Ha nehezen is, de legyőzött bennünket a Nyíregyháza

Nyíregyháza – Kozármisleny 3-1 (2-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Nyíregyháza, 2000 néző

Vezette: Berke B. (Kepe A., Kulman T.) Tart. j.v.: Dolnegó B.

Nyíregyháza: Balogh – Szokol (Polényi 21.), Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás, Sándor I. – Kákonyi, Pákolicz (Szilágyi 72.), Paku – Bajzát

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Kozármisleny: Helesfay D. – Vég, Fellai, Vattai, Kiss M. – Cziráki (Pap 58.), Szabó B., Kovács T., Nagy E., Nagy K. (Vituska 76.) – Tóth A. (Varga B. 46.)

Megbízott edző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Kákonyi 3., Bajzát 34. és 92. illetve Fellai a 30. percben.

Sárga lap: Pákolicz 51., Törtei 86.  illetve Vattai 16., Szabó B. 27., Vég 56., Nagy K. 65. percben.

A kozármislenyi sérültek mellé ezúttal egy újabb meghatározó játékosunk csatlakozott, mint hiányzó. Sólyom Csaba a Kozármisleny csapatkapitánya nem tudott elutazni Nyíregyházára, mert csütörtökön begyulladt a foga és hőemelkedése is lett.

Első bajnoki meccsén ült le a kispadra a megbízott kozármislenyi vezetőedző Németh Zsolt, akinek nem ígérkezett könnyűnek a feladat, hiszen a listavezető Nyíregyháza otthonában kellett debütálnia.

Rosszul kezdődött a találkozó csapatunk számára, mert a hazaiak már a mérkőzés elején vezetést szereztek.

A 3. percben egy jobb oldali beadás szállt át a hosszúra, ahol érkezett Kákonyi és közelről, kapásból a léc alá lőtt. 1-0.

A bekapott gól után csapatunk támadólag lépett fel. Szépen hoztuk ki a labdákat, támadásokat vezettünk, átlövésekig, lehetőségekig jutottunk.

8. percben Nagy Erik 20 méterről lőtt kapu mellé.

A 17. percben Vattai adott remek labdát Nagy Eriknek, akinek 16 méterről leadott lövését Balogh tolta szögletre.

A 26. percben Cziráki adott középre, de az érkező Tóth A. elől kivágták a labdát.

A 30. percben teljesen megérdemelten egyenlítettünk. Mi domináltunk, jobbak voltunk és talán a Nyíregyháza kicsit rá is ült az eredményre. A sokadik mislenyi szögletből született a gól, Fellai közelről fejelt Balogh kapujába. 1-1.

Sajnos sokáig nem örülhettünk, mert a 34. percben középre adás után Bajzát elé került a labda, aki 10 méterről lőtt, a kijövő Helesfayról a kapuba pörgött a játékszer. 2-1.

Újbóli vezetése után, ebben az időszakban többet birtokolta a labdát a Nyíregyháza, átvette az irányítást. Tanultak az első félórából és nem engednek annyi támadást vezetni csapatunknak.

A 44. percben Bajzát passza után Kákonyi került gólhelyzetbe, de 10 méteres lövését Helesfay bravúrral védte lábbal.

A 45. percben hazai szöglet után Gengeliczki fejelt kapu fölé.

A korán bekapott gól sem törte meg csapatunkat és jó játékot bemutatva sikerült az egyenlítés. Sajnos nem volt lehetőségünk túl sokáig örülni, hiszen rövid időn belül újból vezetést szerzett a listavezető. A szünetben cseréltünk Tóth Adrián helyére Varga Bence érkezett.

A 49. percben Bajzát 12 méterről bal lábbal emelt kapu fölé.

A 2. félidő elején túl sok említésre méltó esemény nem történt, majd a játékrész közepétől megint mi vettük át az irányítást.

A 67. percben Nagy Krisztián adott veszélyesen középre, de rossz labdaátvétel miatt oda lett a lehetőség.

