Győzni kell a Tatabánya ellen!

Újabb nagyon fontos mérkőzés előtt állnak NB II-es labdarúgóink, hiszen győzelmünk esetén nemcsak az utolsó helyről mozdulhatnánk el (jó esetben két helyet is feljebb léphetünk), de egy lépést tehetnénk azért is, hogy közelebb kerüljünk a középmezőny aljához.

A szombaton 14.30-kor kezdődő találkozón ellenfelünk az a Tatabánya lesz, aki jelenleg a bajnoki táblázat 15. helyén áll.

Az eddigi 9 forduló során 2 győzelmet arattak (Vasas és a Cegléd ellen odahaza), 1 döntetlenjük van a Szolnok ellen (szintén Tatabányán), míg a többi találkozón veszítettek.

A Tatabánya a várakozások alatt teljesít, ezért a klub vezetői a múlt hét közepén leváltották P. Nagy László vezetőedzőt és helyére Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány ült le.

Az edzőváltás elsőre jól sült el, hiszen 1 hete az új tréner bemutatkozó meccsén hazai pályán győzni tudtak a Cegléd ellen. Valószínűleg az is nagy lökést adott a csapatnak, hogy a győztes góljukat a 88. percben szerezték, márpedig az utolsó percekben szerzett találatok az ilyen kiélezett szituációkban nagyon sokat lendíthetnek egy csapaton.

Ezek után arra lehet számítani, hogy egy mentálisan jó állapotban, de ugyanakkor nehéz helyzetben lévő együttest fogadunk, akik számára égetően fontos minden pont.

Egy hete a már hasonlót tapasztalhattunk, amikor az ugyancsak edzőváltáson átesett SZTK játékosai nagyon harcosan, motiváltak nagyot küzdöttek Kozármislenyben, így ezen a téren semmiképp sem érhet bennünket meglepetés.

A Tatabánya játékoskerete a korábbiakhoz képest gyengülni látszik, de még mindig találunk NB II-es szinten jó nevű, jegyzett labdarúgókat, gondolhatunk itt Weitnerre, Mórira, Szabó Bencére, a vezetőedző fiára Bozsik Józsefre de a keretben találjuk az egykoron válogatott az MTK-val és a Dunaferrel is bajnokságot nyerő Rabóczki Balázst is.

Csapatunk 2 hete győzni tudott Kisvárdán, ami nagy örömet okozott játékosnak, edzőknek, szurkolónak egyaránt. Reménykedtünk, hogy az SZTK ellen folytatódhat a jó szereplés, de sajnos csalódottak voltunk, hiszen emberelőnyben, gólelőnyben sem tudtunk nyerni.

A csapat mentségére szolgál, hogy megelőzően 1400 km-t utaztunk és két alkalommal léptünk pályára idegenben (a kisvárdai bajnoki győzelem mellett a Videoton otthonában is diadalmaskodtunk). Sajnos ez a két idegenbeli meccs sokat kivett a csapatból, így nem sikerült megfelelően regenerálódni.

Liga kupa mérkőzést most szerdán is játszottunk, de most hazai pályán és ezúttal sokkal több játékos kapott pihenőt, így a hétvégén a frissesség nem lehet probléma.

A hétvégi az a mérkőzés lesz, amelyet akárhogy is, szép játékkal vagy csúnya játékkal, emberelőnyben vagy emberhátrányban, meccs elején vagy meccs végén szerzett góllal, de elveszett labdát nem ismerve csúszva-mászva is meg kell nyerni! Itt most az sem számít, ha éppen nem játszik szemre tetszetősen vagy látványosan a csapat, egy dolog számít a GYŐZELEM!

A kozármislenyi szurkolók eddig is maximálisan a csapat mellett álltak és ez így lesz szombaton is!

SZURKOLUNK a csapatnak, kezdjük meg a felzárkózást!

Hajrá Kozármisleny!

 

1 hozzászólás

  1. Pucker szerint:

    Be is huzzak a fiuk…2-0!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!