_20170819_525

PMFC: Gőcze – Puskás, Fellai, Horváth A., Nagy J. – Koller (Bata 74.), Rácz – Kónya D. (Horváth P. 69.), Wittrédi, Frank (Károly 46.) – Mojzer

Vezetőedző: Márton Gábor

02_pmfc_20170819_525

Kozármisleny FC: Ipacs – Tar, Racskó, Lantos, Kocsis – Müllerlei, Hleba (Kiss D. 46.) – Németh Á., Tóth M. (Horvát G. 69.), Márkvárt (Grabarics 66.) – Városi

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Gólszerzők: Mojzer 10., Wittrédi 49. (11-esből), 67. (11-esből).

Kiállítva: Városi a 88. percben (2. sárgalap után.)

Sárga lap: Wittrédi 31., Mojzer 59., Fellai 71. illetve Hleba 37., Kiss D. 59., Németh Á. 66., Horvát G. 70. percben.

Mondhatni komolyan vette a PMFC a megyei rangadót, hiszen a lehető legerősebb összeállításában lépett pályára, NB I-et megjárt rutinos játékosaival soraiban vette fel a küzdelmet csapatunk ellen.

A kezdőben kapott helyet Horváth Adrián és Nagy József is – akik a múlt héten még nem tudtak pályára lépni, illetve Wittrédi Dávid, aki Mislenyből tért vissza nyáron a Mecsekaljára.

PMFC mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, majd szinte a semmiből szereztek gólt a a hazaiak.

A 9. percben előbb egy bedobás után alakult ki pécsi helyzet, melyet Ipacs még bravúrral szögletre mentett, majd a sarokrúgásból Mojzer csúsztatott Ipacs kapujába. 1-0.

A gól után sem változott a játék képe, a Pécs próbált kezdeményezni, de csapatunk masszívan védekezett.07_pmfc_20170819_525

A 17. percben Kocsis 26 méteres szabadrúgását Gőcze könynedén hárította.

A 24. percben Frank a hosszú oldalra ívelt labdája okozott zavart, de végül senki nem ért hozzá, így elmúlt a veszély.

A 30. percben kis híjján egyenlítette a Misleny, Kocsis bal oldali beadására érkezett remekül Németh Áron, de csúsztatása ha kevéssel is, de a PMFC kapuja mellé szállt.

A 35. percben Kónya D. lépett ki a jobb oldalon, lövése a kapufa éléről vágódott a mezőnybe.

A félidő az előzetes várakozások szerint a hazai csapat labdabirtoklási fölényével ért véget, főképp a Misleny térfelén zajlott a játék.

A szünetben cserélt a mislenyi szakvezetés a sárga lapos Hleba helyére Kiss Dominik érkezett.

Jó felfogásban kezdte csapatunk a második félidőt, de nem tudjuk meg, hogy mire jutott volna, hiszen egy erősen vitatható 11-eshez jutott a házigazda.

A 49. percben ugyan Kocsis kezét érintette egy lecsorgó labda, de létezik a labdarúgásban a vétlen kezezés fogalma, így ennek ismeretében vagy ennek ismeretének hiányában volt meglepő, hogy Barna játékvezető 11-est ítélt. Szépíthetjük, de mérkőzést befolyásoló ítélet volt.

A letett labda mögé Wittrédi Dávid állt, aki köszönte a lehetőséget és megduplázta a pécsi előnyt. 2-0.

Kétgólos hátrányában csapatunk bátrabban támadott, de különösebb átütő erő nélkül.

Az 59. percben Tóth Márk akár Városit is megjátszhatta volna, de 18 méteres lövését Gőcze hárította.09_pmfc_20170819_525

A 61. percben a csereként beállt Károly dolgoztatta meg Ipacs Pétert, de kapusunk védett.

A 69. percben egy mélységi indítás után Károly került a védők mögé, a 16-oson belül pedig csak szabálytalanul tudta megállítani Ipacs, így ezúttal jogosan de következhetett egy újabb 11-es. A végrehajtó ezúttal is Wittrédi volt, aki az első büntetőt szinte lekopírozta és máris 3-0-ás előnyt mutatott volna az eredményjelző, ha működött volna.