A 69. percben Varga Bence fordult kapura, majd közelről leadott lövése elkerülte a kaput.

Ha egy semleges néző betévedt volna a stadionba és nem ismerné a csapatok tabellán elfoglalt helyezését, azt gondolhatta volna, hogy a Kozármisleny előkelőbb helyezést foglal el a tabellán a Nyíregyházánál. Eközben a Nyíregyháza az első a Kozármisleny az utolsó pozícióban áll.  A hazai publikumnak füttykoncert formájában fejezte ki nem tetszését a látottaknak.

A 74. percben a korábbi NB I-es gólkirály Bajzát villant egyet, 16 méterről lőtt Helesfay bravúrral tolta a labdát a kapufára.

A 78. percben a csereként beállt Vituska 24 méterről szabadrúgásból tekert kapu mellé.

A hajrára beszorult a Nyíregyháza, a saját térfelén védekezett ami szemlátomást nem tetszett a nyírségi szurkolóknak, ennek ellenére jól őrizték az előnyt.

A 92. percben aztán eldőlt a 3 pont sorsa. Bajzát lépett ki egyedül elhúzta a labdát Helesfay mellett és a hálóba lőtt. 3-1.

Mezőnyben jobban játszott együttesünk, igaz végig az eredmény után futottunk. Érdekes lett volna a találkozó, ha a Nyíregyháza nem vezet és nincs szinte végig előnyben.

Csapatunk játékával, az akarattal elégedettek lehetünk, de sajnos ezért ma sem kaptunk pontot.

Lucsánszky Tamás: Ezen a mérkőzésen az ellenfél jobb futballt játszott, amiért elismerés illeti a Kozármislenyt. Csapatomnak és a klubnál dolgozóknak pedig az őszi elsőséghez gratulálok.

Németh Zsolt: A nyíregyházi közönség is láthatta és tanúsítja, hogy ezúttal a jobban játszó csapat veszített. Uraltuk a mérkőzést, végig nálunk volt a labda, az ellenfél kontrákból és a mi hibáinkból szerezte góljait. Sajnálom játékosaimat, mert mindent megtettek a győzelemért.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 hozzászólás

 1. gattuso4 szerint:

      Németh Zsolt véleményéhez hozzátenném,amit senki sem mond ki: ha a játékosok mindent

      megtettek a győzelemért,akkor ez nagyon kevés az NB.II-s tagsághoz !

      Sajnos a játékosok többsége -tisztelet a kb. 20% kivételnek-alkalmatlan ehhez a szinthez !

      Ennek ellenére:HAJRÁ  KOZÁRMISLENY !!!

      Csodák márpedig vannak?!?!?!

 2. PFefe szerint:

  a játékosok 99%-a alkalmatlan erre! Sajnos Feleki egyéb érdeke miatt lettek leigazolva. Vélhetően pár pécsit látunk majd tavasszal itt, próbálják megmenteni a csapatot.

 3. Titi szerint:

  Nem a szakmai stábot kellett volna ilyen helyzetbe hozni, majd elküldeni, hanem a megerősödött NB-II-höz mérten legalább 3-4, a feladathoz felnőni képes játékos igazolásáról gondoskodni. A korábbi sikereknek is az volt a záloga, hogy mindig volt 4-5-6, a PMFC-keretéből visszajátszó játékos,akik köré lehetett ütőképes csapatot építeni. A jelenlegi játékos keret alkalmatlan a megerősödött NB-II-ben történő helytállásra! 

 4. öreg mislenyi szerint:

  Nem szeretnék parttalan vitát gerjeszteni, de szeretném megfogalmazni véleményem:
  1. Hirtelen mennyi okos, hozzáértő került elő, aki szerint a nyáron másként kellett volna igazolni.
  2. Talán Felekinek a legnagyobb gond, hogy a csapat így áll…. Egyelőre az Ő munkája, az Ő és az általa szerzett, belerakott pénzből működik a csapat.
  3. Talán érdemes azon is elgondolkodni, hogy ki mit tett a csapatért.. Nem szeretnék vádaskodni, de nem lennék meglepődve, ha a legnagyobb (utólag!) kritikai észrevételeket megfogalmazók nem tülekedtek a segítők sorában…. Ez régi magyar szokás…..
  Hajrá Misleny!

