Ha nehezen is, de legyőztük a Szentlőrincet

HR-Rent Kozármisleny – Szentlőrinc 2-0 (0-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 450 néző

Vezette: Szommer A. (Varga G., Illés T.)

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M. (Ihrig-Farkas 57.), Fellai, Lantos, Kocsis – Nagy E., Fenyvesi – Beke (Puskás 87.), Kirchner, Nagy K. – Gránicz (Sinanovic 92.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Szentlőrinc: Ambrusics – Hajnal, Zámbó, Kalmár, Domonkos – Szilvási, Füredi – Harsányi (Kovac 72.), Reith (Bartal 64.), Horváth P. – Tóth M.

Vezetőedző: Reith Róbert

Gólszerzők: Ihrig-Farkas 78., Nagy K. 91. percben.

Sárga lap: Fellai 43., Lantos 89. illetve Füredi 9., Reith 20., Szilvási 69. percben.

A mérkőzésről eltiltás miatt hiányzott a HR-Rent Kozármisleny csapatkapitánya, Kovács Tamás, aki Gyulán begyűjtötte 5. sárgalapját, így kénytelen volt kihagyni az összecsapást.

Eközben Lantos Levente felépült sérüléséből és játékra jelentkezett, így ő vette át a karszalagot.

Első ízben játszotta hazai mérkőzését a Kozármisleny Pécsett, ami új környezetet, a megszokottól eltérő helyszínt jelentett, így alkalmazkodni kellett az új pályához is.

A 3. percben Nagy E. ívelte be a labdát a védelem mögé, Nagy K. a kapussal állt szemben, de a játékvezető les címén megállította az akciót.

A 4. percben Nagy E. 20 méterről lőtt kapu fölé.

A 20. percben Kocsis kapura tartó 20 méteres szabadrúgását védte Ambrusics.

A 24. percben szép mislenyi akciót láttunk. Gránicz ment el a jobb szélen, középre adott passzát Beke közelről lőtte kapura, de Ambrusics hárított, igaz mindez érvénytelen volt, hiszen lesállást jelzett az asszisztens.

A 28. percben Reith lövésébe Fellai fejelt bele a kapu előterébe, ami így is veszélyesen vágódott a kapufa fölé.

A 30. percben Kiss M. beadását Nagy K. lőtte kapura, de Kalmárról szögletre vágódott a játékszer.

A 35. percben Gránicz kapott labdát, majd 13 méterről leadott lövését Ambrusics hárította.

A 36. percben egy szöglet után kifejelt labdát, Gránicz kapásból lőtt kapura, de a lőrinci kapus nagy bravúrral védett.

Az első félidőben a korábban megszokotthoz képest kevésbé látványos mislenyi játékot láthattunk.

Tegyük hozzá továbbra sem ideális a csapat felkészülése, hiszen a héten 4 különböző helyszínen 4 különböző időpontban edzettek Lantosék.

Ennek ellenére az első félidőben is a mi akaratunk érvényesült, de nem sikerült túl sok helyzetet kialakítani, amiben benne volt az is, hogy a Szentlőrinc jól megszervezte védelmét.

A 65. percben Nagy K. kecsegtető helyről, mintegy 18 méterről elvégzett szabadrúgása szögletre pattant. A sarokrúgás után Fellai fejelt közelről kapu fölé.

A 69. percben Helesfay jól jött ki kapujából és egy veszélyesnek tűnő indítást szedett fel Horváth elől.

A 73. percben Gránicz lövését hárította Ambrusics.

A 78. percben Gránicz remekül húzta meg a bal szélen, majd okosan középre gurított, ahol az érkező Ihrig-Farkas közelről lőtt a hálóba. 1-0.

A 91. percben Gránicz nagyszerű labdát varázsolt Nagy K. elé, aki szép átvétel után a kapus mellett a bal sarokba lőtt. 2-0.

Összességében teljesen megérdemelten nyert a Kozármisleny.

Talán kicsit nehezebbre sikeredett a találkozó, mint amire sokan számítottak, de ezért a sikerért pontosan annyi pont jár, mint egy látványos győzelemért.

A legfontosabb a 3 pont begyűjtése volt, amivel egy újabb lépést tettünk céljaink elérése felé.

Németh Zsolt: Jó játékvezetés mellett egy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, a Szentlőrinc remekül megszervezte védekezését. Fölényben játszottunk, ellenfelünknek nem nagyon adódott gólszerzési lehetősége. Tompábbak voltunk a megszokotthoz képest, nem játszottunk jól, de megszereztük a 3 pontot és ez volt a lényeg. Köszönjük a mislenyi szurkolóknak, hogy ide is elkísértek bennünket.

Reith Róbert: Úgy gondolom, hogy 80 percig egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokcsapatnak. A végére sajnos kifulladtunk, de így is emelt fővel jöhettünk le a pályáról és ez jelenlegi helyzetünkben sokat számít.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Ez nehéz szülés volt, ez betudható az új környezetnek. De ennél több kell a hátralévő fordulókban, hogy ne kelljen izgulni a végén. Patya igazi klasszis játékos, 70 percig csak lógatta a fejét a pályán, aztán kétszer megrázta magát és ezzel el is dőlt a meccs. Sebi is jól szállt be, tetszett a harcossága. Csak így tovább!
    Gyerünk srácok kell még!!!

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!