A három gólos előnye tudatában talán a Pécs kicsit kiengedett, a Misleny pedig minden mindegy alapon támadgatott, ezzel lehetőséget teremtve a hazai kontráknak.

A 85. percben egy hazai kontratámadás végén Mojzer lépett ki, de Tar góltól mentette meg csapatunkat.

A 90. percben összejöhetett volna a szépítés is. Kiss D. mellel szépen vette át a labdát, a PMFC 16-osán belülre került, de jégkorongos jelzővel élve “felszedték az ütőjét”, így nem tudott kapura fordulni.

A találkozót összességében megérdemelten nyerte meg a hazai csapat, amely a bajnoki cím egyik nagy esélyese.

Ettől függetlenül nem mehetünk el szó nélkül Barna játékvezető ténykedése mellett, hiszen előbb 1-0-nál “belenyúlt” a mérkőzésbe egy hazainaknak ítélt 11-essel, de a második félidőben több  érdekes ítélete is volt mezőnyben.10_pmfc_20170819_525

Városinak például kétszer volt igaza mégis a kiállítás sorsára jutott, igazolván azt a tézist, hogy a játékvezetőnek mindig igaza van. Pedig nem…

A Kocsis ellen megítélt “kezezés” után reklamálásért kapott sárgát támadónk, mondhatni, ha nem ítél rosszul nincs a sárga lap, majd a 88. percben éppen Városi ellen követtek el szabálytalanságot a piros-feketék, de kozármislenyi szabadrúgás helyett ismét Városi a saját igazát próbálta érvényre juttatni, ezúttal is sikertelenül, így a második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott. A mérkőzés végkimenetelére nyilván már nem volt hatással az ítélet, de az eltiltás miatt, a jövő hétvégi fordulóra igen.

Alakuló csapatunk talán túl korán találkozott a PMFC-vel.

Mindentől függetlenül nekünk nem a Pécset kell legyőznünk, így felfoghatjuk az összecsapást egy jó leckének is, melynek tanulságait le kell vonni és felhasználni az elkövetkezendő fordulókra.

Márton Gábor: Vártuk a mérkőzést, főképp azért mert nem úgy sikerült a rajtunk ahogy szerettük volna. Meg volt annak is az oka, a mi részünkről is és más részéről is. Azt gondolom az első forduló után ez egy fontos győzelem volt számunkra. Reálisnak gondolom a különbséget, még akkor is, ha két gólunk is 11-esből egy pedig szöglet után született. Megvoltak a helyzeteink és hátul is stabilak voltunk. Attól, hogy ezt a mérkőzést megnyertük, a játékunk még nem volt olyan jó amilyet én szeretnék és ahogy múlt héten sem volt olyan rossz, hogy vereséget érdemeltünk volna. Azon a mérkőzésen ugyanúgy voltak helyzeteink, de ott a 11-eseket nem kaptuk meg. Egyértelműen dolgoznunk kell tovább, sok az érkezőnk, nekik be kell ebbe az atmoszférába illeszkedni, hogy itt is meg merjék csinálni, ami miatt ide kerültek.  Úgy vélem, hogy hétről hétre jobbak lehetünk, ahogy majd csiszolódunk össze és nyilván ebbe a folyamatba a győzelmek is sokat segíthetnek.