 5. Titi szerint:

  öreg mislenyi!

  Nem szükséges hozzáértőnek lenni ahhoz, hogy megfogalmazzuk ama véleményünket, amennyiben a csapat jelenlegi, a tabellán elfoglalt helye megfelel a tulajdonos és a Te számodra, akkor bizonyára mindent jól cselekedett a tulajdonos. Az egy dolog, hogy a Feleki a tulajdonos és ő működteti a csapatot. De minek utána ő a PMFC ügyvezetője is egyben, úgy gondolom, ha valóban a jelen állásnál sikeresebben képzelte volna el a Kozármisleny további NB-II-es szereplését, akkor tett volna lépéseket a játékosállománynak a korábbi évekhez hasonló módon történő alakítására. Nevezetesen a PMFC-ben nem, vagy keveset szereplő játékosok kozármislenyi szerepeltetésére gondolok. Ez egy megerősödött, egycsoportos NB-II-ben minimálisan elvárható lett volna, ha komolyan gondolja a csapat további NB-II-es szereplését. Ehhez még csak többletforrásokra sem lett volna szükség, csupán a korábbi évek gyakorlatát kellett volna érvényre juttatni. Nem mást, csak azt fogalmaztam meg, hogy elsődlegesen, ezen okokra visszavezethetően áll ott a csapat, ahol fémjelzi a táblázaton elfoglalt helye. Amíg a többi NB-II-es csapatban minimálisan legalább két fő NB-I -et is megjárt játékos szerepel, addig a Kozármislenyben egy sem. Mindenki láthatta, hogy a játékosállomány szempontjából szinte minden csapat előttünk jár. Olyan különbség tátong eme tekintetben a Kozármisleny és a többi NB-II-es csapat között, amelyet lelkesedéssel, hozzáállással, taktikai elemek tárházának alkalmazásával már nem
  lehet ellensúlyozni. Ez egyedül a Feleki lelkén szárad! Ehhez nem kell sem okosnak, sem pedig hozzáértőnek lenni, csak a mérkőzéseket nézni és levonni a konzekvenciákat!

