Győzni kell a Balmazújváros ellen!

A megszokottól eltérően, vasárnap kerül megrendezésre következő hazai NB II-es bajnoki mérkőzésünk.

A szombati nemzeti ünnep miatt nem rendeznek labdarúgó mérkőzéseket, ezért kivételesen, vasárnap 15.00-kor fogadjuk a Balmazújvárost.

Hétvégi ellenfelünk előkelő pozícióban 4. helyről várja az összecsapást, mondhatni nagyon kedvező helyzetben. Bár minden valószínűség szerint feljutási szándékuk nincs, azért megjegyezzük, hogy csupán 5 pont a hátrányuk az első osztályú tagságot jelentő 2. pozíciótól.

A kiesés egyáltalán nem fenyegeti őket, 12 pont az előnyük a 14. helyezett Kisvárdához képest. Ezek alapján a balmazújvárosi labdarúgók különösebb teher nélkül léphetnek pályára és minden okuk megvan, hogy bátran és önbizalommal telve futballozzanak.

A Balmazújváros a tavaszt egy Kisvárdán elért 1-1-es döntetlennel kezdte, majd a Szigetszentmiklóst odahaza fogadták és 2-1-re múlták felül.

A vendégek komoly veszteséget könyvelhetett el a télen, hiszen együttesük legeredményesebb labdarúgója az ősszel 15 gólig jutó és a góllövő listát vezető Urbin Péter Dunaújvárosba igazolt. A kiváló labdarúgó mellett távozott egy másik remek támadó, Tóth Dániel aki éppen csapatunkhoz került kölcsönbe – a Paks NB I-es gárdájának labdarúgójaként – és örömteli, hogy mindkét tavaszi fordulóban be is talált az ellenfelek kapujába.

A pótlásukra igazolt Vólent Roland egyelőre nem tudta állandósítani helyét a kezdőcsapatban, így eddig főképp Belényesi próbálta helyettesíteni a két távozó csatárt.

Az együttesben az alábbi játékos-mozgások történtek a télen:

Távozott: Urbin Péter (Dunaújváros), Tóth Dániel (Kozármisleny), Karacs Péter (DVSC), Patalenszki József (Nyíradony), Kállai Gábor (Balmazújvárosi FC)

Érkezett: Vólent Roland (Budapest Honvéd), Bakos Bence (Szatmár Unió FC), Privigyei Ádám (Diósd), Vachtler Csaba (Puskás Akadémia FC), Mokánszki Norbert (Siófok).

Az együttes vezetőedzője a korábbi válogatott labdarúgó, Híres Gábor csalódott volt az 1. fordulóban Kisvárda otthonában elért döntetlen miatt, hiszen csak a 89. percben egyenlített a hazai gárda. A második 45 percben magukra húzták a vendéglátókat, pedig ez nem volt a taktikájuk része. A vezetőedző talán a Szigetszentmiklós ellen is többet várt együttesétől, igaz a 3 bajnoki pontot begyűjtötték, 2-0-ra vezettek már, miközben az ellenfél emberhátrányban is játszott, ennek ellenére meleg perceket éltek át, hiszen előbb szépített a Szigetszentmiklós, majd a mérkőzésről készült összefoglaló alapján úgy tűnt, hogy szereztek egy 2. szabályos gólt is, amit a játékvezető nem adott meg.

A találkozó felvétele felkerült a világhálóra is:

Csapatunk a Cegléd elleni fiaskó után is nagy akarattal, győzni utazott Sopronba. Közel álltunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk, hiszen a mérkőzés elején vezetést szereztünk, melyet a hajráig őriztünk és talán meg is őriztünk volna a mérkőzés végéig is, ha egy balszerencsés mozdulat következtében saját védőjátékosunkról nem kerül a hálónkba a labda. Így hiába szereztünk pontot idegenben, mégis csalódottak voltak a játékosok.

Sólyom Csaba, a gárda csapatkapitánya elmondta, hogy nagyon sokat tettek a sikerért, de ennek ellenére döntetlen eredménnyel végződött a találkozó. A folytatást illetően elmondta, hogy mindent meg fognak tenni a következő mérkőzéseken is, hiszen van még remény, igyekeznek győzelmeket szerezni, és sportemberek módjára harcolni!

Reméljük, hogy a jövőben a szerencse is mellénk áll, mert kicsit olyan érzésünk van, mintha elátkozták volna a csapatot. Akik a soproni mérkőzést élőben tekintették meg, azok láthatták, hogy ilyen öngól csak nagyon-nagyon ritkán születik.

A Balmazújváros ellen akárhogyan is, csúnya játékkal, vagy bármilyen módon, de meg kell szerezni a győzelmet. Hiába van sokkal előkelőbb helyen a vendég gárda, most borítani kell a papírformát és be kell gyűjteni a 3 pontot.

Nem könnyű feladat állandóan győzelmi kényszer alatt játszani, de ezt a terhet el kell bírniuk a játékosoknak.

A Barna Gábor játékvezető sípszavára kezdődő találkozón mindkét oldalon lesznek hiányzók.

A Balmazújváros csapatában Pintér Norbert dőlt ki hosszabb időre, hiszen a térdét megműtötték. Kónya Márk begyűjtötte 5. sárga lapját így ő eltiltás miatt nem szerepelhet.

Hasonló okokból nem léphet pályára csapatunk labdarúgója Kovács Tamás sem, aki Sopronban szedte össze 5. sárga lapját.

A vendégek gárdájában egy korábbi Kozármisleny labdarúgóval is találkozhatunk, Mester Tamás együttesünkből igazolt az FTC-be, majd korábbi kapusunk az NB I-ben is bemutatkozott, jelenleg a Balmazújvárost erősíti.

A csapat vezetőedzője Eduardo Almeida így tekint a találkozó elé.

A hétvégi mérkőzés a bajnokság valamennyi találkozójához hasonlóan nehéznek ígérkezik. Ettől függetlenül győzni szeretnénk és a győzelemre fogunk törni, hiszen csak és kizárólag ez számít jó eredménynek számunkra! A héten a szakmai stábbal együtt ennek szellemében készítettük fel a labdarúgókat, akik készen állnak arra, hogy megszerezzék az első tavaszi sikert. A játékosok, a klubvezetés és minden kozármislenyi nagyon megérdemelné már ezt a győzelmet!
2,5 hónapja nagyon keményen dolgozunk, az első két tavaszi fordulóban kontrolláltuk a mérkőzéseket, mi domináltunk a Cegléd ellen, Sopronban pedig a vezetésünk tudatában szervezettek voltunk, kezünkben volt a mérkőzés, de sajnos mindkét mérkőzésen saját hibáink következtében, illetve balszerencse folytán mégis csak 1 pontot szereztünk, pedig sokkal többet érdemeltünk volna a mutatott játék alapján.
Egy szónak is száz a vége, itt az idő, hogy nyerjünk és megtegyük az első lépést az NB II-es tagság meghosszabbítása érdekében, amiben mi továbbra is töretlenül hiszünk! Tudjuk, hogy ez nem könnyű a feladat, de amíg esélyünk és lehetőségünk van, addig mindent meg is teszünk ezért és harcolni fogunk!
Szeretném megkérni szurkolóinkat, hogy higgyenek bennünk, támogassanak bennünket, együtt könnyebben fog sikerülni!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!