Kovács Zoltán: Gratulálok a PMFC-nek a győzelméhez! Sajnálom, hogy így alakult az összecsapás. Kicsit többet vártam a mérkőzéstől, ennek ellenére játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, mert mindent megtettek azért, hogy jól szerepeljünk. Azért vagyok bosszús, hogy a tét kicsit megbénította a játékosokat, nem mertünk úgy játszani, ahogy tudunk, kicsit görcsössé vált a játékunk. A Pécs a 10. percben szinte a semmiből gólt szerzett, ezt követően ugyan a  hazaiak birtokolták a labdát, de gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A második félidőben úgy gondolom, hogy nem egyenlő elbírálást kapott a két csapat, de nem szeretném erre kihegyezni a vereségünket. Két 11-esből tudta növelni előnyét a PMFC. Azt sajnálom, hogy csak a 3. gól után kezdtünk el futballozni, az utolsó 20 percben voltak biztató dolgaink, igaz kapura nem voltunk veszélyesek. Alakulóban lévő csapat vagyunk, ebből a mérkőzésből is tanulni fogunk, mostantól pedig készülünk a Tiszakécske elleni idegenbeli összecsapásra.

Hajrá Kozármisleny!

10 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Ezt a nyilatkozatot nem tudom mire vélni…

 2. Zolinak szerint:

  Mit nem értesz Zoli? Nem voltál meccsen? Ha voltál, értened kell mindent…

 3. MISLENY FAN szerint:

  Sajnos aki kint volt a mérkőzésen láthatta, hogy nem volt egy súlycsoportban a két csapat.
  2 forduló után látható, hogy a támadó szekcióban lesznek a legnagyobb problémáink.
  Városi még ezen a szinten sem tud felnőni a feladathoz, de a következő forduló erre is választ adhat, hogy a többiek mire képesek.
  Gyerünk srácok ennél sokkal harcosabban kell legközelebb pályára lépni!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!

 4. Zoli szerint:

  ” Azért vagyok bosszús, hogy a tét kicsit megbénította a játékosokat”

  Egyénileg jobb volt a Pécs.

  “A Pécs a 10. percben szinte a semmiből gólt szerzett, ezt követően ugyan a hazaiak birtokolták a labdát, de gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.”

  Két kapufa gól után?

 5. Egy kapufa szerint:

  Zoli! Attól hogy egyénileg jobb játékosok alkotják a Pécset és egyénileg jobbak is voltak, miért ne béníthatta volna meg játékosaink némelyikét a sok néző és egy jobb csapat elleni összecsapás? Nem értelek! Sokszor te a kákán is csomót keresel!

  Én úgy gondolom, hogy az lett volna reális, hogy gólhelyzetet NEM NAGYON tudtak kialakítani, mert azért annyire nem játszották át a védelmünket és ebbe a mondatba az is belefért volna, hogy egyszer kapufát lőttek! (Egyébként kicsit kisodródva, oldalról, szögből leadott lövésből) és a kapus is a rövidben állt! Melyik volt a másik kapufa???

 6. Zoli szerint:

  Attól, hogy a tudósításokban nincs benne, én ott álltam a pécsi kapunál és kétszer volt kapufa az akció vége. Sajnos nem egy meccset néztünk.

 7. Zoli szerint:

  De ha ebbe is bele akarsz kötni, akkor a mislenyi kapunál, hogy örülj.

 8. Zolinak szerint:

  Te mindig más meccst nézel. A bama is csak 1 kapufát ír. De legyen neked igazad, semmi jelentősége nincs, majd belekötsz másba.

 9. Senkinek szerint:

  Legalább a neved vállalhatnád. De örülj magadnak, hogy a bama sem írta.
  Van egy barátom aki nem messze mellettem állt. Ő is két kapufát látott. Ha akarod megadom a számát is.
  Persze tudjuk a kozarmislenyfc.hu sem írta, így biztos te vagy a Jani…

 10. öreg mislenyi szerint:

  Zolinak.
  Lehet hogy két kapufa volt – én csak egyet láttam. De hogy két kamu 11-es volt, azt a mellettem álló tucatnyi hazai szurkoló is elismerte és mellette a játékkal sem voltak elégedettek. Kidolgozott helyzete nem nagyon volt a munkásnak. Méltatlan ahogy a játékvezető segítette a hazaiakat, mert e nélkül is jobb képességű és rutinosabb csapat. Kívánom, hogy nyerje meg a bajnokságot! De ezzel együtt HAJRÁ MISLENY!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!