 6. Hajrá Misleny szerint:

  Azért nehogy máár a Feleki legyen a bűnbak… Nélküle itt nem lenne ilyen szintű foci és nem lenne 2 ezüstérem az elmúlt 2 évben… Könnyen felejtenek a szurkolótársak!
  Jelen pillanatban a Sopronnal Szolnokkal stb. kellene felvenni a versenyt. Olyan csapatokkal ahol az MLSZ pénzek mellett a város vagy egy-egy odavezényelt szponzor 50-100 millió Ft-okat ad pluszban. Kozármislenyben ilyen nincsen! A PMFC-nél már nem dől úgy a pénz, mint korábban, így nincsenek a keret felett olyan játékosok, akik Mislenybe kerülhetnének (talán a Városi volt az egyetlen kivétel). Az, hogy így szerepel a csapat az több összetevős. Kérdezem én. Ki választotta ki a játékosokat nyáron? A régi játékosok miért “felejtettek el” focizni? Ez is egy más kérdés. Nagyon nehéz felvenni a versenyt nagyvárosok tőkeerős csapataival. Eddig mindig volt valami extra a korábbi évek csapatában. Győztes típusú játékosokkal, jó közösséggel stb. A pénz nagyon fontos tényező! Nyilván Feleki Úr is örülne, ha lenne valaki akár az őt kritizálók között is és 10-20-30 millió Ft-tal segítene azon, hogy legyen 3-4 NB I-es játékos a keretben, hogy erősebb legyen a csapat. De valószínűleg nem nagyon érkeznek jelentkezők ilyen célból, csak inkább megmondó emberek! Persze a vélemény szabad. Mindenki tisztában van azzal, hogy erős kerettel jobb játékosállománnyal könnyebb lenne bentmaradni, de ehhez +X millió Ft is kellene, ahogy több NB II-es csapatnál is. Más liga volt, de Karacs, Berdó, Schmidt, Boda, Puskás stb. akik vagy NB III-ban vannak vagy NB II-ben cserék velük mégis ezüstérmesek voltunk. Sikerült kihozni mindenkiből a maximumot. Igaz volt mellettük Nagy Józsi, sérülésből lábadozó Fröhlich (aki keveset játszott). És voltak remekül kiválasztott játékosok: Romic, aki azóta az NB I-ben is megállja a helyét, pedig az elején az NB II-től is féltették… Kollerről nem is beszélve, aki az NB I-ben lett meghatározó, miközben akár a mislenyi lelátón is egy időben az NB II-es szereplését is megkérdjelezték.
  Most valamiért nem jött ki a játékosokból a tudás és az erősítésnek szánt emberek is elmaradnak valós tudásuktól!
  Ettől függetlenül még van 15 meccs, jócskán lehet javítani!!! Akár már hétvégén Zalaegerszegen. Hajrá Misleny!!!

 7. Titi szerint:

  Igen tavaly voltak: Magy J. Romic, Nagy Dominik, Városi, Fröhlich, Bjelanovich ! Most sajnos nincs egy sem hozzájuk fogható!

 8. hajrááá szerint:

  Bjelanovic hova igazolt? Jó kis játékos volt

 9. Titi szerint:

  Az MLSZ célul tűzte ki, hogy elősegíti a magyar fiatalok pályára kerülését a másodosztályban. Úgy tűnik, a szövetség új finanszírozási rendszere – ami progresszív módon jutalmazza a magyar ifjak foglalkoztatását – okán nem szerepelnek a Kozármisleny csapatánál külföldi játékosok. Amennyire én tudom, Bjelanovic is ezen okok miatt nem játszhat a Kozármisleny csapatában. Azaz játszhatna, csak azért nem jár az MLSZ-től fizetség! Ne csodálkozzunk rajta, ha sem visszajátszók a PMFC-től, sem jó képességű külföldi az imént ecsetelt MLSZ őrület miatt, sem egyéb, jó képességű magyar játékos vásárlása a pénz szűke miatt nem szerepel a Kozármisleny gárdájában, akkor az ilyen eredménytelenséget szül. Valamelyik erősítési formát igen is fel kellett volna vállalnia a Feleki úrnak, amennyiben helyt akarnak állni ebben a megerősödött mezőnyben. Finggal nem lehet tojást festeni!  

 10. Mislenyszurker szerint:

  Farkas Zoltán 49
  Kovács Dániel 6
  Pap Roland 6
  Vituska István 15
  Turi Tamás 2
  Varga Bence 1
  Nagy Krisztián 1
  Az új igazolású játékosok NB I.-es meccseinek a száma. Szerintem, éppen az volt a baj, hogy fel lett adva az eddigi átigazolási szisztéma, mármint a fiatal sikerre éhes játékosok igazolása. “Névre”, legalábbis NB I.-es meccsszámra igazoltak. Ez, már a PMFC-nél sem jött össze!
  Az igazolásokért pedig szerintem Szabó Zsolt a felelős. Ha azt mondta volna a Felekinek, hogy nem kellenek, akkor lett volna más. A Marci megcsinálta, többször is. És lett más. Az biztos, hogy hiányoznak a visszajátszók. De, szerintem nem ezen múlt. Aki volt kinn az edzéseken, az láthatta, hogy a munka hiányzott. Illetve, a fegyelem. Nem lehet bratyizni a játékosokkal. Egy -két edzői megnyilvánulásra, mást engedtek meg maguknak a játékosok, és nem engedték meg maguknak Marci idejében.
  Nagy szarban van a csapat. Kéne, kb. 27 pont a biztos bennmaradáshoz. Ez 9 győzelem, a 14 meccsből. (Azt gondolom, a Zalagerszegen is vereség lesz.). Ez a tavaszi bronz érmet jelentené!
  Vajon sikerül?

