Harcba indulunk szombaton – Győzelmekre fel!

Nagyon fontos mérkőzéssel folytatódik a 2013/2014-es bajnokság NB II-es labdarúgócsapatunk számára.

Az utolsó helyezett csapat életében minden mérkőzés kiemelt jelentőséggel bír, de talán hatványozottan igaz ez akkor amikor az egyik közvetlen rivális az ellenfél.

A szombaton 14.30-kor kezdődő összecsapáson a Cegléd gárdáját fogadjuk, a játékvezető Kovács J. Zoltán lesz, segítői Kulman Tamás és Nagy Tímea, tartalék játékvezetőként pedig Barna Gábor tevékenykedik.

A Cegléd jelenleg a bajnoki táblázat 13., azaz bennmaradást jelentő pozíciójában áll 17 pontjával, ami 9-cel több, mint csapatunk pontszáma. A ceglédiek főképp az őszi utolsó két őszi fordulóban szerzett 6 pontjukkal kerültek kedvezőbb pozícióba, a bajnokság nagy részében ők is kieső helyen álltak.

Hétvégi vendégeink vezetőedzője az a Kiss László, aki korábban a PMFC együttesét is trenírozta. A szakvezető a bajnokság közben, a 11. fordulóban vette át együttese irányítását, 3 vereség után 2 győzelemmel zárta az őszt.

Hogy a téli felkészülésük miképp sikerült, arra majd a tavasz során kapunk választ, az viszont látszik, hogy nagy neveket nem igazoltak, és mindösszesen 4 új ember érkezett hozzájuk.

Tisza Kálmán Szolnokról, Erős Ronald Újpestről, visszatért Horváth Sándor a hatvani kölcsönjátékából, illetve utolsó pillanatokban leigazolták azt a Puskás Zoltánt, aki korábban Kozármislenyben is futballozott és most Ausztriából tér vissza az NB II-be.

A Kozármisleny csapatától távozott a télen:

Banai Balázs (Maglód), Turi Tamás (Komló), Tóth Adrián (Komló), Vég Bence (Soroksár), Pap Roland (Bonyhád), Zsdrál Miroszláv (PMFC), Helesfay Donát (PMFC).

Érkezett:

Oláh Lóránt (Kaposvár), Petrók Viktor (Nagyatád), Fitos László (Gyirmót), Tóth Dániel (Balmazújváros/Paks), Toricska Rajmond (Újpest), Holczer Ádám (Gyirmót) illetve Gaál Miklós (PMFC), aki úgy tűnik, hogy sajnos mégsem fogja csapatunkat erősíteni, mert újabb sérülései következtében azt a döntést hozta, hogy befejezi pályafutását.

A téli felkészülés során a következő edzőmérkőzéseket játszottuk:

PMFC – Kozármisleny 5-1

Kozármisleny – PMFC U21  6-4

Kozármisleny – Kaposvár U21   2-0

Paks – Kozármisleny 2-1

Kozármisleny – Komló 4-0

Kozármisleny – Paks U21  1-0

Kozármisleny – Prigrevica (szerb) 4-2

PMFC – Kozármisleny 0-0

Kozármisleny – Nagyatád 6-0

Videoton II – Kozármisleny 3-1

Csapatunk számára a hátralévő 14 mérkőzésből 8 győzelem már szinte biztosan NB II-es tagságot jelentene a következő szezonra. A 8 győzelem és az azzal megszerezhető 24 pont ugyan sok, de nem teljesíthetetlen (az utolsó 3 évben minden alkalommal ennél többet szereztünk tavasszal).

Mostantól úgy tekintünk minden bajnoki mérkőzésre, hogy az számunkra egy döntővel ér fel, amit meg kell nyerni!

Kijelenthető, hogy a csapat erősödött a télen, hiszen rutinos, korábban NB I-et is megjárt labdarúgókat igazoltunk. Külön ki kell emelni Oláh Lórántot aki a Kozármisleny történetének első magyar bajnoki címmel büszkélkedő játékosa. Lóri a felkészülési meccseken is jól teljesített és látszik, hogy nagy erőssége lehet együttesünknek.

Az ősz során sokszor a szerencse is elpártolt tőlünk és alapvetően több mérkőzést is úgy veszítettünk el, hogy jobbak voltunk ellenfelünknél. Ha tavasszal Fortuna Istenasszonya is velünk lesz és az említett őszihez hasonló mérkőzéseket meg tudjuk nyerni, akkor van esélyünk arra, hogy jövőre is a másodosztályban szerepeljünk!

Tudjuk, hogy a kozármislenyi szurkolóktól eddig is nagyon sokat kapott az elmúlt évek valamennyi mislenyi csapata, így abban bízunk, hogy tavasszal is velünk lesznek és a csapat mellett fognak állni!

A játékosok elszántak és mindent meg fognak tenni a sikerek érdekében!

Feleki Attila elnök-tulajdonos így tekint a tavaszi szezon elé:

“A felkészülési mérkőzéseken látottak és az igazolások ismeretében mindenképp azt mondhatjuk, hogy erősödtünk.
A legfontosabb, hogy a csapat átmentse azt a kohéziót ami mindig az igazi erőnk volt, megalkuvást nem tűrő módon küzdjön mindenki a közös célunkért hétről-hétre és ezt látom az arcokon.
Ha a tavasz során bármikor is megingás lenne az eredményekben, a hitünkben nem tántoríthat el semmi, itt nincs helye ennek egyetlen momentumban sem.
Háborút csak így nyerhetsz és mi harcba indulunk szombaton!
Győzelmekre fel!”

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!