 11. öreg mislenyi szerint:

  Titinek!
  A véleményem továbbra is fenntartom, ami köszönő viszonyban sincs az Önével. (Viszont “hajrá misleny” által leírtak szerintem közelebb állnak az igazsághoz.) Ez a vélemény eltérés önmagában egyáltalán nem baj, viszont a csapat és az azt létrehozó, működtető tulajdonos pénzéről, döntéseiről utólag okoskodni….. Ez sport nyelven és enyhén szólva sportszerűtlen!
  Ismétlem: ha valaki létrehoz értéket, ahhoz talán hozzá kellene tenni és nem rombolni. Persze van még szabad pálya: oda lehet tenni pénzt, paripát, fegyvert, rengeteg kitartó munkát, ha ezt valaki megcsinálja, akkor már más súlyú lehet a kritikus vélemény. Legalábbis szerintem. Amig ez nem így van, addig a régi magyar mondás jut eszembe: “könnyű más …. verni a csalánt!”
  Inkább szurkoljunk Felekinek és a csapatnak!
  HAJRÁ MISLENY!

 12. NagyG szerint:

  Bjelanovic az NK Opatija-ban szerepel jelenleg. (Horvát III. osztály.)

 13. PFefe szerint:

  Azért sok disznóság megy a klub körül, lássuk be. Ez már nem a mislenyről szól, hanem 1-2 ember csibészségéről:

  1. Tavaly és előtte is a PMFC pénzelte a csapatot – MAtyi Dezső – azóta, amióta csőd közeli helyzet volt és pár ember pénzre bentragadt a hölgynél..

  2. Dezső fizette a játékosokat, edzőket, gondolom a PUMA szereléseket stb.

  3.: a fiatalok lakását az óvoda és az iskola számolja el, hogy ne jelenjen meg a könyvelésben?

  4.: megy az össze vissza számlázás…

  5.: TAO pénzek?? ez a legnagyobb biznisz!!

  Hány helyi kötödésű van?

  Sajnos kevés ez az mb2-re, ezt mindenki tudta….

  reménykedjünk, hogy majd jön Kulcsár sztár Árpád és 10-15 PMFC játékos..

 14. Titi szerint:

  Mislenyszurker,öreg mislenyi és Hajrá Misleny!

  Senki sem vitatkozik azon, hogy Feleki urat tisztelet illeti azért, hogy saját költségen létrehozott és működtet Kozármislenyben egy – ma még – MB-II-es labdarúgó szakosztályt. Ebben nincs közöttünk vita. A vita abból táplálkozik, hogy Önök elbeszélnek a lényeg és a tények mellett. 
  Így valóban nem lesz köszönő viszony az Önök és a magam véleménye között. Ki a Kozármisleny tulajdonosa? Ki a PMFC ügyvezetője? Ki dönt a játékosoknak ítélhető fizetésekkel kapcsolatban? Kinek áll módjában a PMFC-ből visszajátszóknak, a külföldi játékosok szerepeltetésének, vagy éppenséggel a minőségi játékosok megfizetésének a lehetősége?
  Úgy gondolom, hogy a kérdésekre egyértelmű válasz adható.  A magam részéről a legutóbb menesztett szakmai stábnak a Mihalecz-féle, Bene-féle, és Márton-féle szakmai stábok körülményei közötti különbözőségekre szándékoztam a korábbi hozzászólásaimban is rámutatni.
  Ezen körülmények valóban köszönő viszonyban sincsenek egymással. Amikor azonosak voltak a körülmények, akkor a Szabó-Mucha páros is képes volt a csapatot a tabella második helyére kormányozni!  A tények egyértelműen alátámasztják azt, hogy a korábbi sikerek záloga a PMFC-ből szinte félcsapatnyi visszajátszó, a néhány minőségi külföldi játékos és a maradék posztokra igazolt játékosok közül némelyiknek a csapatba integrálása voltak. A 2013-2014-es évben sem a PMFC-ből visszajátszó, sem külföldi, sem minőségi magyar játékos igazolására nem kerülhetett sor. Biztos forrásból tudom, hogy lettek volna ilyen jelentkezők, de nem 200-300 ezer forintos fizetésekért. Szabó Zsoltot még csak-csak lehetne illetni tapasztalatlansággal, de úgy gondolom, hogy Mucha József személyében egy olyan társat kapott, akinek labdarúgó múltja, edzői kvalitásai, emberi méltósága, a labdarúgásért érzett elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen, amely képességek, tapasztalatok és adottságokat tekintetében messze előtte jár a Mihalecz, Bene és Márton urakban fellelhetőkben! Azt hiszem, hogy ebben megegyezhetünk. A tulajdonosnak természetesen nem vitatom el azon szuverén jogát, hogy ilyen helyzetben –még, ha részben szurkolói sugallatra is – a szakmai stáb menesztésében véli megtalálni a megoldás kulcsát. A tisztesség viszony azt követelte volna meg tőle, hogy felmérve a játékosállomány ilyetén alakulásában és ezzel együtt a csapat jelenlegi helyzetbe kerülésében való hatékony és elsődleges szerepét, hagyta volna tovább a szakmai stábot, a tavaszi szezonra – az ismert nehézségek ellenére – igazol 3-4 minőségi játékost, s amennyiben az első 3 fordulóban ezek után sem történik előrelépés, akkor nyúlt volna a személyi változtatás lehetőségéhez. Ezen már túl vagyunk, nincs miért rágódnunk rajra. Ami azonban bizonyossággal állítható, hogy jöhet edzőnek akárki, ha marad a jelenlegi játékosállomány és nem csatlakozik 3-4 meghatározó játékos a kerethez, akkor nem lesz megállítható a lejtmenet. Pedig nem mindegy sem a városnak, sem pedig a labdarúgást kedvelő kozármislenyi és pécsi szurkolóknak, hogy a későbbiekben egy magasabb színvonalú MB-II-es mérkőzéseken élik ki a labdarúgás örömeit, szépségeit, vagy egy osztállyal lejjebb, egy NB-III-as csapat szurkolóiként teszik, ugyanezt.

 15. oregrocker szerint:

  Tisztelt Titi, tisztelt Pfefe!

  Nem bántó szándékkal!
  A problémák ott kezdődnek, hogy azt sem tudjátok, milyen bajnokságban játszik a csapat. MB II nincs. MB Magyarország, olyan van, de az a Mercedes  Benz rövidítése. Mennyi pénzt fektettetek be a mislenyi labdarúgásba? Lehet a Felekit kritizálni, lehet szidni, de azt mindig szem előtt kellene tartani, hogy a mislenyi futballt ilyen szintre ő emelte.
  Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy ez a csapat gyakorlatilag kiesett a bajnokságból, – ne legyen igazam- mert nehezen elképzelhető, hogy a csapat minden második meccsét megnyeri a tavaszi szezonban. Azt sem vitatom, hogy Feleki Attilának  van felelőssége abban, hogy a csapat ilyen hulladék módon szerepel. Nagyon bízom benne, hogy önkritikát gyakorol – szerintem már megtette -, és nem esik még egyszer ebbe a hibába. Én amondó vagyok, szurkoljunk ennek a csapatnak, mert az elmúlt hat évben annyi örömet szerezett a szurkolóknak,
  Hajrá Kozármisleny!!!

 16. Zoli szerint:

  Azért MB, mert nemrég valami okos kitalálta, hogy Mennyei Bajnokság a Magyar.

 17. Titi szerint:

  Tisztelt Öregrocker!

  A hozzászólásaimban egy helyen valóban M-betűt írtam,az N-helyett, de minek utána legalább 6 alakalommal helyesen NB-II-t írtam, talán nem kell mentegetőznöm, s könnyen belátható, hogy azon egy alkalommal elütés történt. Majd legközelebb jobban odafigyelek! A befektetés nem szurkolói feladat, tehát annyit fektettem bele, amennyit Te magad és a többi szurkoló. A történet nem erről szól, hanem arról, hogy a jelen helyzetet ki idézte elől. Ez még akkor is így van, ha Feleki úr sokat tett a kozármislenyi labdarúgás korábbi sikereiért, legalább annyit, amennyire köze van a jelen helyzet kialakulásában! Minden labdarúgás szerető egyén azt szeretné, ha a csapat továbbra is az NB-II-ben szerepelhetne, amelynek esélye sajnos nagyon kevés. Azért természetesen Hajrá Kozármisleny!

 18. öreg mislenyi szerint:

  Titinek

  Tehát az ön konklúziója továbbra is az, hogy aki tesz valamit, eredményt elér, vagy éppen kudarc éri, azt lehet fikázni a partvonalon túlról.
  Szerintem továbbra sem értjük egymást, mert az ön által képviselt gondolkodás semmit nem visz előre az ügyön, szimplán hangulatkeltés. Nagyon kiváncsi lennék, hogy eddig mit tett a csapatért. Nem mellékesen nem kellene más zsebében turkálni, hogy mennyiért kellett volna játékosokat venni.
  Még felhívom szíves figyelmét a korábbi kommentek utolsó mondataira, mert arra elfelejtett reagálni. Tudja: hogy ki mit tett hozzá, és a csalán esete…………..

  PFefe hozzászólását véleményezni sem szeretném. A stílus és a mondandó maga az ember, süt belőle a rosszindulat.
  Részemről a polémiát lezártnak tekintem!

  HAJRÁ FEFE, HAJRÁ MISLENY!!

 19. Titi szerint:

  Öreg mislenyinek

  Nem állt szándékomban többet hozzászólni, de kénytelen vagyok. Sajnálattal olvasom, hogy az öreg mislenyi néven hozzászóló nem képes olvasni a sorok között “fikázásról”, “csalánverésről”, hangulatkeltésről  ír a hozzászólásaimat illetően, Feleki istenítéstől hemzseg minden megnyilvánulása. Akkor, amikor alapvetően teljesen másról, nevezetesen a csapat jelenlegi helyzetének értékeléséről van szó, s amellyel kapcsolatban a legkevésbé sincs hely Feleki úr méltatásának. Az egy más történet, más műfaj, példának okáért lehetne egy életrajzi történet, ahol egy tulajdonost esetleg lehetne méltatni viselt cselekedeteiért. Szemtanúi lehettünk annak, hogy a kozármislenyi labdarúgás milyen magasztos érzelmi kötődéseket képes életre hívni a rajongáson keresztül. A dolog csak abban hibázik, hogy rajongani nemes célokért, kitűnő emberi produktumokért szokásos, s ami ettől eltérő azt vagy megtűrni vagy a hibákra rámutatni ildomos. Jelen esetben sem fikázásról, sem csalánnal veregetésről nincsen szó,csupán a lényeget érintő, a helyzetet reálisan értékelni szándékozó akaratról. Attól,hogy valaki szépnek, jónak lát teljesen nyilvánvalóan hibás döntések sokaságára épülő tulajdonosi cselekedeteket, attól még a csapat a kiesés szélén tátong! Ez önámítás kategóriája, s ez az a gondolkodás, ami nem viszi előre a csapat helyzetét. Hajrá Kozármisleny!   

Szólj hozzá a bejegyzéshez!